Lasati-ne sa construim autostrazi!

0
270

Stiam ca nu suntem chiar cei mai iubiti europeni, ba din contra, am putea nominaliza cateva popoare „prietene” pe continent. Insa, parca este prea mult sa afirmi ca Romania nu are autostrazi fiindca nu vor alte tari din UE. E prea mult, pe bune, nu vi se pare ca pute a smecherie ieftina? Si-apoi, domnule Valcov, nu este PSD impotriva Bruxellesului, nu s-a opus Dragnea ordinelor Comisiei Europene, nu sefa dumitale, Viorica Dancila, a dat de pamant cu Frans Timmermans si implicarea lui in politica interna si buna administrare a altor state?

Darius Valcov da vina pe statele din UE pentru lipsa infrastructurii rutiere

Personajul in sine nu este un habarnist si nimeni nu-l banuieste a fi, Doamne fereste! Doar vorbim despre acelasi Darius Valcov care a aruncat in aer colaborarea SRI – DNA, dezvaluind protocoalele secrete incheiate intre procurori si ofiterii de informatii.

Dar, totusi, parca e prea mult sa pui proasta gospodarire a Romaniei pe seama altor tari din Uniunea Europeana. In fond si la urma urmei, ce s-ar fi intamplat daca autoritatile de la Bucuresti construiau o autostrada de la Est la Vest, din Constanta pana-n Arad? Ne atacau nemtii? Fugeau francezii de la Renault din tara si uitau de investitia in fabrica Dacia? Forma Italia o alianta cu Austria si Spania impotriva noastra? Chiar aici am ajuns, sa aratam cu degetul spre Occident pentru lipsa infrastructurii rutiere?

Consilier al premierului Viorica Dancila, Darius Valcov chiar nu realizeaza penibilul in care cade o data cu urmatoarea afirmatie? „Sunt foarte multe tari care astazi nu s-ar bucura ca Romania sa fie plina de autostrazi”. Si, ma rog, ce ne pasa noua daca nu se bucura maghiarii sau olandezii lui Timmermans ca are Romania autostrazi?

Ciolos, papusa lui Soros

Dacian Ciolos, un politician ghidonat de George Soros in functie de interesele socio-economice ale miliardarului maghiar. Informatia era deja stiuta, dar Valcov a tinut s-o intareasca, afirmand ca isi asuma inclusiv un eventual proces din partea fostului prim-ministru. „Ati vazut cu Facebook… ce interese ar avea Facebook sa il acuze pe Soros ca a vrut sa scada valoarea actiunilor? Soros joaca pe actiuni, el vede Romania ca pe o firma. Sunt sigur ca Dacian Ciolos e omul lui Soros. Sa ma dea in judecata!”.

„Corina Cretu minte prin omisiune”

Ajunsa mare stab in aparatul CE, Corina Cretu a invatat destul de repede legea bruxelleza: injura cat mai tare si des Romania! Asta si face, mai vartos chiar decat „amicii” din UDMR, dar macar de la astia nu aveam pretentii.

Corinuta s-a grabit sa declare ca la nivelul Comisiei Europene nu sunt incurajate proiectele in parteneriat public-privat, o minciuna gogonata pe care Darius Valcov i-a demontat-o cu regulamentul in mana: „Pentru realizarea spitalelor regionale, o imbinare este cea mai potrivita alegere si in acest sens exista regulamentul 1303, din 2013, al Comisiei Europene, care chiar incurajeaza sa se faca parteneriat public privat, iar partea publica, care intra in parteneriat, sa fie din fonduri europene. Chiar se incurajeaza acest lucru. Corina Cretu minte prin omisiune”.

Mai mult, se pare ca mult-trambitatul ajutor pe care CE ni l-ar da pentru cele trei spitale regionale n-ar sari de 150 de milioane de euro in total, nu pentru fiecare unitate in parte, asa cum se lauda Corina Cretu. (Nicholas Cezar).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here