Iohannis, şah la Guvern. O bate pe Dăncilă cu armele ei

0
262

Cum premierul Dăncilă a tot lansat, în repetate rânduri, apeluri la colaborare şi consens, preşedintele Iohannis o anunţă pe aceasta că va fructifica invitaţia venind la şedinţele de Guvern.

În contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut răspicat, în Consiliul Naţional al PSD, amnistie şi graţiere iar presa vuieşte de zile bune că o OUG pe această temă este iminentă, preşedintele Klaus Iohannis a confirmat marţi dimineaţa că va merge la şedinţele de Guvern.

”Am solicitat agenda. Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru preşedinţia UE şi chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa. În repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la şedinţele de Guvern”, a declarat preşedintele.

Declaraţiile preşedintelui Iohannis vin în condiţiile în care, duminică, la Consilul Naţional al PSD, Liviu Dragnea a cerut amnistia şi graţierea sau o soluţie similară.

„Dacă nu, nu mai ezitaţi, nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD-ul, PSD-ALDE are şi această obligaţie să repare nedreptăţile. Şi, ca să nu-şi mai taie venele cei din presa cu epoleţi şi toţi ăia plătiţi de Soroşică prin bitcoins, aţi văzut că toate lucrurile ies la iveală până la urmă. Domne’ inventaţi ceva, găsiţi o prevedere într-o decizie a CCR, o virgulă într-o decizie a Curţii Constituţionale, să spuneţi: aceste două acte normative, trei acte normative, cinci acte normative nu-i sunt aplicabile lui Liviu Dragnea şi închidem subiectul. Ieşiţi toţi din această capcană în care ei personalizează toate aceste intenţii ca şi cum sunt date pentru mine. (…) Acţionaţi ca oameni de stat, hotărâţi când şi dacă! Justiţia trebuie resetată, spun enorm de mulţi oameni din acest sistem”, declara Dragnea.

„Să nu mai fim laşi”, a răsunat o voce din sală.

„Să nu mai fiţi„, a răspuns Dragnea. (/Loredana Diacu Epoch Times România) .

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here