Dosar de coruptie la varful MAI!

0
1006

Iata ca, intr-o perioada in care directorul structurii este atacat din toate partile, dupa ce se aude ca Rares Vaduva ar fi pus acum ochii chiar pe postul sau, Directia Generala Anticoruptie este gata sa dea o lovitura de proportii prin care sa iasa din ”conul de umbra” in care parca a fost special impinsa o anume perioada. Este vorba de un mega scandal de coruptie chiar la varful Ministerului de Interne si care poate lovi pana in ”inima” unei tot mai influente ”fratii” care pare sa fi preluat in ultima vreme ”controlul absolut” asupra lui Carmen Dan. Iar audierile de zilele trecute de la DGA demonstreaza ”greutatea” acestei anchete, din moment ce insusi ”eminenta cenusie” a Secretariatului General al MAI, chestorul Valentin Melnic a ajuns sa dea explicatii despre organizarea concursului de anul trecut privind desemnarea detasatilor de politie in strainatate, in capitale europene ca Bruxelles si Londra!

Adica ”suspiciunile rezonabile” privind ”blatuirea” unor concursuri, inclusiv prin posibila primire de catre unii candidati a ”grilelor de concurs” cu raspunsurile corecte gata incercuite, asa dupa cum Directia Generala Anticoruptie ar fi sesizat la acea vreme Directia Nationala Anticoruptie, privind savarsirea infractiunilor de fals si uz de fals. Demers in urma caruia procurorii anticoruptie de la DNA au constatat existenta infractiunilor si au declinat competenta de solutionare a cauzei penale catre DGA! Iar situatia chestorului Melnic, secretarul general adjunct responsabil, prin increderea oarba acordata de catre ministrul Carmen Dan de managementul resurselor umane din MAI este cu atat mai ingrijoratoare cu cat, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra este foarte posibil sa se ajunga la comasarea ”dosarului atasatilor” aflat in ancheta DGA cu cel aflat in instrumentarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1. Si unde comisarul sef de politie Emilia Mihaela Melnic, sotia chestorului Valentin Melnic trebuie sa dea la randul siu explicatii despre ”dedesubturile” semnarii contractului prin ”incredintare directa” nr. 5.232.398 din 13.08.2018! Asta ca sa nu mai vorbim de deschiderea unui al treilea front, in urma caruia cineva tot trebuie sa raspunda de ce a primit cu celeritate chestorul Melnic, chiar luna trecuta, favoarea unei locuinte de interventie de patru camere pe Mircea Voda, cand oricum avea una de trei camere!!!

Concurs ”smenuit” la detasati!

Gata, s-a inceput sarabanda audierilor la DGA in mega-ancheta privind ”trantirea” unor concursuri de catre ”gasca vesela” de la DGRMU, astfel ca putem da si noi drumul la prima parte a dezvaluirilor intrate in posesia noastra inca de la sfarsitul anului trecut, atunci cand speta se afla in lucru procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie. Cei care fusesera sesizati de DGA cu privire la informatiile, ”suspiciunile rezonabile” si ”indiciile temeinice” despre ”smenuirea” anumitor concursuri organizate la varful MAI! Cel mai rasunator exemplu fiind cel al unui concurs cu miza uriasa pentru reprezentarea Romaniei in strainatate. Si anume trimiterea detasatilor de politie din cadrul MAI in diverse tari europene, printre care si Belgia si Marea Britanie. Iar dupa sesizarea DGA si confirmarea primita de la DNA, deja au inceput audierile in acest caz, din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra reiesind ca nimeni altul decat chestorul Valentin Melnic fiind ”capul de lista” al acestora!

Rapoarte ”sinucigase”

Cum sistemul este totusi mult mai mic decat isi inchipuie unii, problemele cu detasatii ale secretarului general adjunct al MAI vine la pachet cu dosarul de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, acolo unde se fac intense verificari privind  unele achizitii de la Academia de Politie ”Alexandru Ioan Cuza”, vizati fiind subcomisarul de politie Tiberiu Petre Bejan si comisarul sef de politie Emilia Mihaela Melnic. Cei care  au intocmit doua rapoarte fostului rector al Academiei, pe care comisarul sef de politie Daniel Torje le-a aprobat pe propria semnatura. Iar in raportul din 24 aprilie 2017, comisarul sef Melnic informa, la fel ca si subcomisarul Bejan de altfel,  ca ”in perioada 2017-2018, voi desfasura activitati didactice, in calitate de formator in cadrul cursului de formare profesionala expert achizitii publice organizat de SC AVANGARDE BUSINESS GROUP SRL, companie specializata in furnizarea de servciii de formare si perfectionare pentru adulti”.  Adica exact aceeasi firma careia ii era acordat, prin incredintare directa si fara trecerea prin SICAP, contractul de prestari servicii nr. 5.232.398 din 13.08.2018, obiectul acestuia fiind ” prestarea de servicii de organizare evenimente”. Iar pe contractul cu SC AVANGARDE BUSINESS GROUP SRL semneaza din partea achizitorului cu totul alta persoana decat rectorul, plus, mare atentie, ”I/Director General Administrativ, comisar sef Melnic Emilia Mihaela”. Adica exact acelasi nume ca al semnatarului raportului prin care  anunta ca va desfasura activitati didactice, in calitate de formator, pentru… SC AVANGARDE BUSINESS GROUP SRL! Ceea ce face si mai mare curiozitatea procurorilor de a se afla modul de ”remunerare” a respectivei activitati didactice, declararea sau nu a eventualelor sume primite si verificarea privind daca semnatara atat a raportului, cat si a contractului a instiintat aceasta posibila incompatibiliate si la semnarea contractului.

Patru camere, ”de interventie”

Acum, sincer vorbind nici ca mai tragem sperante ca va fi declansata vreo ancheta interna pe aceste spete, singura grija a ministrului de Interne parand a fi in ultima vreme doar punerea batistei pe tambalul dezaluirilor ”National”. Dar daca tot isi indemna recent Carmen Dan subordonatii frontieristi la ”raspunsuri dure”, poate aflam cel putin care a fost motivatia pentru care chestorului Melnic tocmai ce i s-a aprobat o noua locuinta de interventie, de patru camere, in locul celei anterioare cu trei camere! Sau sa se demonstreze ca a fost chemat in repetate randuri in conformitate cu prevederile legale in vigoare in afara orelor de program pentru indeplinirea unor misuni operative stringente, ca sa aiba dreptul la o astfel de locuinta. Ca doar generozitatea lui Carmen Dan nu s-o fi bazat doar pe declaratiile de avere ale celor doua cadre de conducere ale familei Melnic care, parca in ciuda ANI, desi cumuleaza venituri de 25.000 lei lunar, par a nu avea niciun bun pe numele lor, an afara ”ratelor” de la o masina… Ca atunci sunt mii de alte cadre  care nu doar ca nu au case pe numele lor, dar care chiar isi risca viata zi si noapte in misiuni periculoase, fara a visa macar ca vor primi vreodata o locuinta de interventie. Pana la lamurirea acestui mister sa amintim insa si de unele treceri in rezerva ”de indata” care vor lovi varful MAI si pe care initiatii sistemului deja le pun in legatura cu ancheta DGA. (Catalin Tache).

 

Articolul Dosar de coruptie la varful MAI! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here