Modificări importante la FRF anunțate de Răzvan Burleanu

0
530

Comitetul Executiv la Federației Române de Fotbal a luat o serie de hotărâri menite să eficientizeze colectarea informațiilor referitoare la performanțele fotbaliștilor și tehnicienilor, dar și referitoare la eventualele acte de corupție din fotbal. S-a elaborat și un cod de etică la nivelul FRF, forul fotbalist național colaborând cu casele de pariuri în lupta contra meciurilor trucate, lucru despre care s-a discutat și pe site-ul comunității pariorilor din România: https://pariurix.com/.

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat că, în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv al FRF, a fost adoptat un Cod de etică bazat pe principii de integritate. „E un mesaj ferm: toleranță zero față de corupție! Câteva dintre principiile de conduită ale acestui cod de etică: integritate, egalitatea, demnitatea, buna-credință, alegerile corecte sau confidențialitatea”, a declarat șeful de la „Casa Fotbalului”.

Investiție de 100.000 de euro

Răzvan Burleanu a vorbit, apoi, despre măsurile luate pentru dezvoltarea unui sistem prin care toate cluburile care dau jucători la națională să aibă acces la datele privind evoluțiile lor: „Vom investi 100.000 de euro în achiziționarea unui sistem GPS de tip «Catapult». Acest sistem ne va permite accesul la datele furnizate inclusiv în timpul jocului. Începând de la primul cantonament la nivel de U21, acest sistem va putea fi utilizat de staff-uri”.

Toate echipele naționale de fotbal ale României, de juniori, tineret și seniori, vor adopta un stil de joc unitar care va face mai ușoară trecerea jucătorilor de la un nivel la altul. Acest deziderat este facilitat de noua condiție ca toți selecționerii să dea raportul în fața Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal.

În altă ordine de idei, Teodora Albon a fost promovată ca observator pentru fotbalul feminin, Bogdan Sorescu – fost arbitru de futsal – a fost promovat în corpul de observatori internaționali, iar, Patrițiu Abrudan a fost înlocuit cu Augustus Constantin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here