Raiffeisen Romania, profit de peste o jumatate de miliard de euro!

0
89

Pesedistii n-au inteles cum sta treaba cu bancile – ele au venit in Romania ca „sa ieie, nu sa deie”, cum ar zice un spumos om de fotbal. Si acum, cand „Taxa pe lacomie” le sperie profiturile de miliarde, bancherii maraie la social-democrati, doar-doar il vor impresiona pe Liviu Dragnea, care e mai slab de inger si se stie ca cedeaza de fiecare data cand este rugat frumos. Prima institutie care ameninta, dar o face voalat, prin invaluire – Raiffeisen, din Austria.

Iata de ce nu vor bancherii „Taxa pe lacomie”

Si cum mai protesta in strada, dragutul de Steven (n.n. – van Groningen, CEO al Raiffeisen Romania), ce „plancarde” mai afisa el prin Piata Victoriei, solidar cu aceiasi #rezisti carora la final de luna le baga mana in portofele, buzunarindu-i de ratele la creditele supraevaluate! Dar tefelistii n-au sesizat nicio clipa duplicitatea finantistului de langa ei, din contra, erau mandri ca o asemenea personalitate s-a infratit cu ei in ganduri si ideologie, au facut poze impreuna, s-au seruit, dragoste mare pe social media, ce sa mai! Timpul a trecut, protestele, asijderea, dar pentru banci a venit decontul. Scadenta, banu’ jos la casieria bugetului Romaniei, ca prea v-ati jucat de-a Robor si Euribor, de ati zapacit piata valutara, nu altceva!

„Va trebui sa reevaluam Romania”

In Austria, acolo unde ipocrizia se preda la cele mai inalte scoli politice (vezi dansul cancelarului, prieten si cu Moscova, amic si cu Bruxellesul), presedintele executiv al Raiffeisen Bank a inceput sa stranute de cand cu „Taxa pe lacomie”. Dupa ce ani la rand a supt tot profitul din Romania, acum bosulica de la Viena zice ca se gandeste sa reevalueze tarisoara asta din Est, ca, deh, nu mai vrea sa dea aceeasi cantitate de lapte! Pesemne, o fi primit vreun mail de la revolutionarul van Groningescu, in care acest Che Guevara de Bucuresti al dobanzilor variabile se plange „ce facem, sefu’, ca s-a trezit Romanica si nu mai vrea sa stea capra?!”.

„Va trebui sa reevaluam Romania. Cu putin inainte de sfarsitul anului 2018, o serie de masuri fiscale au fost adoptate prin Ordonanta de Urgenta, masuri care includ, printre altele, o noua taxa bancara”, raspunde Johann Strobl, bancherul bancherilor in grupul Raiffeisen.

Pentru cei care deja mesteca tocana „ne fug firmele din tara”: nu se pune problema plecarii Raiffeisen Bank din Romania, o recunosc chiar ei! Pai, ati vazut voi caine care sa plece de la o macelarie? Nici noi! Austriecii doar avertizeaza ca vor pune „pe hold” oaresce investitii avute in plan; acum, intre noi fie vorba, nu cred ca romanii de rand vor fi afectati prea tare de stoparea acestor investitii, ca doar nu planuia Raiffeisen sa finanteze constructia unor spitale sau autostrazi si acum pierde tara bunastarea pe care i-o pregatea Viena! Sa fim seriosi, conu’ Johann se gandea la noi puncte de lucru, ceva sucursale in care sa mai fie mulsi de bani fraierii inca neindatorati.

„Rezultatele exceptionale au in spate ani de eforturi”

Si, in final, cateva cifre si pentru candizii din #rezist. Conform raportului pe anul 2018, activele din Romania ale Raiffeisen Bank au crescut cu 11% (pana la 40,04 miliarde lei), la fel si creditele acordate clientilor (o crestere de 19 procente!), care au ajuns la 26,7 miliarde lei! Si, cireasa de pe tort: in Romania asta atat de saraca si corupta si, pe deasupra, guvernata de „ciuma rosie”, in care nu merita sa faci afaceri fiindca garantat pierzi banii, ei bine, in amarata asta de Romanie banca Raiffeisen a avut profit anul trecut cu 23% mai mult decat in 2017! Profit mai mare! 23%! Cat? Pentru scrupulosi: 2.522 de milioane de lei, adica o jumatate de miliard de euro (525,41 milioane euro profit Raiffeisen in Romania!). Numai maruntisul care depaseste jumatatea de miliard de euro daca ar fi fost taxat si impozitat asa cum trebuie de Stat, toate spitalele s-ar fi dotat cu aparatura moderna, care in prezent lipseste! Protestati pentru asta, tefelistilor!

„Intotdeauna am spus ca succesul nu vine imediat si nici dintr-odata. Rezultatele exceptionale inregistrate in Romania au in spate ani de eforturi, de incercari… 2018 este anul cu cele mai bune rezultate de pana acum”, Steven van Groningen. (Nicholas Cezar).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here