Onea si Portocala, veste proasta de la Parchetul General/Ce masura s-a luat impotriva „penalilor” de la DNA-ST Ploiesti

0
649

România actuala e o țară cu susul în jos, o țară în care tot ce odată era imoral, ilegal, acum este moral si legal. Nici nu ar avea cum sa fie altfel, din moment ce ilegaliști, avarii, indolenții au pus mâinile pe frâiele puterii.

Este si cazul renumitului Kiss Csaba, „mare politist-psiholog”, bine protejat de „cineva suspus” (vom afla si va vom spune), un individ a cărui pregătire profesională lasa foarte mult de dorit dar si victime.

În urma dezvăluirilor din presa „mica” despre Kiss Csaba, acesta riposteaza printr-un reportaj Tv (https://youtu.be/6hdcc9zglNg) facut la comanda de catre sindicatul „tuturor” si „oricui”, Prolex, condus de Vasile Lincu (persoană cunoscută ca si afacerist tenace). Mai exact, Incisiv de Prahova a evidențiat ilegalitati, abuzuri comise de Kiss Csaba:  https://www.incisivdeprahova.ro/2018/12/17/exclusivcolegiul-psihologilor-din-romania-este-condus-de-mafia-cu-epoleti-din-ministerul-afaceristilor-interni-kiss-si-turc/https://www.incisivdeprahova.ro/2018/12/13/exclusivcaz-clasic-de-incalcare-legii-incompatibilitate-si-conflict-de-interese-dr-kiss-csaba-din-politia-capitalei/).

Însă, aceste dezvăluiri sunt pe departe cele mai înfiorătoare abuzuri ale „marelui politist-psiholog” ce a fost adus cu mari intervenții de la Ministerul Apararii (tanchisti) la M.A.I. de renumitul psiholog criminalist Tudorel Butoi.

În materialul Tv fabricat de Prolex Tv pentru 《spalarea pacatelor „stăpânului directoarelor de minciuni”》, Kiss sustine ca, anual solutioneaza în acest laborator de psihologie judiciara 400 de cazuri… până la începutul anului 2016, în laboratorul de psihologie judiciara al Poliției Capitalei activau doar 2 politisti iar din 2016, laboratorul a căpătat statutul de birou primind încă 4 posturi pe langa cele 2 existente…iar Kiss a devenit sef birou laborator de psihologie judiciara peste 5 lucrători care solutionau tot 400 cauze/an. Adică, începând cu anul 2016, odată cu majorarea schemei de personal, laboratorul de psihologie judiciara al Polițiței Capitalei „freacă menta”, iar Kiss Csaba e sef, cu un salariu lunar uriaș, majorare salarială de 50% pentru „lucrări de exceptie” s.a.m.d. … pentru mai putina activitate.

Un aspect interesant consta in acela ca dr.Kiss Csaba nu este membru al sindicatului Prolex…iar Prolex Tv a făcut un reportaj de exceptie pentru „Un politist-psiholog de exceptie”, nemembru al sindicatului Prolex.

În acest material ne-am propus să va dezvăluim cateva dintre abaterile de la Lege, Codul Deontologic al Psihologului, bunele moravuri ale „renumitului profesionist” Kiss Csaba din perioada 2012-2016, fapte despre care foarte puțini au avut curajul sa ni le dezvăluie, sub protecția anonimatului, dat fiind înalta protecție de care beneficiază acest individ periculos pentru profesia de: politist, psiholog dar si pentru actul de Justitie, societate.

Menționăm că fostul șef al: Institutului de Criminalistica, dr. Țiru Gabriel si al Serviciului Criminalistică, Patrut Grigore (ambii pensionari în prezent) au fost sesizati cu privire la abaterile lui Kiss. Multe sesizări împotriva lui Kiss au fost depuse la compartimentele de control intern ale Poliției Capitalei si IGPR, toate fiind musamalizate de „nevertebratele cu epoleti” din aceste structuri. Fiind președinte al Comisiei de atestare a psihologilor cu drept de libera practica in domeniul ordinii si sigurantei publice din Colegiul Psihologilor din România, aceasta organizație „independenta” si „autonoma” înființată prin Legea nr.213/2004 nu a luat nicio măsură împotriva lui Kiss Csaba… au musamalizat toate sesizările.

