Sefa ICCJ, la judecata CSM

0
83

Presedinta Inaltei Curti Cristina Tarcea (foto) se va prezenta in 27 martie 2018 in fata Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara, care solutioneaza dosarul disciplinar al sefei instantei supreme.

Inspectia Judiciara a trimis-o in judecata disciplinara pe judecatoarea Cristina Tarcea in decembrie 2018 pentru refuzul de a efectua tragerile la sorti pentru noile Completuri de 5 judecatori ale Inaltei Curti, astfel cum se prevedea in Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, intrata in vigoare in iulie 2018. Potrivit Inspectiei Judiciare, sefei instantei supreme i se imputa faptul ca

a refuzat sa implementeze dispozitiile de imediata aplicare ale Legii nr.207/2018 privind modificarea Legii nr. 304/2004, neindeplinindu-si in acest fel indatoririle de serviciu cu privire la constituirea Completurilor de 5, dar si a Completurilor de 2 judecatori, astfel cum prevad dispozitiile art. 31 alin. (1) lit. b) si art. 32 din Legea nr. 304/2004.

In acest fel, precizeaza Inspectia Judiciara, nu mai putin de 40 de cauze de competenta Completurilor de 5 judecatori si 11 cauze de competenta Completurilor de 2 judecatori nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri in compunerea prevazuta de legea in vigoare la data inregistrarii lor.

Astfel, Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de Cristina Tarcea, pentru refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu si nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor, abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. f) si o) din Legea nr. 303/2004.

Prezentam comunicatul Inspectiei Judiciare din data de 19 decembrie 2018:

„Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de doamna judecator Iulia Cristina Tarcea, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu si nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor, abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. f) si o) din Legea nr. 303/2004.

In privinta abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. f), inspectorii judiciari au retinut ca presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a refuzat nejustificat sa indeplineasca indatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 si de 2 judecatori prevazute la art. 31 alin. (1) lit. b) si art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificata si completata prin Legea nr. 207/2018.

Cu referire la abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. o), s-a retinut ca, prin refuzul de a implementa dispozitiile de imediata aplicare ale Legii nr.207/2018 anterior mentionate, 40 de cauze de competenta completurilor de 5 judecatori si 11 cauze de competenta completurilor de 2 judecatori nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri in compunerea prevazuta de legea in vigoare la data inregistrarii lor.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea judecatorului in cauza”.

Sursa : www.juri.ro

 

Articolul Sefa ICCJ, la judecata CSM apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here