DOVADA! Maharii MAI, fara concurs!

0
68

(Preluare National  – Catalin Tache):

Iata ca OMAI 10/2019 incropit pe sestache de secretarul general adjunct al MAI, chestorul Valentin Melnic si asumat de ministrul de Interne, pe care de-abia l-am dezvaluit produce deja primele efecte. Si cum este vorba de o miza uriasa pentru mii de cadre ale MAI-ului care spera inca sa avanseze in cariera prin participarea la niste concursuri onesti unde cel mai bine pregatit sa castige, respectivul ordin de ministru nu doar ca nu a fost pus in dezbatere publica, dar deja le asigura maharilor de la varful MAI sansa nesperata si ramane de vazut cat de legala in cele din urma, ca doar de morala nici nu poate fi vorba, de a ramane sau accede  pe functii de conducere. Dar fara a se mai strofoca prea mult cu invatatul pentru concursuri.

Desigur, prin aceasta ”aplicare tacita” a controversatului ordin al lui Carmen Dan nu se incearca decat sa se dea o ”spoiala” de legalitate, acum, cand latul anchetelor privind ”blatuirea” concursurilor de atasati se strange pe zi ce trece. Iar disperarea este cu atat mai mare cu cat, dupa cum subliniam, chestorul Melnic a pregatit deja si ”draft”-ul Ordonantei de Urgenta pe care Carmen Dan va fi pusa sa o promoveze privind modificarea Legii 360 pentru extinderea acestei stratageme si in cazul politistilor. Asta dupa ce primul ordin a fost dat cu dedicatie doar pentru structurile militarizate, acolo unde mai mult de nevoie decat de voie cei ”prinsi la mijloc” au fost nevoiti sa-si ajusteze propria metodologie de organizare a concursurilor la planul ”stapanilor casutelor!”

Noile ”criterii specifice”

Desigur, prima structura vizata si poate la sugestia caruia chiar s-a dat acest ordin este Directia Generala de Protectie Interna. Mai ales ca ”urecheatii” de la ”Doi s’ un sfert” oricum mereu au avut grija sa formeze o casta aparte si sa se aseze strategic in cat mai multe ”barci” posibile, pentru a limita astfel eventualele ”pagube colaterale”.

 

Asa ca este greu de apreciat cat de suparati sau nu sunt ”cei trei crai de la Rasaritul” DGPI de aceste noi prevederi. Insa in cazul altor structuri militarizate perceptia este ca astfel nu se face decat ”nivelarea terenului” pentru urmatoarele ”executii” cerute insistent de ”fratia blondei” si deja dezvaluite de noi, principala ”tinta in miscare” fiind Jandarmeria Romana. Astfel ca ridicam ”batista” de pe ”tambalul” prin care ”maharii” MAI pot avea ”acces direct” la functiile de conducere si publicam integral noua ”Metodologie privind stabilirea criteriilor specifice pentru ocuparea posturilor de conducere vacante din Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane si unitatile subordonate” din data de 11 aprilie 2019. Cel putin sa aiba posibilitatea si cei fara relatii sus-puse sa stie care sunt noile ”crieterii speciale” impuse la concursuri de la varful MAI!

 

 

Articolul DOVADA! Maharii MAI, fara concurs! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here