CNAS pierde si acum in instanta pe banda rulanta…”Fantoma” DNA!

0
76

Parca ”prea ca la tara” legendat drept ”omul lui Dragnea”, mai ales pe cand a fost numit de premierul Sorin Grindeanu in fruntea ANAF-ului, Bogdan Stan este dovada vie ca statul paralel avea si el propriile puncte sensibile. Si uite ca nu doar caile actualei puteri politice de a demasca sistemul se dovedesc mai mult decat intortocheate, dar si statul paralel folosea cateodata strategii cel putin stranii de ancheta… Mai ales ca era vorba de marile dosare intens mediatizate cu care au facut cariera procurori ”fundamentalisti” precum Florentina Mirica.

Iar actualul ”conducator de facto” al unei Curti de Conturi unde presedintele Mihai Busuioc face mai mult figuratie este exceptia care intareste regula ca procurorii anticoruptie nu ratau nicio ”minge ridicata la fileu” pentru a ”paradi destine” si a-si atarna noi ”trofee” de demnitari in ”palmares”. Cum a fost denuntul depus la DNA impotriva lui Bogdan Stan, cel care era acuzat alaturi de un  intermediar ramas inca in structurile de conducere ca ar fi fost pentru unele firme ”muma” si pentru altele ”ciuma”, pe cand era director general adjunct al Directiei Generale Monitorizare , Control si Antifrauda din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Si cand avea in fisa postului coordonarea actiunilor de control complex organizate la furnizorii de medicamente si servicii medicale, precum si la casele de sanatate judetene teritoriale. Inclusiv la cea a Municipiului Bucuresti, acolo de unde a pornit tot ”hamalaiul” soldat in cele din urma cu punerea sub urmarire penala a 15 inculpati intr-un dosar care oricum sta sa se ”fasaie” acum in instanta. Numai ca Bogdan Stan, cel impotriva caruia a fost depus  denuntul, nu a fost audiat! Cel putin oficial… Dar nici  martor nu a fost macar, fiind in schimb promovat de urgenta in fruntea ANAF-ului! Si cu toate ca a devenit astfel misterioasa ”fantoma” a DNA-ului din aceasta ancheta cel putin ”atipica”, posibila preluare a dosarului de catre SIIJ in urma procedurilor ”neortodoxe” de audiere ale procuroarei Florentina Mirica si a folosirii ofiterului de politie judiciara  Silviu Topor, care era denuntator la randul sau in ”dosarele DIPI” ar putea lamuri multe necunoscute cu care se confrunta si in prezent instanta de judecata. Cea mai interesanta fiind, desigur, daca in afara denuntului initial impotriva lui Bogdan Stan nu o fi existat si vreun protejat ”avertizor public” in dosarul CNAS. Cel care a fost minutios ”semanat” pe ”campul tactic” al generalului Dumbrava…

Joia dupa-masa…

Acum, despre de ce o fi ales altfel atat de combativa Florentina Mirica sa se stearga undeva cu denuntul depus impotriva lui Bogdan Stan poate doar initiatii sistemului sa-si dea cu parerea… Ca si despre incapatanarea demna de o cauza mai buna a aceleiasi procuroare de a nu-l cita barem ca martor pe Bogdan Stan pe tot parcursul anchetei, desi acesta ajunsese ditamai presedintele ANAF si deci o ”tinta” logica pentru DNA! Ce-i drept, nici macar controalele coordonate de acesta nu pot fi raportate ca un succes,  ele neaducand  bani la buget, intrucat cel putin in cazul celor pe paraclinici CNAS pierde si acum in instanta pe banda rulanta… Si atunci sa fi fost atat de improtante ”suetele informative” saptamanale de joia dupa-masa, de a clasat Mirica denuntul aproape inainte sa-l citeasca?  Incropind  insa de urgenta la schimb un dosar care, ce-i drept, pentru o buna perioada de timp a deturnat atentia tuturor de la interesele financiare uriase ale atotinfluentelor  companii pharma cu puternice racorduri inclusiv la varful statului paralel? (Catalin Tache).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here