Un consilier local l-a criticat pe primarul Adrian Dobre

0
70

Un consilier local l-a criticat pe primarul Adrian Dobre, pe care îl acuză că duce prețul gigacaloriei la un nivel de nesuportat pentru abonați.

Ștefan Dănescu l-a atenționat pe primarul Ploieștiului că noua formulă de calcul, aprobată în ședința CL Ploiești, de astăzi, riscă să provoace un șoc la viitorul sezon rece.

Domnul primar, ați condus negocierile (cu Veolia -n.r.). În ianuarie, ne-ați acuzat că facem jocurile Veoliei, că suntem mafioți, lacomi și așa mai departe. Ați spus că propunerea PSD, de a vota 237 lei + TVA/ Gcal nu este bună. Astăzi am stabilit o formulă care va urca prețul gigacaloriei la 400 lei (de la aproximativ 223 lei, cât este în prezent – n.r.). Noi acordăm o subvenție de 50 de lei, în prezent. Întrebarea mea este, domnule primar, cum vor putea suporta ploieștenii noul tarif.„, a precizat consilierul PSD.

Edilul a replicat că noua formulă de calcul, aprobată astăzi, era deja propusă de ANRE, așa că Veolia era îndreptățită să ceară aplicarea ei din iulie 2019.

Adrian Dobre susține că Primăria Ploiești a prevăzut suma de 10 milioane de lei, în buget, pentru acordarea de subvenții la viitorul sezon rece și că așteaptă o sumă similară de la Consiliul Județean Prahova.

Ziarul de Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here