Isarescu, ”inima zburdalnica” in Elvetia!

0
54

Uite de ce nu este si nu va fi niciodata Liviu Dragnea un lider ”jucator” precum Traian Basescu! Fie si pentru ca a ratat o noua ocazie de a-i arata ”pisica” guvernatorului BNR si sa-l alinte ”inima zburdalnica”, dupa metoda mesajului subliminal pe care fostul presedinte i-l trimitea pe timpurile sale de glorie lui Calin Popescu Tariceanu. Oricum este tot mai clar ca noul razboi declansat pentru controlul Bancii Nationale a Romaniei si implicit a politicii monetare a tarii tinde pe zi ce trece sa devina o adevarata ”conflagratie nationala”, care deja a impartit sistemul in doua tabere. Si uite ca, in timp ce in ultimii doi ani Mugur Isarescu recupereaza pe banda rulanta diversi sefi de structuri ai statului paralel, transformand deja BNR-ul intr-un adevarat ”cimitir al securistilor”, cu speranta ca va beneficia astfel de o protectie informativa impenetrabila, alte structuri contrainformative par sa nu mai joace de acum pe mana ”nemuritorului” sprijinit inclusiv de puternice organizatii geo-globale ca sa ramana de aproape trei decenii in fruntea finantelor Romaniei.

Drept urmare, unele dintre cele mai ascunse secrete ale guvernatorului incep sa iasa la iveala zilele acestea, dovedind ca ”linia operativa” care il inconjoara are totusi brese informative usor de exploatat. Cu toate ca veritabila armata de ”rezervisti” din sistem pare una demna nu doar de a apara rezervele valutare ale tarii de vreun eventual atac terorist, dar chiar si sa ia cu asalt Moscova pentru recuperarea tezaurului. Lasand insa gluma la o parte, la varful sistemului se susoteste tot mai intens in ultimele zile ca Mugur Isarescu ar urma sa fie lasat din brate, din moment ce, iata, deja se pun intrebari concrete cu privire la ”naveta” pe care acesta a inceput sa o faca intr-o anumita locatie din Elvetia, via Viena, alaturi de un cunoscut lobbist care inca se considera influent in ”high life”-ul dambovitean. Precum a fost si escapada din prima decada a lunii iulie 2018, unde insa iata ca tot s-a cazut pe tehnica, in ciuda masurilor de discretie de-a dreptul paranoice luate, cum ar fi intoarcerea in tara in mai multe ”valuri” si in zile diferite.

Prunele si anturajul

Dupa cum dezvaluiam cu ceva vreme in urma, noul ”hobby” al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei era sa se apuce de treaba cu noaptea in cap. Dar nu la BNR, ci in propria ograda, acolo unde pazea incepand cu cinci dimineata si cu un bat in mana prunele din livada, misiune pe care i-o incredintase sotia dupa ce niste copii au luat cateva fructe din pomii de pe proprietatea familiei Isarescu din Snagov. Iata insa ca intre timp ”anturajul” l-a ”dinamizat” din nou pe longevivul guvernator, care astfel a ajuns sa intre in vizorul anumitor structuri care este perfect normal sa monitorizeze astfel de ”infratiri”, cel putin atata vreme cat este vorba de omul pe mana caruia sunt lasati toti banii tarii. Si care oricum s-au mirat caci din atatia rezervisti din servicii luati consilieri pe bani frumosi la BNR, nici macar unul nu l-a tras de maneca pe guvernator cu privire la expunerea inevitabila de la ”simpozionele” elvetiene precum cele din lunile ianuarie sau iulie ale anului trecut. Mai ales ca si noul sau colaborator pe eprsoana fizica pe probleme externe, desi i se pare ca-i merge mai bine ca niciodata in afaceri a cam uitat de problemele pe care le are in propria-i familie. Cert este doar ca Mugur Isarescu si-a descoperit fara sa vrea ”calcaiul lui Achile” si ramane de vazut in ce masura aceasta posibila vulnerabilitate, care nu tine nici de ROBOR si nici de ”taxa pe lacomie” va fi fructificata de cei care sustin ca nu mai este mult si Mugur Isarescu isi va tipari propria ”efigie” pe banii romanesti, daca acesta nu va fi inlocuit cu orice pret de la conducerea Bancii Nationale a Romaniei.

Ultimul cartus politic

Desigur ca este foarte posibil ca ”telenovela” sa continue cu noi episoade, dar dincolo de latura siropoasa este de asteptat si ca Mugur Isarescu sa incerce un spectaculos contraatac politic, prin care sa forteze recuperarea terenului pierdut in ultima vreme. Mai ales ca pe plan intern guvernatorul BNR se simte incoltit cam din toate partile, in timp ce ascunderea ”sub fustele” unor puternice organizatii internationale, fie ele si unele extrem de influente, nu-i mai poate ”securiza” pe deplin pozitia pe care o ocupa de 29 de ani! Asadar conducerea Bancii Nationale a Romaniei inca se joaca, fiind de asteptat in perioada urmatoare si aplicarea altor lovituri sub centura…(Catalin Tache).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here