OPINIE/Ura si la gara/Cum cine? Madam Tarcea…

0
743

Astăzi CCR a decis ca madam Tarcea care ocupa scaunul de președinte al ICCJ a încălcat legea, substituimdu-se legiuitorului. Nu e prima dată când o face. Dar e prima dată când cineva constata acest lucru. Reamintim că judecatoarea Nicoleta Cotofana a invocat si ea in fata completurilor de 5, chiar ce al lui madam; Tarcea nelegala compunere, dar excepția i-a fost respinsă de completul madamei. Un justitiabil nu are pârghiile sesizării CCR si cu toata dreptatea de partea lui a rămas cu buzele umflate. Bine ca a fost sesizat CCR si acum dar ar trebui ca in considerente sa se rețină nelegalitatea tuturor hotărârilor pronunțate de completurile de 5 din 2004. Pentru ca altfel raman in fiinta hotărâri nelegale.

Mai mult decât atât, madam Tarcea nu e la prima astfel de arogare de atribuții pe care nu le are. Nu e o faptă singulară. Dumneaei a decis prin decizie administrativă inclusiv ca o lege nu se aplica. Referim la Legea nr. 574/2004 si faptul ca nu s-ar aplica magistratilor- decisă de madam Tarcea prin hotărâre administrativă în contra jurisprudentei chiar a ICCJ doar ca sa-si pastreze nelegala hotărâre prin care a executat-o pe judecatoarea Cotofana, ocazie cu care l-a luat la mișto si pe Avocatul Poporului care o sesizase cu o cerere de RIL, iar madam i-a zis ca nu e cazul.

Acum asteptam sa vedem daca ministrul Toader va cere revocarea din funcție a madamei. Căci, așa ar fi firesc. A încălcat Constitutia, pleaca acasa. În cazul Kovesi asa s-a întâmplat, iar acum vorbim de persoana care conduce chiar ICCJ, o madama’ care a mintit până si in CV referitor la originile sale.

Va acționa corect Ministrul Tudorel sau s-a inmuiat?

 

Articolul OPINIE/Ura si la gara/Cum cine? Madam Tarcea… apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here