Miraculoasele beneficii ale uleiului de cocos

0
1381
beneficii-ale-uleiului-de-cocos

Uleiul de cocos este unul dintre uleiurile cu cele mai multe beneficii pentru sanatate si frumusete. Acesta poate fi folosit pentru a preveni si remedia multe probleme de sanatate, te ajuta sa obtii un aspect tanar si sanatos si totodata are o multime de intrebuintari in gospodarie. Consideram ca toata lumea ar trebui sa cunoasca toate aceste beneficii ulei de cocos iar in acest articol ele vor reprezenta tema principala.

Daca esti interesat de proprietatile miraculoase ale uleiului de cocos, atunci ai ajuns in locul potrivit:

Proprietatile uleiului de cocos pentru frumusete

Deseori uleiul de cocos sta la baza prepararii multor produse cosmetice iar asta deoarece are foarte multe proprietati care ajuta la imbunatatirea aspectului fizic. De aceea am decis sa incepem cu proprietatile uleiului de cocos pentru frumusete, prezentandu-va cateva dintre cele mai importate si apreciate beneficii ale acestuia.ulei-de-cocos-par

  • Folosit adesea pentru par – probleme precum parul prea uscat sau prea gras, matreata sau caderea parului sunt intalnite deseori in randul femeilor. Uleiul de cocos vine ca o solutie miraculoasa in acest sens, avand proprietati de hidratare care vor reda parului tau aspectul stralucitor si sanatos.
  • Foarte bun pentru ten – toate femeile si-ar dori un ten perfect, fara riduri, elastic si stralucitor. Vestea buna este ca poate fi obtinut cu usurinta folosind uleiul de cocos. La fel ca in cazul folosirii pentru par, uleiul de cocos hidrateaza pielea si poate fi utilizat pe post de crema hidratanta. Iritiatiile si ridurile vor fi doar o amintire neplacuta iar tenul va fi mai aproape de perfectiune.
  • Dinti mai albi cu ajutorul uleiului de cocos – amestecat cu putin praf de copt, vei obtine o pasta de dinti care iti va face dintii albi, iar zambetul tau va fi cu siguranta irezistibil.
  • Balsam de buze – iar daca iti doresti sa renunti la produsele cosmetice nu foarte sanatoase din comert, poti alege sa folosesti uleiul de cocos pe post de balsam de buze.

Proprietatile uleiului de cocos pentru sanatate

Cu toate ca am inceput cu beneficiile uleiului de cocos pentru frumusete, trebuie sa recunoastem ca mai importanta decat toate este sanatatea. Asa ca nu puteam ignora beneficiile pentru sanatate pe care le are uleiul de cocos. Iar mai jos ti le vom prezenta si tie:ulei-de-cocos-pentru-gatit

  • Favorizeaza digestia – un prim beneficiu al uleiului de cocos pentru sanatate este acela ca favorizeaza digestia. Cu un sistem digestiv sanatos te vei simti mai bine in fiecare zi.
  • Aliatul sistemului imunitar – in sezonul rece in principal dar chiar si in restul anului ne dorim si avem nevoie de un sistem imunitar cat mai puternic, care sa ne ajute sa luptam cu provocari precum raceala sau gripa. Pentru a obtine un sistem imunitar de nepatruns, putem folosi uleiul de cocos.
  • Previne si remediaza problemele hormonale – problemele hormonale apar cand ne asteptam mai putin, dar pentru a le preveni si pentru a le trata putem apela cu incredere la acest ulei din nuci de cocos.
  • Bun pentru memorie si concentrare – nu putine sunt persoanele care au probleme cu memoria si concentrarea, iar acestea reprezinta probleme destul de serioase pe care nu trebuie sa le ignoram. Astfel, atunci cand constatam ca avem o astfel de problema sau dorim sa nu ne lovim niciodata de ea, putem introduce in alimentatia noastra uleiul de cocos.

Alte intrebuintari ale uleiului de cocos

Uleiul de cocos este apreciat nu numai pentru beneficiile sale pentru sanatate si frumusete, ci si pentru celelalte intrebuintari pe care le are in casa. Acesta poate fi folosit si in alte scopuri, precum:

  • Poate fi folosit atunci cand gatim alimente la cuptor sau chiar pentru prepararea prajiturilor.
  • Este bun pentru curatarea diferitelor accesorii din bucatarie.
  • Poate fi folosit pentru a realiza un sapun de casa pentru rufe.
  • Insecticid natural foarte eficient.
  • Pentru a face accesoriile din piele mai moi.

Iar acestea sunt doar cateva motive pentru care ar trebui sa ai si tu in casa ulei de cocos. Foloseste-l si descopera nenumaratele beneficii pe care le are!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here