Bideul Primei Doamne – Ziarul Incisiv de Prahova

0
457

In data de 10.12.2018 solicitam public instituțiilor de ordine și siguranță publică sa ne puna la dispozitie documentele care au stat la baza promovării în grad de chestor/general la data de 01.12.2018 prin decret al Președintelui Romaniei, Klaus Johannis.

Solicitarea ziarului Incisiv de Prahova a fost adresată prin email si Serviciului de Informații Externe care „a mușcat momeala”: presedintele Johannis a avansat, in mare secret, acoperiti ai SIE (slugi politicianiste) care gestionează fondurile externe ale statului și în alte scopuri decât cele care privesc apărarea, cultura, informări despre si pentru Romania. Pe sitte-ul Administrației Prezidențiale, la rubrica decrete avansări cu ocazia Zilei Naționale, „acoperitii lui Johannis” sunt sustrase de la publicare (http://www.presidency.ro/ro/media/decrete-si-acte-oficiale/decrete-semnate-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis1543590358) .

Așadar, S.I.E. si presedintele Johannis au încălcat legea privind informațiile clasificte nr.182/2002 pentru a ascunde promovarea slugilor politice, eventualii tradatori din S.I.E. (posibil agenți dublii), indivizi care nu au făcut nimic pentru Romania ci doar pentru bunastarea lor si a stăpânilor lor politici. Mesajul integral al SIE primit prin email la sediul Redactiei: „Urmare petiției dumneavoastră, transmisă electronic și înregistrată în instituția noastră sub nr. 89473 din 10.12.2018,  vă comunicăm că propunerile formulate de directorul SIE pentru înaintarea în grad a unor cadre ale Serviciului au parcurs integral procedura prevăzută de lege, fiind temeinic fundamentate.

Totodată, în considerarea caracterului secret de stat al activității SIE, precizăm că informațiile solicitate de dumneavoastră intră sub incidența art. 12 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 544/2001, fiind exceptate de la liberul acces al cetățenilor.”

Suntem „convinși” că „propunerile S.I.E. au fost temeinic fundamentate” mai ales ca DIICOT si SIE aveau cunostinta inca din anul 2014 despre furtul banilor „lui Ceausescu” aflati in conturile din strainatate de catre ex-senatorul PDL (bunul prieten de paradeli al lui Basescu), Theodor Stolojan si ex-senatorul puscarias, Dan Voiculescu.

„Misterul dispariției banilor dictatorului Nicolae Ceaușescu a rămas încă neelucidat, chiar dacă, acum mai bine de un deceniu, procurorii DIICOT și ofițerii SIE au întocmit un raport despre acest dosar. Raportul, ajuns atunci pe masa președintelui Emil Constantinescu, care a cerut o anchetă, a fost ulterior băgat într-un sertar o dată cu revenirea la putere a lui Ion Iliescu.” susținea Evenimentul Zilei în articolul publicat la data de 27.12.2014.

„Practic banii care au fost recuperați au ajuns tot la băieții destepți, cei din eșaloanele doi și trei care nu s-au putut înfrupta la Revoluție. Aceasta este și explicația că NIMENI, NICIODATĂ, nu a dorit să recupereze împrumuturile date prin BANCOREX.  De remarcat că printre cei care au luat credite s-au numărat foarte mulți ofițeri ai SIE„Sigur ca au existat multi ofiteri de securitate. Practic, ei aranjau creditele pentru oamenii lor, spunea în Evenimentul Zilei acum mai mulți ani Bogdan Baltazar, fost purtător de cuvânt al Guvernului,  fost bancher și fost ofițer DIE.” susțin jurnalistii flux.24 în 26.12.2014.

