Codrin – Truica, noul ”BINOM” al PSD!

0
100

Soc si groaza printre marile companii multinationale care, asemenea bancilor se trezesc si ele cu o neverosimila ”taxa pe lacomie” pusa pe afacerile marilor generatori de deseuri de sticla, metalice sau de PET-uri. Si care, mai nou suspecteaza ca noile masuri de ”omorare” din fasa a partenerilor traditionali care ii scapau pe marii jucatori de pe piata imbutelierilor de bauturi si a retelelor de comercializare a acestora  ar putea avea la baza un atac ”raider” de preluare a controlului din acest segment de activitate. Mai mult decat atat, dupa cum rezulta din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra exista chiar structuri contrainformative ale statului roman care monitorizeaza atent ”miscarile tectonice” din acest domeniu de activitate atat de profitabil, in cadrul unei asa-numite ”Operatiuni OTR”. Iar itele cercetarilor prealabile duc la un nou cuplu format de curand, cel dintre secretarul general al Partidului Social Democrat, Codrin Stefanescu si Remus Truica, miliardarul care cade mereu in picioare, in ciuda tuturor dosarelor ”sinucigase” prin care a trecut.

De altfel, atat initiatii sistemului, cat si alti lideri marcanti ai principalului partid de guvernamant privesc nauciti la noua alianta creata intre cele doua personaje, la un anumit nivel vorbindu-se chiar de crearea unui adevarat ”binom” care isi vede tot mai fatis de propriile afaceri, sub privirile neputinicoase ale lui Liviu Dragnea. Cel la urechile caruia ajung tot mai multe ”haiducii” comise de atat de vocala sa ”portavoce” din partid, dar si despre faptul ca, mai nou, Codrin ar fi ajuns ”spargatorul” care sparge ”gheata” prin institutiile statului pentru imperiul financiar condus din umbra de fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase. Caci, in fond si la urma urmei, ambii ”poli” ai noului binom sunt conectati tot  la ”izvorul de intelepciune” al fostul premier social-democrat. Si daca pana acum ”binomul” Codrin – Truica se afla in grafic cu ”tintele” vizate, iata ca lucrurile pot lua o intorsatura  nedorita  odata cu denuntarea incercarii de ”inchidere a cercului” in industria reciclarii, acolo unde miliardarul care ”a ramas cu Snagovul pe cap” in ciuda dosarelor in care era vizat ar fi reusit, fie si prin intermediari, cateva tranzactii spectaculoase, inclusiv pe filiera elena. Astfel ca acum aceste atacuri de tip ”raider” nu doar ca au inceput sa fie strict supravegheate, dar deja se cam pun cap la cap si piesele din acest ”puzzle” subteran prin care exista ”suspiciuni rezonabile” ca se incearca instituirea unui adevarat monopol.

Face ”curatenie” pentru miliardar

Da, influenta unui Codrin Stefanescu scapat pe zi ce trece de sub controlul lui Liviu Dragnea este una tot mai mare in partid, de fapt in tot arcul guvernamental, ca doar si ”aldistii” lui Tariceanu de la guvernare tot oameni ”de afaceri” sunt la origine. Iar presiunea pe care Codrin Stefanescu o pune pe ceilalti lideri de partid este deja mai mult decat agasanta, biata Carmen Dan fiind printre ministrii care de-abia mai face fata ”presingului” secretarului general al partidului pentru a-si apara ”capetele de pod” din MAI, precum cel de la DGA! De asemenea, cam peste tot in tara s-a ajuns ca liderii din teritoriu ai PSD-ului sa-si ”parjoleasca” organigramele institutiilor locale atunci cand sunt instiintati de ”descinderile” intempestive ale ”vulcanului” Codrin Stefanescu sau pur si simplu se dau loviti. Insa pana acum ”lumea buna” a PSD-ului a inghitit totusi toate aceste afronturi, luand in calcul si ”bilele albe” ale secretarului general al partidului, cum ar fi ca acesta este recunoscut de prea multa lume drept un abil amator al operelor de arta. Numai ca, de ceva vreme, tot mai multi dintre cei care mai au un cuvant de spus in partid au inceput sa murmure fatis fata de ”acapararea” PSD-ului de catre Codrin Stefanescu, picatura care a umplut paharul parand a fi alierea de ultima ora a acestuia cu pragmaticul om de afaceri Remus Truica. Iar cei care duc greul luptei de partid in teritoriu chiar nu mai suporta ca, in timp ce ei sunt atacati pe toate fronturile, un miliardar ca Remus Truica sa beneficieze din plin si mai ales din umbra de ”roadele guvernarii” pesediste. Asa ca, de cand s-a aflat ca prin ministere si alte structuri ”Codrin face curatenie pentru Truica”, apele s-au tulbuat si mai mult.

”Operatiunea  OTR”

Deocamdata insa, primul ”front” pe care se poate actiona este cel al OTR, adica organizatiile -chipurile non-profit!-  de transfer de responsabilitate privind preluarea obligativitatii reciclarii deseurilor de sticla, plastic sau metalice. Si unde, dupa ”decaparile” din ultima vremei atat de puternic resimtite de o parte din concurenta unei noi ”jucatoare” de pe piata, Codrin Stefanescu aproape ca este la un pas sa-l inscauneze pe miliardarul Remus Truica si drept ”Regele reciclarilor” din Romania. Pe o piata unde marii producatori sau hyeprmarket-urile celebre sunt obligate sa plateasca o taxa de doi lei pe kilogramul de deseu, daca nu scapa de aceasta ”povara” prin intermediul unui OTR… Si cu toate ca drumul parcurs pana aici a fost mai mult decat anevoios si a necesitat surpinzatoare si costisitoare schimbari de ”casute” guvernamentale, iata ca intrarea intregii operatiuni sub ”geana” anumitor structuri ar putea duce la o stagnare a actiunilor deja pregatite in perioada urmatoare pentru ”lichidarea” ultimelor ”cuiburi de rezistenta”…(Catalin Tache).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here