Gata, s-a votat la Bruxelles ”noua DNA”!

0
70

Pe 4 aprilie titram ”Soc de la Bruxelles: Se face alta DNA”, dezaluind presiunile exercitate asupra guvernantilor de la Bucuresti pentru a ”inghiti” obligativitatea infiintarii  ”profesiei” avertizorului public  nu doar in institutiile de stat, dar si in companiile private cu un numar mai mare de 50 de angajati sau cu o cifra de afaceri de 10 milioane de euro.

Si iata ca deja pe ultima suta de metri a functionarii in actuala formula inainte de alegerile europarlamntare din mai, progresistii care conduc Parlamentul European au reusit deja sa forteze aprobarea acordului de negociere privind propunerea de Directiva de protejare a avertizorilor! Iar prin acest vot pozitiv obtinut cu putina vreme in urma in Parlamentul European s-a dat practic verde la impunerea statelor ”ma slabe de inger” din cadrul U.E. a Directivei prin care cei care denunta ”fapte de coruptie” la locul de munca vor dispune de imunitate deplina! Astfel ca, de acum inainte denuntatorii vor fi inlocuiti cu ”avertizorii de integritate” pe care vor fi obligati sa-i angajeze si sa nu-i atinga nici macar cu o floare toti conducatorii de institutii sau companii private.

Confidentialitate si protectie

Drept urmare, de acum inainte statele membre ale Uniunii Europene vor fi obligate sa adopte standarde care sa ii protejeze pe avertizorii de la locul de munca, precum confidentialitatea, protectia legala si impunerea de sanctiuni inclusiv penale pentru cei care incearca sa ii persecute! Desigur, cum actuala U.E. este oricum deja una cu mai ”multe viteze”, asupra Romaniei se fac deja presiuni, desi nu am scapat inca nici macar de MCV sa isi asume implementarea noului ”experiment”. Bineinteles, Frans Timmermans, cel mai mare sustinator al Directivei avertizorilor atragand deja atentia guvernantilor de la Bucuresti ca doar asa isi vor arata buna credinta in apararea statului de drept…(Catalin Tache).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here