Comisia Guvernamentală pentru identificarea şi recuperarea fondurilor deturnate din patrimoniul statului şi-a incheiat activitatea fară a obtine nici un rezultat concret. Dan Voiculescu şi Mugur Isărescu au fost colegi la ASE timp de 14 ani având relaţii mai mult decât colegiale. Nota descrie şi grupul de prieteni apropiaţi ai celor doi, printre care cadre ale Securităţii.În prima parte a raportului, procurorii DIICOT şi ofiţerii SIE susţineau că Dan Voiculescu este suspectat că şi-ar fi însuşit în decembrie 1989 şi 1990 o sumă între 150 şi 300 de milioane de dolari. De asemenea, anchetatorii afirmau că Voiculescu nu ar putea justifica suma de 230 de milioane USD folosită de acesta pentru capitalul social a trei firme infiinţate în anul 1990.

Cheia relaţiei dintre ei pare a fi Mihai Croitoru, cumnatul lui Mugur Isărescu, pe care Voiculescu şi l-a apropiat făcându-i diverse cadouri, aşa spun procurorii DIICOT şi ofiţerii SIE.

Croitoru a fost în perioada 1972-1978 consilier la Ambasada RSR de la Londra. Atunci cumnatul lui Croitoru l-a cunoscut pe John Edgington, care în perioada 1984-1989 a figurat ca proprietar al firmei Crescent. Despre Croitoru s-a aflat după 1989 că a fost un agent al Securităţii. În 1998, el a fost revocat din postul de ambasador la Oslo în urma unor dezvăluiri de presă care atestau statutul său din trecut. De asemenea s-a speculat că Mihai Croitoru a fost retras din postul de diplomat la Ambasada din Londra în 1978 tocmai datorită legăturilor sale cu Securitatea. În 1978, după ce generalul Pacepa a cerut azil politic în Statele Unite ale Americii, agenţii Securităţii acoperiţi ca diplomaţi au fost retraşi de la posturi de frica desconspirării lor de fostul nr. 2 în DIE. Raportul SIE-DIICOT confirmă bănuielile. Mai mult se afirmă că acesta a fost cadru al DSS, adică ofiţer de Securitate.

MOMENTUL CHEIE AL RELAŢIEI VOICULESCU- ISĂRESCU a fost în 1990, când şeful BNR conducea Comisia care investiga fondurile deturnate din patrimoniul statului, printre care la loc de cinste figura firma Crescent. De altfel, comisia de avocaţi canadieni, angajată la aceea vreme de guvernul condus de Petre Roman, a indicat: Arestaţi-l pe Voiculescu! titra publicația on line Avantulliber.ro.

„Banii familiei Ceausescu ar fi fost trecuti, in 1982, pe numele unui fost ofiter SIE, seful Unitatii pentru Actiuni Valutare, Stelian Octavian Andronic.
Andronic a dezvaluit ca a avut pe numele sau unul dintre conturile externe ale Romaniei prin care s-au derulat milioane de dolari.
Totul s-a petrecut in 1982, cand a deschis pe numele sau un cont la banca austriaca UBS prin care s-au derulat aproximativ 15 milioane de dolari.
„Fostul ofiter SIE sustine ca in 1986 contul a fost transferat pe numele „domnului Anghelache”.

In 1986, contul a fost predat domnului Anghelache, odata cu celelalte documente. In 1982, in cont se aflau 15 milioane de dolari. Era vorba de cateva zeci de mii de dolari cand am predat contul”, a adaugat Andronic, marti seara, la Realitatea Tv.

Seful Unitatii pentru Actiuni Valutare a mai spus ca s-a dus la Geneva, la banca UBS, de unde a aflat ca banii nu mai erau pe numele sau.

„Accept ca bancile au anumite reguli. Dar cine stia parola, devenea stapan. Iar eu am vrut sa uit parola”, a incheiat Andronic.” sustine publicatia România Liberă.

