”Doi s’ un sfert” preia Jandarmeria!

0
217

(Preluare National  – Catalin Tache):

Coloneii Sebastian Cucos si Catalin Sindile urmeaza sa fie ”decapati” in cel mai scurt timp, formula de debarcare a acestora de la conducerea de facto a Jandarmeriei Romane urmand a fi cea a unor ”avansari de nerefuzat”. Astfel, presat cu ”niscai dezvaluiri” privind gafa chemarii procurorului militar Bogdan Pirlog in Piata Victoriei pe 10 august, Cucos va fi trimis ”pachet” la Bruxelles, cat mai departe de minister. Acolo unde va ajunge in schimb actualul imputernicit inspector general Catalin Sindile, teleormaneanul  urmand sa-i cedeze locul colonelului Cezar Ilie Medvichi. Cadru de nadejde al serviciului secret al MAI, dar mai presus de toate cel propus in functie si girat personal de Rares Vaduva, omul caruia Carmen Dan nu-i poate refuza nimic!

Iar daca singurul care are locul ”securizat” in conducerea IGJR ca si ”numarul doi”  este colonelul Gheorghe Marin Brancoveanu, preluarea Jandarmeriei ”pe persoana fizica” de catre Rares Vaduva si gruparea tot mai influenta din jurul acestuia vine la pachet cu o alta mutare absolut halucinanta a ”blondei de la Interne”. Care nu doar ca il tine ”in viata” pe finul generalului Lucian Pahontu, colonelul Catalin Paraschiv, dar ii si face o favoare greu de explicat controversatei ”Fantome Albe”. Mai ales pe fondul deficitului urias de personal cu care se confrunta toate structurile Ministerului de Interne, Carmen Dan a ”inghitit” si  infiintarea pentru  colonelul Paraschiv a unui nou batalion de interventie cu 300 de oameni! Basca infiintarea unei noi functii de adjunct, a treia, pentru aceeasi ”Fantoma Alba” care a coordonat personal interventia ”mascatilor” Jandarmeriei la violentele din Piata Victoriei din 10 august anul trecut. Si care de acum va avea adjunct sef de stat major, unul pe logistica si unul pentru pregatire si resurse umane, ca tot e ”criza” in MAI!

DGPI … IGJR… urmeaza DGA!

Iata insa ca nici nu a apucat bine Rares Vaduva sa preia cu totul fraiele Directiei Generale de Protectie Interna, ca deja a fost declansata o noua operatiune de tip ”blitzkrieg” pentru preluarea Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane. Prin intermediul omului de incredere de la DGPI, colonel Cezar Ilie Medvichi, cel care nu mai asteapta decat plecarile lui Cucos si a lui Sindile la Bruxelles si, respectiv, DGMO dn MAI pentru semnarea ”firmanului” de cater Carmen Dan. Cea care ar fi autorizat deja si o alta operatiune solicitata insistent de catre noii ”stapani ai Internelor” privind declansarea unui veritabil ”atac raider” asupra Directiei Generale Anticoruptie. Iar preluarea structurii anticoruptie a ministerului, acolo unde teleormaneanul  Daniel Tom Tica este gata ”incalzit” sa preia sefia DGA este cu atat mai presanta, fiind vorba de o adevarata cursa contracronomentru.  Mai ales ca, dupa cum dezvaluiam recent, anchetele privind ”stapanii casutelor” din MAI avanseaza pe repede inainte, fie ca este vorba  de concursurile ”blatuite” ale detasatilor sau de primirea necuvenita a unor locuinte de serviciu. Iar ”baricadarea” conducerii MAI pe ”linia Melnic” este  explicata de graba cu care secretarul general adjunct forteaza implementarea modificarii Ordinului 140/2016, pentru ca toti sefii actuali imputerniciti pe functii de ministrul Carmen Dan sa nu mai dea concurs pentru a ramane la conducere, ci doar sa prezinte un plan managerial. Iar chestorul Melnic chiar ca are de ce sa se grabeasca… Fara a ne referi aici musai la faptul ca o noua comisie prezidata de chiar buna prietena a sotiei sale, Veronica Natalia Stoica a confirmat la contestatie nota de doar 5,27 luata de comisarul sef Emilia Mihaela Melnic la concursul la care a participat singura pentru postul de director general administrativ al Academiei de Politie ”Alexandru Ioan Cuza”. Cat mai degraba la identificarea si deja dezgroparea ”scheletilor” lui Melnic din ”gropile comune” de la DGRMU, dupa cum se va vedea mult mai curand decat se asteapta unii…

 

 

Articolul ”Doi s’ un sfert” preia Jandarmeria! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here