Alerta de ”COLECTIV”!

0
65

Ultimul act procedural cat de cat semnificativ derulat in judecarea procesului ”COLECTIV” dateaza tocmai din luna februarie si nu face decat sa consfinteasca odata in plus ”fundatura” in care au ajuns magistratii cu aceasta ancheta care se dovedeste a fi fost instrumentata cel putin lamentabil de catre procurorii Parchetului General. Astfel ca nici macar completul Judecatoriei Sectorului 4 care l-a audiat pe Marian Moise nu prea a stiut ce sa-l intrebe pe pirotehnistul care a transportat, aprins si supravegheat cele opt banale artificii de la concertul care a cutremurat o lume intreaga. Pentru ca acesta avea atat licenta, cat si experienta necesara, pirotehnistul declarand ca sub nicio forma caracteristicile tehnice din fabricatie ale celor opt artificii nu aveau cum sa permita provocarea unui incendiu deschis de o asemenea violenta extrema, daca acesta nu era ”ajutat”.

De asemenea este cel putin ilogic ca procurorii sa il suspecteze pe pirotehnist ca el ar fi ”mana criminala”, cand acesta ar putea fi catalogat cel mult un ”sinucigas”, din moment ce a fost grav ranit el insusi si transportat in stare grava si tratat intr-un spital din Bruxelles! Astfel ca, in acest moment, magistratii Tribunalului Bucuresti si cei ai Judecatoriei Sectorului 4 se afla intr-un blocaj total, fiindu-le imposibil sa identifice vreun faptas credibil in ”lotul” incropit la repezeala de catre procurori. Astfel ca pana la urma nu vor avea ce face si, daca nu vor sa isi incarce constiinta cu vreun biet ”Acar Paun”, atunci vor trebui sa ia in calcul si varianta de lucru a unui incendiu provocat. Mai ales ca expertiza tehnica juridica solicitata de procurori nu a putut demonstra cum s-a propagat incendiul de la artificii, in timp ce testul INEC a stabilit chiar ca buretele de tip N2138 aflat pe stalpi pur si simplu nu intretine focul! Pana atunci insa, dezmeticite dupa aceasta neagra pata inclusiv pe obrazul lor, structurile contrainformative romanesti sufla si-n iaurt, fiind in alerta maxima privind posibilitatea aparitiei unui nou ”COLECTIV”! Iar faptul ca alegerile din 26 mai nu vor fi in niciun caz unele ”decisive”, teama cea mare este ca nu se va mai avea rabdarea necesara pentru transarea bataliei politice pe viata si pe moarte de-abia peste alti doi ani. Pericolul fiind cu atat mai mare cu cat informatii de ultima ora arata ca, separat de ”clientii” caseriei FSB din Piata Unirii pe care DIICOT-ul lui Felix Banila refuza sa-i audieze cu o incapatinare demna de o cauza mai buna, scenariul unui nou ”COLECTIV” incepe sa prinda contur si in mintile unei grupari dure din cadrul actualei puteri politice…

Oriunde, oricand!

Au trecut peste trei ani si jumatate de la fatidica noapte de 30 octombrie 2015 si iata ca nici macar cei 64 de morti si 146 de mutilati pe viata nu au fost suficienti pentru ca sa se faca fie si cel mai mic pas concret pentru aflarea adevarului. Cu toate ca mult aparata Justitie de la noi, desi nimeni nu i-a pus bete in roate in acest caz, ba chiar toata lumea a impins-o de la spate sa mearga mai departe cu ancheta nu a fost in stare sa aiba barem un suspect credibil de serviciu. Si nici nu va avea, cel putin atata vreme cat structurile contrainformative romanesti nu vor sparge cu totul ”omerta” si ancheta va fi reluata de la zero de cu totul alti procurori decat cei de casa ai lui ”nea Gusti” Lazar. Dincolo insa de faptul ca actualul proces nu mai are unde sa avanseze la ce ”panarama” de rechizitoriu are la baza, ramane doar ideea bolnava a unora ca ”s-a putut” ! Fara sa se mai gandeasca si daca ”se merita”! Iar atata vreme cat nu se va da macar un semnal ca se stie cine si-a mai bagat coada in ”COLECTIV”, un nou ”experiment” de acest tip, prin care o mare emotie nationala sa fie fructificata strict geo-ploitic se poate intampla oricand si oriunde!!!

Atentie la neatentie!

Mai ales ca opinia publica este deja atent inflamata pe diverse subiecte sensibile, acolo unde producerea unui incident tragic este mai mult decat posibila. Si daca un simplu ”shaormar” de unde se agata harta in cui a provocat o adevarata isterie cu metrul lui de autostrada, promovat, ce-i drept, cu un clip de o calitate „a la Hollywood”, atunci nu este greu de imaginat ce efecte ar avea daca strategii ar prelua promovarea unei ”mari emotii nationale” dupa un a ccident in care, Doamne Fereste, ar putea fi implicat un autobuz  plin cu copii. Mai ales ca opinia publica este deja ”fezandata” pe acest subiect, dupa cum o arata una dintre variantele de lucru ale celor care monitorizeaza riscul producerii unui nou ”COLECTIV” !

Vor ”macel” in strada!

Pana atunci insa cel mai posibil ramane tot un ”macel” in plina strada, mai ales ca pasivitatea procurorilor DIICOT in a avansa cu ancheta finantarii externe a bandelor de ”hastagieni” este una cel putin stranie. Si chiar daca dupa dezvaluirea din ”National” privind existenta unei veritabile ”caserii” racordate la finantele FSB-ului rusesc in plin centrul Capitalei, intr-un bloc din Piata Unirii, procurorii au recunoscut oficial deschiderea unei anchete, aceasta nu a mai avansat apoi deloc. Ceea ce a condus deja la o reactie ingrijoratoare si in tabara politica adversa, una din gruparile dure din cadrul actualei puteri politice fiind gata sa cedeze la provocarile bandelor ”#rezist”. Iar o asemenea dubla radicalizare chiar ca ar reprezenta ”inceputul sfarsitului” pentru intreaga societate romaneasca, mai ales ca orice dos de palma ”surprins” public va fi disecat politic si mediatic mai ceva decat ”pixelii” din celebrul filmulet cu Basescu… Mai ales daca ancheta va fi si de acea data ”unidirectonata”, asa cum se intampla cu dosarul ”10 August”, unde procurorii extind doar ”jumatatea” care ii priveste pe jandarmi, temandu-se parca mai ceva ca de tamaie si de acuzarea agresorilor acestora…(Catalin Tache).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here