 

In articolul „Averea lui Dan Voiculescu„, Savaliuc se intreba retoric cum a reusit actualul sau patron sa aiba zeci de milioane de dolari in 1990. „Presedintele PUR nu a binevoit sa explice niciodata de unde au provenit imensele sume de bani, care nu putea fi obtinute din afaceri derulate intr-un an doi, oricat de bun afacerist ai fi, ci numai printr-un aport de capital, venit de undeva anume”, sugera Savaliuc.

 

Directorul SIE este Gabriel Vlase si a fost propus la șefia SIE chiar de președintele Johannis. Acesta vine din judeţul Bacău. Înainte, el a controlat o parte din judeţ prin funcţia de consilier local şi apoi subprefect. Este vicepreşedinte PSD, deputat de Bacău aflat la al patrulea mandat şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Cariera sa politică a escaladat rapid, având în vedere că este unul dintre oamenii de încredere ai lui Viorel Hrebenciuc. De altfel, numele său a apărut în dosarul retrocedărilor, în care Hrebenciuc a fost condamnat.

Gabriel Vlase s-a remarcat ca unul dintre parlamentarii apropiați de serviciile secrete. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu nu au participat la ceremonia de învestire a lui Gabriel Vlasie în funcția de director al SIE, cei doi discutând în Parlament. Președintele Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj scurt, în timp ce primea de la noul director SIE jurământul de credință semnat, iar ceremonia de la Palatul Cotroceni a fost una scurtă și lipsită de discursuri.

Potrivit datelor consultate de G4Media.ro, afacerile lui Gabriel Vlase sunt strict legate de PSD şi de oameni care îi sunt ostili lui Dragnea sau de rude ale şefilor din Serviciul Român de Informaţii. Altfel spus, oameni care reprezintă „Statul Paralel” cu care susţine Liviu Dragnea că se luptă.Însuşi Liviu Dragnea a dezvăluit la finalul anului trecut că Hrebenciuc vrea să controleze din nou partidul. ”Sunt oameni care de-a lungul anilor, cu ajutorul altor oameni încearcă să se reșapeze. Oameni gen Hrebenciuc. El asta face: dă jos conduceri, face conduceri, spune cine trebuie să fie și cine nu”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Gabriel Vlase și-a legat întreaga carieră politică de PSD, partid din partea căruia a obținut patru mandate de deputat.

 

Iata ca si la finele anului 2018, aceiași securisti, acoperiți din servicii (in cazul de fata, SIE), ne conduc din umbra, asa cum ne-au condus si dupa lovitura de stat din decembrie 1989. Ei sunt adevărații păpușari ai României, Președintele, Parlamentul, Guvernul nefiind altceva decat „dulapurile cu păpuși ale servicilor”.

 

Alexandru Firicel sef Departament Investigatii

 

Surse:

 

https://m.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/banii-lui-ceausescu–pe-numele-unui-fost-ofiter-sie—147794

 

https://m.evz.ro/dezvaluiri-explozive-raport-diicot-sie-theodor-stolojan-a-blocat-anchetele-referitoare-la-firma-lui-voiculescu-crescent.html

 

https://m.evz.ro/raportul-diicot-sie-despre-banii-lui-ceausescu-cine-sunt-persoanele-care-au-ridicat-15-mil-din-conturile-ice-dunarea.html

 

http://www.flux24.ro/dosarul-banilor-rosii-din-decembrie-episodul-5-doua-persoane-au-ridicat-de-la-brce-15-milioane-de-dolari/

 

https://m.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/banii-lui-ceausescu–pe-numele-unui-fost-ofiter-sie—147794

 

 

https://www.avantulliber.ro/2014/12/19/explozivraport-al-diicotsie-despre-relatia-dan-voiculescu-mugur-isarescubanii-lui-ceausescu-au-fost-cautati-de-guvernatorul-bnr/

 

https://www.google.ro/amp/s/www.aktual24.ro/razvan-savaliuc-si-ciuvica-dovada-ca-dan-voiculescu-a-furat-banii-lui-ceausescu-doua-miliarde-de-dolari-disparute-de-la-ice-dunarea/amp/

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here