INCREDIBIL/Serviciu privat de filaj la Politia de Frontiera!

0
985

Ce-i drept, multe cutremure au mai zguduit de-a lungul anilor Ministerul de Interne, dar de aceasta data se anunta o adevarata ”apocalipsa” in care vor ”pieri” multi sefi de structuri. Dar care insa, fara a fi musai initiat al sistemului poti banui ca se va opri chiar in usa biroului ”nemuritorului” chestor Ioan Buda, cel care acapareaza pe zi ce trece tot mai multe structuri din cadrul MAI. Iar ”epicentrul” seismului declansat de notele contrainformative pur si simplu incendiare intrate in posesia noastra se afla in chiar ”inima” Garzii de Coasta, actuala conducere a Inspectoratului General al Politiei de Frontiera fiind deci implicit pe lista neagra. Si cu toate ca la ce influenta are din nou ”fratia frontieristilor” in cadrul ministerului o doza de pesimism privind eventuala incercare de musamalizare din fasa si a acestui nou scandal este oarecum de inteles, precizarea expresa ca raportul apartine unei structuri contrainformative din afara MAI este binevenita.

Si nici nu este greu de inteles cum au ajuns frontieristii constanteni si sefii lor de la Razoare sa intre in acest ”vortex” contrainformativ, din moment ce ”i-a mancat” sa-i calce pe bataturi tocmai pe cei care chiar au in fisa postului efectuarea de operatiuni legale de filaj! Si care in urma nu cu multa vreme au pus la dispozitia altor organe abilitate o informare mai mult decat completa prin care este documentata o grupare paralela de monitorizare si filaj, suspectata a fi fost creata in cadrul Garzii de Coasta din cadrul Politiei de Frontiera! Culmea este insa ca de la inceputul anului Biroul Prevenirea si Combaterea Migratiei Ilegale si Infractionalitatii Transfrontaliere din Garda de Coasta se afla in mijlocul unui alt scandal monstru, dupa ce s-a constatat disparitia din Camera de Corpuri Delicte a unor cantitati importante de tigari confiscate care trebuiau distruse pe baza de proces verbal. Iar in ceea ce priveste ”camera de probe” din cadrul Garzii de Coasta se poate vorbi astfel de un adevarat ”blestem” ce a lovit structura, dupa tragedia fostului ”gestionar” si nenumaratele rapoarte care indica transformarea Compartimentului Evidenta Operativa din cadrul Biroului intr-un adevarat ”shop non stop” unde s-ar comercializa pe sub mana produsele confiscate de politistii celorlalte structuri.

Camera de probe, ”shop”-ul Garzii de Coasta

Stranie ironie a sortii, iata ca in timp ce mai-marii guvernarii de la Bucuresti se dau de ceasul mortii sa forteze intrarea Romaniei in Spatiul Schengen, rapoarte halucinante venite de pe teren ii fac pe partenerii europeni sa se gandeasca de doua ori inainte de a gira astfel activitatea Politiei de Frontiera. Si, daca nu ar fi de plans si de anchete penale, chiar ca nu ai avea cum sa nu te amuzi citind de exemplu doar urmatoarea nota informativa interna : ” In data de 03.01.2019, lucratorii Biroului Control din cadrul Garzii de Coasta s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunilor de fals intelectual si gestiune frauduloasa, de catre un agent pf, incadrat la Serviciul Teritorial al PF Constanta, Biroul P.C.M.I.I.T – Compartimentul Evidenta Operativa, in calitate de gestionar al Camerei de Corpuri Delicte. In fapt, in cursul anului 2018 s-au predat catre o societate in vederea  distrugerii mai multe loturi de tigari. Cu ocazia inventarierii produselor de tutun care au fost predate spre distrugere, s-a constatat o diferenta intre cantitatea de tigarete predate scriptic si cea identificata fizic, astfel fiind stabilit un minus de 1.000 pachete tigari marca TORROS 2005. A fost inregistrata la Compartimentul Evidenta Operativa din cadrul S.T.P.F. Constanta, lucrarea penala nr. 408101 din 03.01.2019, sub aspectul  savarsirii infractiunilor prevazute si sanctionate de art. 321 si 242 Cod penal”. Deci, dupa ce li se confisca tigarile de catre unii politisti, contrabandistii constanteni se duc apoi la colegii acestora tot de la Garda de Coasta si isi iau baxurile inapoi! La pretul potrivit, bineinteles… Si acest dosar penal nu este doar o exceptie, Camera de Corpuri Delicte a Biroului din Garda de Coasta condusa de  comisarul sef Laurentiu Cristian Cicu fiind legendata ca si sursa de comercializare ilicita a diverse alte produse de contrabanda inca dinainte de sinuciderea unuia dintre fostii politisti de acolo…

