Scandalul termoficarii Ploiestiului ia amploare

0
66

Scandalul termoficarii Ploiestiului ia amploare. Autoritățile locale par incapabile să găsească o soluție viabilă, în condițiile în care contractul cu Veolia expiră pe 1 mai.

Cu un primar liberal și o majoritate PSD + ALDE în Consiliul Local lucrurile nu par să funcționeze.

Ce se va întâmpla cu apa caldă și agentul termic după 30 aprilie, când Veolia susține că pleacă?

De ce nu se poate ajunge la un numitor comun în negocierile privind tariful pentru gigacalorie?

Cine o să răspundă dacă abonații sistemului centralizat nu vor avea apă caldă pe 1 mai?

Iată ce ne spun principalii lideri politici din Ploiești:

„Majoritatea PSD-ALDE-PMP nu a votat, astăzi, înființarea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (asocierea între Primăria Municipiului Ploiești și Consiliul Județean).
Majoritatea PSD-ALDE-PMP susține, în continuare, dublarea tarifului pentru gigacalorie la 404 lei, cerută de Veolia. În realitate, aceștia vor ca ploieștenii să rămână captivi contractului cu Veolia. Ei vor ca prelungirea contractului să rămână singura opțiune. Fără acest A.D.I., Primăria nu va putea înființa propria firmă, care să preia serviciul de termoficare.
Ședință poate fi urmărită accesând link-ul: http://www.ploiesti.ro/sedinteconsiliu.php„, a scris primarul Adrian Dobre, care este și președintele PNL Ploiești.

În replică, viceprimarul Cristian Ganea susține că este exact pe dos…

„Ce s-a întâmplat în ședința de luni a Consiliului Local Ploiești depășește orice imaginație și trage un serios semnal de alarmă asupra capacității primarului liberal Dobre Adrian de a conduce responsabil Ploieștiul.

Deși știa de mai bine de doi ani că va expira contractul cu operatorul Veolia, a preferat, în stilul caracteristic, să nu faca nimic, sperând că alții vor rezolva problema. Pe ultima sută de metri, edilul a încercat să bage sub nasul consilierilor locali un proiect de hotârâre, așa zis salvator, în realitate doar o nouă minciună a liberalului Dobre.
Consilierii s-au trezit în față cu un proiect prin care trebuia să înființeze o asociație împreună cu Consiliul Județean Prahova, denumită în mod pompos „Confort” ! Acest proiect era, în realitate, o declarație de principiu în vederea asocierii, fără nimic concret și fără a fi prezentate nici macar documentele de constituire. Nu poți iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local al cărui singur argument este acela că….de la 1 mai 2019 expiră contractul cu operatorul…Nu tu argumente financiare, nu tu alternative sau vreo altă motivare reală…doar un simplu text, realizat într-un dispreț iresponsabil față de ploieșteni.

Acest proiect ar fi fost o ocazie excelentă pentru ca Adrian Dobre să facă public Studiul realizat în decembrie anul trecut, plătit cu bani grei de municipalitate, în care experții au prezentat mai multe propuneri pentru asigurarea serviciilor de termie în municipiul Ploiești. Dar primarul continuă  să îl țină la sertar, din motive numai de el știute.
Împreună cu colegii mei, consilierii social democrați, considerăm că, având în vedere termenul extrem de apropiat pentru expirarea contractului cu opereratorul, trebuie luate măsuri urgente. În acest moment, îi cer primarului Dobre să ia măsuri concrete pentru continuarea asigurării furnizării apei calde și a energiei termice către ploieștenii, plătitori de taxe și impozite.
A venit momentul ca primarul Adrian Dobre să se trezească la realitate și să acționeze exclusiv în beneficiul ploieștenilor și nu să încerce să câștige capital electoral dintr-o problemă pe care nu a reușit să o gestioneze eficient.

Iar dacă nu poate și are bărbăția să o recunoască, să își dea demisia pe motive de necorespundere profesională. Așa și-ar mai spăla din păcatele acumulate în mandatul său, nu puține la număr.”, a precizat viceprimarul Cristian Ganea, care este și președinte PSD Ploiești.

CITEȘTE ȘI: Ramane Ploiesti fara caldura si apa calda? Vezi ce spune Veolia

Ziarul de Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here