  1. O fetiță în vârstă de 10 ani a fost violată. Însoțită de mama ei si polițistul investigator pentru a fii testată la poligraf de dr.Kiss Csaba, micuța a intrat în laborator. Kiss Csaba se juca cu receptorul telefonului fix si o întreabă pe micuța: „Ei! Cat de mare o avea ala care zici ca te-a violat? Era mai mare, mai mic decat receptorul asta?”
  2. O menajeră a furat din locuinta unui cetățean turc o sumă de bani si bijuterii. Adusă de investigatori la dr.Kiss Csaba pentru investigații la poligraf, prima intrebare a acestui „renumit si profesionist psiholog” adresata faptuitoarei a fost: „Ti-a dat turcul limbi?”
  3. O persoană condamnată, aflată în sttare de retinere in Penitenciar, a fost adusa la dr.Kiss pentru a fii investigata la poligraf pentru o posibila fapta penala despre care persoana condamnata ar fii avut cunostinta. Prima intrebare adresata de Kiss subiectului a fost: „O iei in cur?” Subiectul a negat faptul ca ar fii homosexual-pasiv. Kiss Csaba s-a aratat neincrezator in „declaratiile subiectului” si a insistat ca subiectul sa se dezbrace si sa ii arate, in amanunt, zona fesiera. Dr. Kiss Csaba nu este specializat în ginecologie sau chirurgie. Într-un final, subiectul s-a conformat cerinței lui Kiss, s-a dezbrăcat și l-a lăsat sa-i analizeze, în amănunt, zona fesiera. Laaflarea veștii că Dr.Kiss Csaba dezbracă oamenii în cabinetul de psihologie judiciara al Politiei Capitalei, dr. Țiru l-a chemat în biroul său și l-a apostrofat pe Kiss care ar fii spus: „Am gresit! Promit sa nu mai fac!”
  4. O persoana care a furat un telefon mobil a fost investigata la poligraf de dr.Kiss, concluziile acestuia fiind ca: „autorul nu a comis fapta!”… deși persoană în cauză recunoscuse comiterea faptei, declarația acesteia aflandu-se la dosarul penal al cauzei. Reacția lui Kiss a fost una halucinantă fata de investigației rămas contrariat: „Asta e! Am gresit… vezi di tu ce faci acum, cum o sucesti.”
  5. Dr. Kiss a fost acuzat că ar fii violat o persoana de sex feminin în biroul personal al acestuia din Poliția Capitalei. Si acest caz a fost mentinut ascuns, musamalizat „de către cei în drept”.
  6. Laboratorul de psihologie judiciara masluia si astfel de testări poligraf, evident de dr. Kiss Csaba… si acest aspect era si este cunoscut rezidenților din M.A.I., Politie dar si Colegiul Psihologilor, Asociația de Psihologie Judiciară etc. Însă, ca în orice breaslă, „dumnezeul” este protejat…Mai ales daca ti-a fost profesor care iti acordă calificative, verifica lucrările s.a.m.d.

Un astfel de caz de musamalizare de dr.Kiss este cel al unui autor de omor din Bacau investigat de „renumitul psiholog” al cărui rezultat a fost: „sincer”, adică „autorul nu a comis fapta”. Supărați de aceasta constatare a dr.Kiss, polițiștii investigatori au solicitat psihologului din laboratorul de psihologie judiciara al IPJ Bacau o nouă testare. Speriat, Kiss Csaba l-a contactat telefonic pe omologul său de la Bacău solicitandu-i sa acorde același rezultat dat de Kiss. Pentru aceasta, psihologul băcăuan urma să primească „10milioane”. Rezultatul dat de psihologul băcăuan a fost, bineînțeles, același cu cel al dr.Kiss… La scurt timp de la acordarea rezultatului autorului omorului însă, psihologul băcăuan a decedat.

„2 ș’un sfert” știau de aceasta tranzacție ilegală, imorală, împotriva codului deontologic al Psihologului… dar a tăcut și continua sa tacă.

  1. Atunci când „nu ieșea rezultatul care trebuia”  dr.Kiss lovea cu pumnul în aparatura de testare pentru a determina computerul „sa scoata rezultatul dorit de marele politisto-psiholog, Kiss”. Prin lovirea cu violenta a sparaturii, Kiss urmarea ca starea de tresarire/spaima/panica a subiectului sa se înregistreze în programul informatic si, implicit, în rezultatul final elaborat de computer.
  2. Un dosar penal cu prejudiciu de 2miliardeRON. Persoană bănuită a fost testată la un detector de minciuni dintr-un cabinet privat unde s-a stabilit că subiectul „minte” (ar fii autor). După primirea rezultatului, subiectul a solicitat să fie investigat de specialiștii din laboratorul de psihologie judiciara al Poliției Capitalei întrucât nu rezultatul considera ca fiind viabil. In acel moment psiholoaga-investigator (fosta elevă a lui Kiss) i-a comunicat subiectului ca: „Poti sa mergi, dar noi avem o intelegere cu Politia care va mentine rezultatul meu!”
  3. Cel mai „soft” abuz al lui Kiss (încălcarea normelor de incompatibilitate profesionala) adus vreodata la cunoștința instantei de judecată într-un dosar penal în care Kiss a investigat la aparatul poligraf atat partea vatamata cat si autorul deși, deontologic, etic, procedural, partile procedurale trebuiau investigate de specialiști în psihologie judiciara nicidecum de același specialist.

Instanța a admis plangerea avocatului împotriva testărilor psihologice care contravin codului etic al Psihologului, procedurilor .

Cam aceasta este, în mare, fata nevăzută a lui Kiss Csaba, „mare politist si mare psiholog”… O fata de acuzator, ilegalist, hărțuire sexual cunoscută de sefime, „apropiati” si menținută ascunsă, protejată. Ziarului si jurnalistilor Incisiv de Prahova nu le este teama de aceste personaje, din contra.

Cat timp indivizi precum Kiss Csaba si cei care il protejează vor rămâne „la butoane”, nu vom avea „O țară ca afara”. Va urma. (Alexandru Firicel).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here