Radu Teodor Soviani: Inspectorului judiciar Dantes Marcoici pare să ,,îi fi sărit siguranța”

0
580

Mazilita de Inspecția Judiciară pentru a salva niste judecatori infractori, unul presedinte de instanta, judecatoarea Lavinia Cotofana punând legea deasupra colegialitatii, cum e și normal, Nicoleta Cotofana a reușit performanța de a obliga Inspecția Judiciară sa admită că a încălcat legea, nu numai prin incheierea unor Protocoale ilegale dar și prin incalcarea unor dispoziții imperative ale legii. (Cerasela N.).

VĂ invităm să citiți documentele:

Către

Inspecția Judiciară

Domnule Inspector Șef,

Subsemnata Lavinia-Nicoleta Coțofană, domiciliată în orașul Curtici,________, jud. Arad, în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, având în vedere inclusive adresa dumneavoastră nr. 8676/IJ/300P/CIPRMN/2018, vă solicit următoarele:

Întrucât prin adresa anterior menționată ați admis că ”la Inspecția Judiciară nu există o listă cuprinzând informațiile secrete de stat la care face referire articolul 22 alin. 1) și 2) din Legea nr. 182/2002 din Legea nr. 182/2002” dar susțineți că ”Inspecția Judiciară a făcut demersuri în acest sens la Ministerul Justiției, procedura nefiind finalizată” vă solicit să precizați la ce dată au fost inițiate demersurile la care referiți și în ce au constat în mod concret.

Totodată, întrucât listele erau obligatorii conform legii având în vedere încheierea în 2016 a unui Protocol secret între Inspecția Judiciară și Serviciul Român de Informații și existența în cadrul Inspecției Judiciare a Compartimentului documente și informații clasificate și în mod evident ați încălcat dispozițiile imperative ale Legii nr. 182/2002, faptele circumscriindu-mai multor infracțiuni, inclusiv abuz în serviciu, faptă prev. și ped. de art. 297 Cod penal, vă solicit să mă informați dacă ați sesizat Ministerul Public și la ce dată, dacă ați identificat persoanele vinovate, două dintre ele fiind domnia voastră și inspectorul șef adjunct, ca semnatari de Protocoale, deci persoane care știau că urmează să parvină instituției pe care o conduceți iinformații clasificate și trebuia să vă asigurați că respectați legea, iar în cazul inspectorului general adjunct, domnul procurer Gheorghe Stan și în calitatea domniei sale de șef al Structurii de Securitate.

În cazul în care nu ați sesizat încă Ministerul Public vă solicit să precizați dacă urmează să îl sesizați și la ce dată, iar în cazul în care nu intenționați să o faceți să precizați expres acest fapt și pe ce se bazează această decizie a dumneavoastră, având în vedere dispozițiile art. 267 Cod penal.

10.12.2018

 

Lavinia-Nicoleta Coțofană

Avertizor de integritate

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here