Dragnea i-arata pisica lui Timmermans!

0
270

Iata ca dupa ce partenerul de guvernare s-a ratoit la ”seful” sau european, avertizandu-l pe Guy Verhofstadt ca fara oamenii sai, grupul ALDE ar putea disparea din viitorul Parlament European ca si entitate de sine statatoare, Liviu Dragnea pare decis sa-i arate si el aceeasi” pisica” pisalogului Frans Timmermans. Iar cum ponderea pesedistilor este oricum una mult mai mare in grupul social-democratilor europeni, normal ca Dragnea va juca si mai apasat aceasta carte. Mai ales ca ii va veni manusa, cu doar o saptamana inainte de alegerile europarlamentare de la sfarsitul acestei luni, organizarea de catre ”motoarele” Matteo Salvini si Marine Le Pen a unei intalniri ”istorice” privind formarea unui mare grup europarlamentar al asa-numitilor ”suveranisti”.

Si la care vor fi invitate sa adere toate fortele politice eurosceptice, mai ales cele din Ungaria, Polonia si Romania! Prilej pentru Liviu Dragnea de a lansa o dezbatere interna in cadrul Partidului Social Democrat privind aceasta oferta. Ceea ce cu siguranta ii va produce frisoane de ingrijorare actualului vicepresedinte al Comisiei Europene, Frans Timmermans. Mai ales ca toate calculele politice arata ca fara voturile viitorilor europarlamentari pesedisti, grupul S&D risca sa piarda pozitia a doua in Parlamentul European si inclusiv importante functii de comisari europeni …

Joaca la rupere

Ce-i drept, nici pana acum Timmermans nu a indraznit sa treaca la masuri drastice impotriva PSD-ului rebel, preferand doar ”dojana parinteasca”. Dar ar putea renunta cat de curand si la aceasta, mai ales daca Dragnea va juca pana la capat la rupere. Si il va anunta nepoficial pe liderul S&D din Parlamentul European, asa cum se aude, ca daca nu sunt bineveniti in acest grup, social democratii nu au nicio problema in a accepta oferta altor lideri europeni. Mai ales daca o pozitie similara va fi adoptata si de fortele guvernamentale din Ungaria si Polonia. (Catalin Tache).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here