Secta din sistem!

0
589

Atunci cand nu butoneaza sictirit telefonul de serviciu in timp ce militarii romani intorsi din misiunile pe viata si pe moarte din Afganistan ii dau onorul ca ministru al Apararii, Gabriel Beniamin Les este membru de frunte si cat se poate de activ al comunitatii penticostale din Satu Mare, acolo unde tatal sau este chiar predicator. De altfel si ministrul Apararii cocheteaza cu predicile religioase, oratorul Les facand ravagii in spatiul public cu predica sa halucinanta in care sustinea nici mai mult nici mai putin decat ca ”Romania nu are legaturi cu Dumnezeu, ci legaturi demonice”!

Acum, ca Armata Romana are un sef cu astfel de viziuni ”lumesti” este o cu totul alta poveste, mai ales ca libertatea religioasa reprezinta un drept fundamental in tara noastra. Totusi, dincolo de ”paranoia legendata” a structurilor contrainformtive este clar ca ofiterii de intelligence nu au cum sa nu-si faca treaba strict tehnic si sa nu constate aparitia unei adevarate ”secte” la varful sistemului. Pentru ca de ceva vreme se tot inmultesc alarmant informatiile privind ascensiunea in cariera ”pe repede inainte” pentru membrii anumitor culturi religioase, in frunte cu cel baptist si cel penticostal, mai ales in judete intregi din Transilvania, precum Aradul sau Bihorul. Acolo unde, din punct de vedere politic, al mediului de afaceri si mai ales social, deja ”sectantii” isi declara hegemonia! Iar dincolo de orice conotatie strict religioasa, aparitia unei tot mai influente grupari transpartinice formata din persoane politice sau publice care se trag una pe alta ”la varful” sistemului ridica totusi oarecare dubii pentru structurile care au in grija buna functionare a statului de drept. Fie el si unul asa ”fractionat” cum este de ceva vreme…

”Virusat” de Fifor

Iata ca a avea asigurat un buget stabil de 2% din PIB, desi atat de laudat pe plan international nu reprezinta automat si reteta succesului pentru Ministerul Apararii Nationale. Care, asa dupa cum s-a vazut in zbuciumatul mandat al lui Mihai Fifor nu a fost in stare sa cheltuiasca o buna parte din uriasele resurse financiare alocate de la buget, sute de milioane de euro ramanand necheltuite. Si asta doar pentru ca dupa cum am aratat in seria de dezvaluiri ”cu finalizare” si care a dus la parasirea conducerii MApN de catre Fifor, acesta  a deschis prea multe ”fronturi” de negocieri directe, a promis prea multe si la toata lumea, astfel ca aceasta ”efervescenta” facuta doar in scopul promovarii activitatii sale ministeriale ”pe persoana fizica” a dus de fapt la blocajul semnarii unor contracte pe termen lung. Iar noul ministru Gabriel Beniamni Les pare si el acum ”virusat” de acelasi comportament dual al lui Fifor, cel care doar cerea ”capete”, dar nu propunea nicio strategie, incurcand astfel planurile specialistilor. Si faptul ca Fifor a fost muzeograf iar Les a lucrat la firmele familiei spune poate multe despre starea actuala de inzestrare a Armatei Romane. Ca si faptul ca amandoi sunt mai mult decat bine conectati la ”secta” din sistem, desi doar actualul ministru este penticostal practicant…(Catalin Tache).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here