“Modificarile de esenta sunt facute de USR, prin faptul că ei au cerut ca magistrații sa nu raspunda pentru nimic, iar sectia aia speciala sa nu existe”

0
471

PRELUARE INPOLITICS.RO:

Afaceristul George Soros trage un semnal vehement de alarmă într-un articol, susținînd că Europa trebuie să se deștepte urgent, altfel va fi prea tîrziu. În analiză, publicată de Dilema veche în traducerea fiului lui Andrei Pleșu, afaceristul spulberă grupul european al Angelei Merkel, despre care afirmă că e cel mai mare răufăcător.

”Primul pas pentru a apăra Europa de dușmanii ei interni și externi este să realizăm amploarea amenințării pe care aceștia o reprezintă. Al doilea pas este deșteptarea unei majorități pro-europene ațipite și mobilizarea ei în vederea apărării valorilor pe care s-a clădit UE. Altfel, visul unei Europe unite ar putea deveni coșmarul secolului XXI” scrie miliardarul, care consideră responsabile de criză partidele politice tradiționale din țări precum Germania, Marea Britanie ori Italia, care se văd depășite de cele eurosceptice.

”În cazul alianțelor trans-europene, situația este chiar mai dezastruoasă. Dacă partidele naționale au rădăcini istorice, alianțele trans-europene sînt dirijate exclusiv de interesele personale ale șefilor de partid. Partidul Popular European (EPP) este cel mai mare răufăcător. EPP este lipsit de orice principii, după cum o arată disponibilitatea sa de accepta în continuare statutul de membru al partidului Fidesz al prim-ministrului maghiar Viktor Órban, pentru a-și menține majoritatea și controlul asupra alocării de posturi de vîrf în UE. Prin contrast, forțele anti-europene fac o impresie bună: ele au măcar principii, fie ele și odioase.

E greu de imaginat cum vor putea cîștiga partidele pro-europene alegerile din mai dacă nu vor pune interesele Europei mai presus de cele proprii. Încă se mai poate argumenta în favoarea menținerii UE, pentru a o putea reinventa de la zero. Dar asta necesită o schimbare de viziune a UE. Actuala conducere amintește de Politburo, care, la dezmembrarea Uniunii Sovietice, continua să emită ucazuri, de parcă acestea ar mai fi avut vreo relevanță” mai scrie afaceristul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here