Catarama vrea sa-i beleasca pe bugetari

0
150

Oare ce calcule electorale si-o fi facut Viorel Catarama de isi permite sa joace la ruleta viitorul nou infiintatului Partidul Dreapta Liberala? Abia iesit de sub plapuma PNL, omul de afaceri nu lasa sa treaca o zi fara sa atace pe cineva, ca si cum in asta consta reteta succesului politic, sa arati tarii ce curajos esti tu si cum, fara pic de remuscare, strivesti lipitorile din aparatul de stat. Ultima tinta – bugetarii, pe care Catarama i-ar beli cu mare drag, de s-ar putea.

Viorel Catarama e un fel de Klaus Iohannis. Deschide gura greu si cand o deschide nu spune nimic

Relansat pe scena politica a Romaniei cu inca un proiect (deja se anunta un mare succes, la fel ca precedentele incercari), Viorel de la Elvila stie unde este problema in tara asta. Avem prea multi medici, profesori, soferi etc. Adica, domne’, ce nu se intelege, s-a umplut Romania de bugetari, nu mai putem de ei, dam pe dinafara de atatia functionari publici!

Nu spune nimic de pensiile nesimtite

Nici sectorul privat nu mai face fata concurentei, e ceva de speriat – incearca bietele multinationale sa gaseasca forta de munca, dar, ce sa vezi, romanul prefera salariile decente de la Stat in locul superofertelor de 1400 lei net ale gigantilor din retail, ca sa ne referim doar la aceasta ramura! Pai, se poate, unde ajungem in ritmul asta?! In curand, privatul va fi obligat sa ridice si el lefurile, ori masura asta e una de neconceput. Doar Romania a fost aleasa ca piata de desfacere/ punct de lucru tocmai pentru faima „impozite mici, mana de lucru ieftina”.

In programul sau, Catarama nu sufla un cuvant de pensiile nesimtite incasate de o parte din „privilegiatii” neamului. Deh, interesele omului, nu ne bagam noi, desi cativa cetateni, nu multi, doar vreo doua, patru milioane, ar cam vrea sa stie cum si de ce se dau pensii de ordinul zecilor de mii de lei.

Referendum pentru mama, tata si varu’

La Partidul Dreapta Liberala, Viorel Catarama este de toate si bine face. Initiativa organizarii unui referendum national care trebuie sa limiteze numarul de angajati la stat ii apartine, deci isi poate da singur palme. Dreapta liberala vrea ca in aparatul de stat sa ramana cel mult 10% din totalul angajatilor din prezent, motivand ca s-a generat „o discriminare accentuata” pe piata muncii.

„Avand in vedere numarul urias de persoane angajate in sectorul public, precum si privilegiile, de multe ori nemeritate ale aristrocratiei bugetare, care au generat o discriminare accentuata a sectorului privat, Consiliul National al partidului politic Dreapta Liberala a hotarat sa initieze un proiect national de strangere de semnaturi pentru initierea unui referedum care sa stabileasca un raport de maxim 10% angajati in sectorul public din total angajati in Romania”. Problema e ca nu i-a spus nimeni si lui Viorel Catarama o realitate simpla – in Romania, e aproape imposibil sa gasesti o familie (de neam, rude nici nu mai vorbim!) fara macar un membru angajat in sistemul public; fie ca vorbim de tata sofer pe vreun troleibuz ori autobuz, fie ca-i mama medic, profesor sau sora proaspat angajata pe la vreo primarie, romanul are pe cineva la Stat. Adica acolo unde sunt salariile cele mari. Si tot acolo unde vrea Catarama epurari masive de personal. Ia ghiciti, cam ce rezultat va avea un asemenea referendum? Isi vor taia singur craca romanii beneficiari directie sau indirecti ai lefurilor bugetare?!

Ultima raportare referitoare la numarul angajatilor in sectorul public (iunie 2018) arata ca in Romania sunt 1,22 milioane de bugetari. Visul utopic al lui Viorel Catarama – in jur de 100.000 de muncitori la Stat – poate avea si un efect de bumerang asupra economiei nationale. Milionul de romani concediati ar ajunge cel mai probabil in somaj, fiind greu de crezut ca multinationalele isi vor deschide larg portile pentru avalansa de romani ramasi fara loc de munca. (Nicholas Cezar).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here