Bine ca avem JAI la Bucuresti, dar nu avem secretar de stat pe relatii internationale!

0
575

Uite ca legendara pepiniera de cadre a Partidului Social Democrat pare sa fi secat cu totul, cel putin in ceea ce priveste alimentarea cu niscai secretari de stat ai Ministerului de Interne. Acolo unde, dupa ce a facut o mutare ”sinucigasa” prin aducerea in locul lui Mihai Chirica cel deja pe cale sa provoace o rebeliune la Ministerul Apararii Nationale tocmai a fostului prefect al Capitalei, Adrian Petcu, Carmen Dan tot mai are nevoie de unul. Secretar de stat, desigur. Iar situatia este cu atat mai delicata cu cat, in plin mandat al Romaniei la Presedintia Consiliului Uniunii Europene, poate sunt totusi curiosi si ceilalti ministri de Interne sa-l cunoasca pe oficialul roman care se ocupa de spinoasele agende de lucru de la JAI.

Cine-i da un om lui Cramen Dan!

Numai ca, surpriza, Ministerul de Interne din Romania nu a avut, nu are si probabil ca nici nu va avea pana la predarea Presedintiei un secretar de stat raspunzator cu relatiile internationale, asa cum cere organigrama MAI. De ce? Poate ca nici Carmen Dan nu mai stie de ce… Iata insa ca pe aceasta cale poate se indura Codrin Stefanescu si ii mai face o ”oferta de nerefuzat” colegei de partid, propunandu-i un secretar de stat din propria rezerva de cadre, pentru a mai spala astfel din rusinea ministerului. Pentru ca uite ca mai au si partenerii nostri straini dreptate cand nu mai inteleg nimic din devalmasia actualei guvernari, una care nu este in stare macar sa numeasca fie si un ”ficus” politic in functia de secretar de stat pentru relatii internationale, una atat de importanta intr-o perioada in care prezidam Consiliile JAI!

Bine ca avem JAI la Bucuresti, dar nu avem secretar de stat pe relatii internationale!

Asa ca, daca in ditamai Ministerul de Interne nu se gaseste barem un flacau mai citit, pe care sa stea bine costumul si sa mai rupa si ceva engleza oleaca mai bine totusi decat ”meditatorul” personal al ministresei, frontieristul  Adrian Popescu, atunci barem sa se angajeze un secretar de stat din sursa externa! Sau sa se dea un anunt pe ”la jumatate” sau ”olx”, ca s-o gasi cineva care sa nu refuze o asemenea demnitate si o leafa pe masura. Asta ca sa nu ramana tot Codrin Stefanescu ”cadristul” ministerului…(Catalin Tache).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here