Rosal Ploiesti realizeaza colectarea selectiva a deseurilor

0
926

Rosal Ploiesti realizeaza colectarea selectiva a deseurilor, conform contractului semnat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova”.

Rosal Ploiești s-a obligat să asigure colectarea selectivă la nivelul municipiului și în celălalte localități unde operează, lucru care s-a făcut prin amenajarea unor  sisteme moderne.

În acest moment, Rosal asigură:

Reciclare materiale refolosibile

– hârtie și cartoane;
– ambalaje plastic;
– cutii aluminiu;
– sticlă.

Precolectare și colectare selectivă a deșeurilor reciclabile și inerte

– deșeuri reciclabile;
– deșeuri din construcții și demolări;
– recipienți de colectare/utilaje pentru compactare.

Suport reciclare

 

– recipienți colectare/ utilaje pentru compactare
– prese staționare/ verticale/ orizontale, compactare deșeuri reciclabile
(hârtie, carton, PVC, aluminiu).
– sisteme subterane cu recipienți pentru colectare selectivă

Pentru facilitarea procesului de colectare selectivă şi de familiarizare a populaţiei cu acest sistem, deşeurile sunt colectate pe două fracţii: umedă (alte tipuri de deşeuri menajere, nereciclabile) şi solidă (hârtie/carton, plastic, metal, sticlă).

Reciclarea reprezintă o soluție pentru micșorarea facturilor de salubrizare, dar și un mod eficient de a proteja mediul și a oferi un viitor mai bun copiilor.

Astfel, populaţiei şi agenţilor economici li se oferă posibilitatea de a colecta deşeurile menajere, care nu se pot valorifica, separate de deşeurile reciclabile (ex. hârtie/carton, plastic, metal).

Programul de colectare selectivă a deșeurilor a fost implementat în următoarele localități din Prahova: Ploiești, Boldești Scăieni,  Slănic, Plopeni, Aluniș, Ariceștii Rahtivani, Bărcănești, Berceni, Bertea, Blejoi, Bucov, Cocorăștii Colț, Cocorăștii Misli, Cosminele, Dumbrăvești, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Florești,  Gorgota, Lipănești, Măgureni, Mănești, Olari, Păulești, Poienarii Burchii, Puchenii Mari, Scorțeni, Șirna, Ștefești, Târgșorul Vechi, Tinosu, Vâlcănești, Valea Doftanei și Vărbilău.

Ziarul de Ploiesti

URMĂRIȚI MAI JOS UN MATERIAL VIDEO DE CONȘTIENTIZARE A POPULAȚIEI PRIVIND MODUL DE SELECTARE:

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here