EXCLUSIV/DE CE SE SINUCID SAU AU COMPORTAMENT DEZADAPTAT ANGAJAȚII DIN SISTEMUL DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ?

0
153

Locul de muncă reprezintă un aspect foarte important pentru oameni, generînd un venit lunar care îi ajută să aibe o oareșicare independență dar și o condiție socială. Pentru obținerea unui loca de muncă este nevoie ca Omul s fie declarat apt medical și psihologic pentru obținerea postului pentru care candidează și, ulterior, pentru a fi menținut pe acel post. În această situație intervin specialiștii în medicină și psihologie care „își dau cu părerea” despre starea medicală și psihologică a Omului.

În sistemul de ordine și siguranță publică testele ar fi trebuit să fie cele mai drastice căci militarul, polițistul „trebuie să fie musai așa” cum au visat comuniștii nicidecum altfel. De regulă, militarul și polițistul nu trebuie să aibe un IQ prea ridicat și să aibe o rezistență ieșită din comun la efort fizic prelungit. Ceva în genul: „carte multă nu se cere, prost să fi, să ai putere”.

Numai că societatea și tehnica, schimbul de informații, au evoluat foarte mult iar instituțiile de ordine și siguranță publică românești au rămas ancorate în trecut, refuzînd să se dezvolte și să își dezvolte noi capacități operaționale care să răspundă exigențelor „Noii Lumi”. Astfel, noii angajați (sau candidații pentru ocuparea unor astfel de posturi) din instituțiile de ordine și siguranță publică sunt obligați de mentalul înapoiat al „veteranilor” care continuă să  conducă în instituțiile de ordine și siguranță publică să regreseze pentru a se adapta „noilor cerințe de la locul de muncă”.

În cazul în care un astfel de Om nu se conformează mentalității înapoiate, înguste, închise, închistate care guvernează sistemul de ordine și siguranță publică este imediat considerat „dezadaptat” de către șefi și „confirmat” de subalterni ce practică psihologia (de fapt, malpraxisul psihologic). Astfel, se ajunge în situația în care angajatul-psiholog respectiv angajatul-medic își face meseria exclusiv prin prisma doleanțelor șefilor din instituțiile de ordine și siguranță publică nicidecum în baza regulilor care guvernează aceste profesii liberale. În schimb, dacă „ai pile și relații” (chiar dacă ești „plecat cu sorcova” ) poți ocupa în continuare un post în acest sistem de ordine și siguranță publică… chiar să ajungi șef (Voicu Marius-șeful DGPMB, Dumitru Violeta „cârpa psiholoagă”, Jingan Eduard-șef juridic DGPMB, Tatu Viorel-șef juridic M.A.I., Turc Darius-șef Centru Psihologie M.A.I., Ivancea Tiberiu-șef IPJ Sibiu, Toader Sandu- controlor intern la Sibiu care-i „f… pe polițiștii de la rutieră”,  Puțanu Adrian „polițist gagicar pe FaceBook” sunt doar câteva dintre „numele de răsunet” ale dezadaptaților din M.A.I. care, în continuare sunt bine mersi în funcții bine plătite).

Pentru evitarea unor astfel de disfuncționalității de sistem, magistrații și personaul A.N.A.F. apelează la cabinete individuale de psihologie respectiv cabinete individuale de medicină a muncii, unde independența profesională a specialistului nu poate fi pusă la îndoială. Mai ales că, în mediul privat, psihologii și medicii își fac treaba „ca la carte” fiindcă, cunosc foarte bine riscurile profesionale de a lăsa liber un personaj „plecat cu sorcova”. Astfel, magistratura și ANAF-ul nu au personal care să poată pune în pericol societatea așa cum: M.A.I., -ul, S.R.I.-ul, M.Ap.N-ul au demonstrat că au avut și continuă să aibe astfel de probleme cu angajați dezadaptați, instituții ce plătesc sume colosale de bani publici pentru salariile unor angajați (medici, psihologi) al căror scop profesional e voința șefului: „lasă-l p’ăla!”, „fă-l p’ăla!”.

 

În concluzie, sperăm ca și M.A.I.-ul, SRI-ul, MApN-ul, să evolueze la cerințele actualei societăți și să nu mai ascundă bolnavii psihic/clinic sub uniformă fiindcă „e prost, da’i prostul meu”, cu ajutorul angajaților care se joacă de-a „medicul” și „psihologul” pe bani publici. Sperăm ca Parlamentul, Colegiul Psihologilor din România, Asociația Română e psihiatrie și Psihoterapie, Colegiul Medicilor din România să adopte o legislație unică prin care să nu se mai permită oricărui șef debil cu uniformă să „taie și spânzure” la ordin. Profesioniștii în medicină, psihiatrie și psihologie să fie chemați, contractați, strict prin prisma profesiei liberale, în baza unui contract de prestări servicii nicidecum a unui contract de muncă prin care profesia se limitează la „voința șefului suprem”.

 

Alexandru Firicel

 

 

 

Articolul EXCLUSIV/DE CE SE SINUCID SAU AU COMPORTAMENT DEZADAPTAT ANGAJAȚII DIN SISTEMUL DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ? apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here