Primar acuzat ca a obtinut fonduri UE prin masluire de acte

0
401

Brasov: Primar acuzat ca a obtinut fonduri UE prin masluire de acte. Edilul a primit de la APIA echivalentul a peste 170.000 de euro, subvenții pentru pășune.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului BALAȘI SORIN, în prezent și la data faptei primar al comunei Crizbav, județul Brașov,  pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2009 – 2014, inculpatul Balași Sorin, primar al comunei Crizbav, a depus cu rea-credință la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de sprijin direct pe suprafață, pentru suprafeţe de pășune pe care nu le-a utilizat potrivit scopului declarat în realitate (anii 2009 și 2010 – 19,10 ha, în anul 2011 – 15,86 ha, în anii 2012 și 2013  – 30,62 ha, și în anul 2014 – 21,05 ha).

Prin aceste demersuri, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 800.140 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, asupra unui teren ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Ziarul de Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here