Rares Vaduva, retras definitiv de la MAI!

0
450

(Preluare National  – Catalin Tache):

”Ranga in dinti” pentru ”Fratia Blondei”, altfel nu am cum caracteriza mai fidel informatia de ultima ora privind iminenta retragerii de la varful MAI si din functia de director general adjunct al Directiei Generale de Protectie Interna a lui Rares Vaduva. Cel care reprezenta, fara putinta de tagada, deopotriva atat ”inima”, dar si ”creierul” noii grupari reunite in ultima vreme in jurul unei Carmen Dan care a pierdut total haturile ministerului. Iar fara Rares Vaduva la ”butoane”, membrii ”fratiei” vor simti de acum inainte pe propria piele ce inseamna sa ”arunci primul piatra” in ceilalti, fara ca macar sa mai constientizezi  ca astfel te poti tranforma peste noapte din ”vanator” in ”vanat”. De fapt din anchetator in anchetat…

Marculescu (foto jos) si Vaduva pleaca ”la pachet”

Oricum, ”schimbarea liniilor” de la varful serviciului secret al Ministerului de Interne pica la tanc, mai ales ca se incerca tot mai fatis atragerea structurii intr-un joc dublu mai mult decat pagubos. Iar daca chestorul Mihai Cristian Marculescu este deja cu bagajele facute pentru a  trece Oceanul, expirand mai curand decat se asteapta unii ultimatumul dat acestuia pentru ”retragerea de onoare” intr-un post mai mult decat confortabil financiar la Ambasada Romaniei de la Washington, iata ca la varful sistemului este data ca si sigura si vacantarea ”numarului doi” de la DGPI. Si dincolo de stilul elegant prin care va avea loc retragerea acestuia, fie ca se apropie scadenta incetarii detasarii, fie din cu totul alte justificari care tin de respectarea cutumelor relatiilor interisntitutionale civilizate, lui Rares Vaduva i s-a pus deja  ”stop game”, in ciuda incercarilor acestuia de a trage cat mai mult de timp.

Oare mai are timp DGPI sa-l ”decapeze” pe seful DGA…?

Ceea ce nu reprezinta decat o noua bila alba pentru aplicarea noii strategii a serviciilor de a-i ”consemna in unitate” pe ”fostii” care, dupa ce ca sunt mai mult decat compromisi prin ”increngaturile” penale ale trecutului, continua sa aduca grave prejudicii de imagine chiar si in ziua de azi.

Soc si groaza!

Iata ca putinii membri ai ”Fratiei Blondei”, cat sa-i numeri pe degetele de la o mana s-ar putea sa nu mai aiba nu doar ”umarul pe care sa planga” dupa seria de dezvaluiri din ”National”, dar nici macar unicul posesor de ”cojones” din toata gruparea. Una care declansase parca ”prea ca la tara” o operatiune fara precedent de acaparare a controlului tuturor structurilor vitale ale Ministerului de Interne, in frunte cu ”tinta in miscare” DGA. Numai ca fara Rares Vaduva in organigrama de conducere a MAI, ”Fratia” nu mai face nici doua parale, mai ales ca in ultima vreme a declansat veritabile atacuri ”sinucigase” impotriva a tot ceea ce misca in MAI. Iar socul si groaza lui Carmen Dan este cu atat mai mare cu cat aceasta nu mai reuseste nici macar sa tina intredeschita ”usa” de la sediul central al partidului. Si atunci pe cine sa se bazeze?

Carmen Dan, tot mai singura

Pe firavele relatii de familie ale lui Valentin Constantin,  seful Auditului Intern, caruia i s-a promis sefia Directiei Generale Anticoruptie in schimbul  ”decaparii” conducerilor tuturor celorlalte structuri. Mai ales ca, fie vorba intre noi, nici Sevil Shhaideh nu mai este chiar ce a fost… Iar daca operatiunea de ”decapare” a incomodului chestor Ionita a esuat cand ”la butoane” se aflau ”grei” ca Vaduva sau Marculescu, greu de crezut ca ”misiunea” va putea fi dusa la bun sfarsit tocmai de Valentin Melnic cel aflatla randul sau  in vizorul mai multor anchete ale…DGA!!!

”La pachet” cu Marculescu

Iar faptul ca retragerea lui Rares Vaduva se pare ca va veni totusi ”la pachet” cu cea a chestorului Mihai Cristian Marculescu rezolva de asemenea una dintre cele mai mari temeri ale celor care vedeau imposibila plecarea sefului DGPI tocmai din acest motiv. Si anume faptul ca daca Marculescu ceda pana acum, in locul sau Carmen Dan l-ar fi numit automat tocmai pe Rares Vaduva! Iata insa ca s-a gasit in cele din urma solutia ideala pentru rezolvarea si acestei ecuatii, astfel ca de acum inainte ”maurul” Marculescu isi poate vedea linistit de incheierea carierei sale intr-un onorabil post de atasat la Ambasada Romaniei in Statele Unite ale Americii.

 

Chestorul Melnic, parca totusi prea mic pentru un razboi atat de mare…

Si chiar ca este cel mai bine asa, pentru a nu se mai trece astfel la ”next level” al jocului murdar care risca sa macine pentru totdeauna ”bruma” de credibilitate a ”Doi s’un sfert” dupa toate scandalurile care au macinat structura informativa in ultimii ani.

Noul sef, din ”cercul stramt”

Culmea este insa ca adevarata ”bomba”, pe care nu o vom detona insa tot astazi este reprezentata de identitatea viitorului sef al DGPI. Un om cu experienta necesara  si care, culmea, provine chiar din ”cercul stramt” al initiatilor ”Doi s’ un sfert”, indeplinind astfel toate premisele pentru a asigura echilibrul de care serviciul secret al MAI are atata nevoie pentru ca ofiterii sai de informatii  sa se intoarca la adevarata fisa a postului…

 

 

Articolul Rares Vaduva, retras definitiv de la MAI! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here