Dosar penal pentru ucidere din culpa. Pacient scapat de pe targa

0
484

Ploiesti: Dosar penal pentru ucidere din culpa. Pacient scapat de pe targa de un echipaj al clinicii private Mediurg, care a decedat la trei săptămâni după eveniment.

Poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce un prahovean internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti a murit în condiții suspecte.

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, din comuna Cocorăștii Mislii, a fost scăpat de pe targă în timpul unui transport între secţii, pe 17 decembrie 2018. Cei care îl transportau reprezentau clinica privată Mediurg, care oferă și servicii de ambulanță.

Înainte de accident, pe 7 decembrie 2018, victima suferise o intervenţie chirurgicală complicată la cap, fiind internată la Secția de Neurochirurgie. În plus, bătrânul avea și alte afecțiuni.

Familia a depus o plângere penală la poliţie, dar dosarul depinde de verdictul medicilor legişti, care vor stabili cauza decesului.

Conducerea spitalului susține că targa cu care era transportat s-a rupt, dar tomografia efectuată imediat după accident nu ar fi relevat traume importante. Practic, pacientul ar fi suferit o plagă la nivelul feței, după cum susțin și cei de la Mediurg.

”Pacientul a fost trimis la secţia exterioară pentru un consult la urologie şi pentru că starea generală nu permitea un simplu transport a trebuit transportat cu un cadru medical. Acest tip de servicii se face cu Mediurgul. A fost consultat, iar la întoarcere, până la ambulanţă, s-a rupt targa. Imediat medicul urolog l-a informat pe medicul neurochirurg, s-a efectuat o nouă tomografie care nu a arătat modificări postraumatice”, a declarat dr. Florin Puşcariu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Bărbatul a fost înregistrat ca decedat pe 4 ianuarie 2019, la trei săptămâni de la acest incident.

FOTO: Arhiva

Ziarul de Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here