Aroganta. Lazar isi anunta candidatura pentru un nou mandat, desi ministrul Toader i-a cerut revocarea

0
698

Augustin Lazar aspira la un nou mandat de procuror general.

In conditiile in care ministrul Justitiei a cerut revocarea lui Lazar si, in lipsa unui raspuns favorabil la aceasta cerere de la Cotroceni, Tudorel Toader anuntase, zilele trecute, ca va declansa procedura de selectie pentru un candidat care sa conduca Parchetul General. Totul, avand in vedere ca actualul mandat al lui Lazar in fruntea PG expira la finele lunii viitoare. In urma cu doar cateva minute, s-a aflat ce decizie a luat actualul procuror general. Si anume ca vrea sa intre in cursa pentru un nou mandat.

Ceea ce inseamna ca isi va depune dosarul la Ministerul Justiiei, asemeni celorlalti aspiranti la sefia Parchetului General, pana pe 28 martie inclusiv. “Obtinerea unui nou mandat ar reprezenta posibilitatea continuarii proiectelor initiate”, se mentioneaza, intre altele, in amplul comunicat al Ministerului Public, prin care actualul procuror general “aduce la cunostinta publicului faptul ca isi va depune candidatura in cadrul procedurii declansate de ministrul justitiei pentru selectarea procurorului in vederea efectuarii propunerii de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

Totodata, Lazar lasa sa se inteleaga ca ar fi luat aceasta hotarare manat de asteptarile colegilor procurori. “Nu in ultimul rand, depunerea candidaturii raspunde asteptarilor colegilor procurori care considera ca in aceasta perioada, cu multiple provocari pentru sistemul judiciar, trebuie asigurata stabilitatea la nivelul managementului Ministerului Public in special in privinta promovarii valorilor europene, inclusiv prin dialog, cooperare loiala si respect reciproc cu celelalte puteri ale statului”, se mai arata pe finalul comunicatului in cauza. (C.S.).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here