Tehnica de ultima ora, dar fara aviz!

Cum insa, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra o ampla ancheta se afla in plina desfasurare privind documentarea  suspectului serviciu ”privat” de filaj din cadrul Garzii de Coasta a Politiei de Frontiera nu vom publica in totalitate raportul contrainformativ, ci doar cateva fragmente care insa sunt mai mult decat relevante : ” s-a achizitionat din fonduri proprii o gama larga de tehnica de filaj, interceptare, GPS, camere video, DVR-uri, monitoare, baterii de TIR cu care au fost dotate masinile, tehnica folosita ilegal, fara avizele si autorizatiile care se impun(…) autoturisme folosite : Dacii Logan de culoare alba, Dacii Duster de culoare alba si  albastra, Opel Astra, VW Transporter – fosta termoviziune- complet dezechipata si dotata cu tehnica proprie de filaj(…) masini folosite pentru filaj, filmare si monitorizare GPS, tehnica este instalata pe timp de noapte in portbagajul acestora(…) autoturismele sunt lasate in mod ilegal peste noapte in diverse zone ale Municipiului Constanta, pentru a filma diverse activitati, aspect ce nu se regaseste in foile de parcurs ale autospecialelor (…) in luna… anul 2018 autospeciala Opel a fost sparta si tehnica furata(…) foile de parcurs nu sunt conforme cu realitatea , ca si notele de raport de la planurile de actiune intocmite (…) achizitionarea a 12 sisteme GPS de monitorizare a autovehiculelor si 12 cartele SIM aferente incarcate lunar(…) folosirea tehnicii ridicate cu ocazia perchezitiilor -DVR, camere video- care nu sunt introduse fizic in Camera de Corpuri Delicte(…) tehnica consta in baterie TIR, redresor, cabluri de conexiune, camere video rotative, DVR cu HardDisk incorporat, toate urmarite online cu ajutorul aplicatiilor de pe telefoanele mobile(…) in afara placutelor de inmatriculare de acoperire avizate se folosesc si placute de inmatriculare false, straine”.

Oficial, Garda de Coasta are un comandant in persoana comisarului sef Laurentiu Cristian Cicu. Tot oficial, Politia de Frontiera are un comandant in persoana inspectorului general Adrian Popescu. Si tot oficial, exista si un SIPI ”Doi s’ un sfert” Constanta, care din nou nu a putut sau mai degraba nu o fi vrut sa ”fure  startul” altor structuri si sa faca propriul raport intern. Neoficial insa, Politia de Frontiera se afla tot sub sfera de influenta a actualului inspector general al IGPR, chestorul Ioan Buda. Astfel ca sunt destule oportunitati ca barem unii dintre  acestia sa-si faca ”curatenie” in propria ograda si, fie si sub presiunea ”monitorizarii” altor structuri ingrijorate ca, dupa preocuparile in domeniu ale DOS, DGPI si DCCO, iata ca in MAI a mai aparut un nou serviciu de filaj, sa faca barem verificarile manageriale si administrative ce se impun. Pentru a nu se sparge iarasi ”oala” informativa in capul restului politistilor de frontiera si chiar a intregului minister…(Catalin Tache ).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here