Ustensile necesare necesare la ferma de cai

0
78

Dintotdeauna fermele de cai au fost o adevarata atrectie pentru populatie. In Romania sunt mai putine, insa in afara tarii se gasesc intr-un numar cat mai mare. Fermele de cai sunt renumite pentru competitiile sportive la care acestea participa, cele clasice de viteza sau, mai nou, chiar si cele de infrumusetare. Caii sunt o adevarata atractie la fel ca si pisicile, cainii sau pestii.

Desigur, pentru a putea detine o ferma de cai trebuie sa tii cont de anumite aspecte si de materii speciale.

Ingrijirea cailor in ansamblu nu este una foarte dificila, insa trebuie bineinteles sa ai pasiune si sa pornesti cu dreptul atunci cand pui bazele unei astfel de afaceri.

Pentru inceput, ca orice alt animal, caii au nevoie de propriul hambar unde acestia sa aiba fiecare locul lor personal. In al doilea rand trebuie sa ai mancare adecvata precum fan, iarba verde, ovaz, etc. Pe care sa o depozitezi special intr-o “camaruta” ferita de umiditate si de rozatoare. De acest lucru depinde bineinteles atat dezvoltarea lor naturala, cat si bunastarea ta financiara. Asadar, iti recomand sa apelezi la aceste materiale de constructii care te vor ajuta sa construiesti un hambar perfect si o magazie speciala pentru mancarea acestora.

De asemenea, pentru grija lor nu trebuie sa-ti lipseasca samponul special de cai si un pieptene pe care sa-l folosesti de ce nu, zilnic.

Insa, in cele din urma, caii au nevoie totodata si de spatiu de alergare ca si restul animalelor, Asadar se recomanda sa le construiesti un perimetru unic de alergare prin amplasarea de panouri gard metalic la indepartare, care sa protejeze ferma de orice pericole si care totodata sa previna intrarea neautorizata a altor persoane sau animale pe proprietate.

De la ferma nu ar trebui sa-ti lipseasca si un medic veterinar care sa consulte animalele periodic pentru a fi sigur ca acestea sunt sanatoase si pentru a preveni aparitia sau extinderea unor boli.

Tie ti-ar placea sa detii o ferma de cai?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here