Sariti, Europa ne scufunda!

0
490

Cu mic, cu mare si cu foarte mici exceptii, marea familie politica a Uniunii Europene ar trebui internata la spitalul de nebuni. Nu se va vindeca de prostie, boala asta nu are leac. Nu se va vindeca de nimic pana la urma, caci nici arivismul, ipocrizia si fudulia nu se tamaduiesc la ospiciu. Dar macar medicii se vor amuza copios pe seama pacientilor, ascultandu-le ideile si urmarindu-le planurile si logica. Am zis logica? Pardon, n-am vrut. Am uitat ca unuia croit sa mai impuste un mandat nu-i poti cere sa fie logic in preajma marii pomeni europarlamentare.

Cand nu schioapata, Juncker ne pupa pe frunte si deja e prea mult pentru dragostea lui

Politica, o curva care-si prinde cocarde tricolore de chiloti in culori ce tin de nationalitatea clientului, nu are cum sa gandeasca. Ca orice cocota cu un dram de educatie in domeniu, stie ca meseria ei e pe baza de hormoni. Si atunci, cine sa gandeasca, caci hormonu’ bate neuronu’?

Ciocu‘ mic!

Iesirea isterica a unora din Parlamentul European nu stiu daca se poate incadra in vreun anuar al psihiatriei politice. Asta, dupa mintea mea, inseamna ca familia politica europeana e atat de nebuna incat nici in tratate nu-si mai gaseste locul. Adica, faci curte unei tari vreme indelungata, ii promiti marea cu sarea, ii zici ca Raiul e la Bruxelles si, dupa ce ti-ai atras-o in pat, o iei la bataie. Sedusa si tinuta la respect, tara afla ca nu stie sa spele vasele, habar nu are sa dea cu matura si, cand vin boierii cei mari, e bine sa-si tina gura.

Monica Macovei, unul din stalpii statului paralel nasit de Basescu

N-are ea vorbe sa le placa stapanilor si, uita-te la ea, nici sa stea cu privirea-n pamant nu vrea sa invete. E curvasarie sau nebunie? Daca tara are curajul sa deschida gura, sa zica si ea, acolo, ca e tratata fara respect, imediat o ia peste ochi. Sa-si rezolve intai problemele cu statul de drept si abia dupa aia sa emita pretentii.

UE cu profesori repetenti

Sesiunea din Parlamentul European nu a demonstrat altceva decat ca Europa schioapata mai rau decat Juncker cand e lovit de o criza de sciatica etilica. Romania are probleme cu statul de drept, s-au intrecut europarlamentarii straini in aprecieri. Ca de fiecare data, niciunul nu a fost in stare sa le arate cu degetul si sa dea despre ele o minima lamurire. Sa fi venit macar unul care sa zica aici ati facut asa, dincolo ati facut pe dos, iar asta nu este bine. Sa fi aratat vreunul calea dreapta?

Frans Timmermans are o problema cu Romania, fara sa stie ca, de fapt, are o problema cu el insusi

Nu, pentru ca, dincolo de generalitati, nici ei nu stiau despre ce este vorba. A fost mai rau ca in vremea studentiei mele, cand incercam sa pacalesc cate un profesor definind un lucru prin definitia insasi. Sa fi aratat vreunul cu betigasul, pe bucatele, ce trebuie facut pentru a rezolva problemele de care eram acuzati? Nu, pentru ca astea exista numai in imaginatia lor. De aia s-a si ajuns nu sa se discute despre ce face sau nu face Romania in mod concret, ci despre ce cred ei ca ar putea face.

O tona de dosare

Cum poti sa explici unor bolnavi dupa functii ca Romania este totusi un stat de drept, din moment ce, pentru ei, Laura Codruta Kovesi este statul de drept? Altfel spus, in termeni pe care nu ii vor digera vreodata, statul de drept inseamna protocoale secrete intre justitie si serviciile de informatii, arestari si condamnari fara probe, decizii ale instantelor date dupa ureche, sase milioane de cetateni carora li s-au supravegheat convorbirile telefonice, judecatori santajati si procurori organizati in grupuri infractionale.

Cristian Preda are Romania doar in pasaport. In rest, are interese

n mod cert, in tarile lor europarlamentarii astia cu ochelari de cal nu ar accepta asemenea lucruri. Cred ca i-ar lua lumea cu pietre si cu huo daca ar fi de acord ca anticoruptia de la ei de acasa sa fie condusa de un procuror cu o tona de dosare in carca.

Doar banii conteaza

De ce este Uniunea atat de curva? Pentru ca are tot interesul sa-si mentina dublul standard, fara de care nu ne poate tine cu nasul in pamant. Pentru ca tot ce nu le convine lor poate fi desfacut pe piata de aici, de la justitie si pana la rosiile de cauciuc. Si cum sa nu fie curva, din moment ce mandatele europarlamentarilor specializati in aruncatul cu rahat in obrazul romanilor sunt pe terminate, iar acum sunt prinsi in cea mai furibunda campanie, in speranta ca vor mai apuca inca unul. In cine sa dea? In Germania? In Franta? In Olanda careia ii curg balele dupa Portul Constanta? Nu, in Romania, caci nu au terminat de luat la sacosa tot ce este bun aici! Mai bine zis, ce a mai ramas. Crede cineva ca europarlamentarii astia sunt atat de interesati de cum traim? Eu nu cred. Ii intereseaza doar banii ce pot fi obtinuti in urma tavalirii noastre prin noroi, intr-un alt mandat al lor. Una peste alta, cel putin 16.000-17.000 de euro pe luna. Iar pentru asta, chiar merita sa ne scufunde. (Valentin Boeru).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here