UPDATE/Copil de doi ani, bătut crunt de propria mamă!/ Reactia bizara si hilara a reprezentanților Protecției Copilului Prahova /SOLICITAM DEMISIA DE URGENTA

0
143

Incisiv de Prahova va prezinta, in EXCVLUSIVITATE, o investigatie care releva implicarea in cardasie a organelor statului roman in musamalizarea unor fapte penale savarsite de un grup de crima organizata cu tentacule pana la varful SRI (Florian Coldea) si D.N.A (Laura Codruta Kovesi|), fapte penale ce au fost musamalizate prin tertipuri de la disjungeri la disjungeri si ordonante de clasare pe subiecte si litere de legi ce nu aveau legatura cu speta, pana la „evaporarea” probelor si documentelor din dosarele penale.

In acest serial, Incisiv de Prahova va prezenta toate probele, inclusiv inregistrari audio si va solicita oficial institutiilor statului luarea masurilor legale care se impun.

Din acest grup infractional face parte si procurorul militar, Mircea Adrian, prietenul lui Codrut Olaru  si omul lui Florian Coldea.

Mircea Adrian l-a trimis in judecata pe fostul sef al SRI Hunedoara, la cererea lui Florian Coldea, in semn de razbunare ca acesta a „miscat” in front (chiar daca a luat o „sfanta” achitare, fostul sef al SRI Hunedoara si-a invatat „lectia”).

Interesant este si faptul ca, Codrut Olaru face „demersuri” pentru a il avansa pe procurorul Mircea Adrian  la Parchetul Curtii Militare unde sef este Nicolau Adrian, prietenul generalui Dumbrava de la SRI.

Va prezentam cateva inregistrari audio din care rezulta implicarea procurorului Mircea Adrian, inregistrari inclusiv cu fosta lui sefa, sefa DIICOT Hunedoara, care releva ca din dosarele instrumentate de acest procuror pe aceasta speta au disparut probe!
 

Mai mult, Incisiv de Prahova prezinta in Exclusivitate si facturile fiscale facute pierdute de procurorul Mircea Adrian, facturi fiscale false utilizate de acest grup de crima organizata (Societatile la care se face referire cu facturile „fantoma” sunt: Micromega SRL, Proserv Hunedoara, Recomsid Hunedoara, unde este implicata fata unui actual deputat):

 

Totodata, Incisiv de Prahova va va dezvalui in aceste episoade, in EXCLUSIVITATE si declaratiile explozive ale unor martori luate de organele de cerecetare penala, declaratii care au disparut si acestea de la dosar.

Cum investigatia este foarte stufoasa, in acest episod vom incerca sa facem o mica descriere a faptelor, urmand ca in episoadele urmatoare sa venim cu noi probe, pe fiecare aspect dezvaluit.

Reprezentantul  SC Alexa Mir Tour Trans SRL Hunedoara, a sesizat organele de cercetare penala cu privire la săvârșirea de către făptuitorul Tudor M. Ion, reprezentant al SCP IT Management Advisors SPRL Timisoara , lichidator al averii Companiei Naționale a Cuprului Aurului și Fierului Minvest Deva, a infracțiunilor de gestiune frauduloasă prev. de art. 144 alin.1 din Legea 85/2006, și posibil a infracțiunii de delapidare prev. de art. 145 alin.1 din același act normativ.

CNCAF Minvest Deva, gestionar al resurselor minerale deduse din însași denumirea ei, a intrat în procedura de lichidare judiciara în cadrul dosarului 7540/97/2008 al Tribunalului Hunedoara, după o agonie indelungata.

În acest proces de agonie indelungata , soldat în timp cu inchideri de mine, oameni lăsați pe drumuri, destine supuse suferintei, motivate prin „ineficienta activitatii de minerit și lipsa de randament a zacamintelor”, CNCAF Minvest Deva a născut și doi pui de aur, cedand misterios licentele de exploatare a zacamintelor aurifere din perimetrele Rosia Montana și Certeju de Sus (cariera Coranda). Ce înseamnă aceste nume este binecunoscut.

Societatea Alexa Mir Tur SRL a cumpărat de la Compania Minvest o serie de clădiri dezafectate din cadrul unei sucursale de-ale sale, sucursala Teliuc (zona de lângă Hunedoara unde s-a exploatat timp de secole minereu de fier), în scopul de a crea o baza de agrement turistic.

A achizitionat aceste active înainte de a se declansa procedura insolventei, aceasta petrecandu-se la scurt timp după, moment „magic”, în care și-a făcut aparitia în scena persoana supusa denuntului, Tudor M. Ion, reprezentant al societății lichidatoare, SCP IT Management Advisors SPRL, numit prin sentința 1177/F/10.12.2008, pronuntata în dosarul menționat.

Cine poate avea rolul cel mai important în cadrul unei proceduri judiciare, dacă nu cel care are cuțitul în mana? Și care, actionand la comanda unor interese, pe care le vom dezvalui, face ce face, mintind chiar și judecatorul sindic, incalcand dispozitiile Legii 85/2006, și făcând tot posibilul în a fura statului beneficiile propriei lichidari, inseland interesele creditorilor, și transferand toate beneficiile în curtea unor parteneri de la care nu putea sa obțină decât recompense, ori pentru el, ori pentru alții.

1.Situatia din dosarul 67/P/2014- DNA Alba

În luna august 2008, SC Alexa Mir Tur SRL Hunedoara a cumpărat de la CNCAF Minvest Deva, o parte din activele Filialei Poiana Rusca, situate în incinta fostei Uzine de preparare a minereului din Teliucu Inferior, situată pe drumul ce leagă municipiul Hunedoara de comuna Teliuc, zonă cu potențial turistic, intenția societății fiind de a amenaja o zonă de agrement, hotel și restaurant. Adresa locației respective este Hunedoara, str. Voicu Cneazu nr. 62.

La data achiziției bunurile companiei erau sechestrate de către DGFP, situația financiară a acesteia ducând-o ulterior în pragul lichidării.

Pentru achiziția a patru clădiri, aflate în stare de ruină (hala separare, birouri și laborator,depozit de concentrat și grup social ), societatea a plătit suma totală de 650.000 de RON.

Pentru a începe lucrările de amenjare, s-a solicitat Primăriei Hunedoara în anul 2008 emiterea unui certificat de urbanism, act de informare necesar în vederea obținerii ulterioare a autorizației de desființare sau de construire. Primăria Hunedoara a eliberat acest certificat de urbanism în cursul lunii septembrie 2008. Prin acest certificat de urbanism se punea în vederea solicitantului să facă dovada dreptului de proprietate asupra terenului.

Discuțiile asupra faptului că prin contract i se transmisese alt drept real asupra terenului, și anume cel de superficie , sunt inutile în acest moment, ideea este că la acel moment, în septembrie 2008, cât timp nu apăruseră interese legate de acel obiectiv, totul părea a fi pe un făgaș normal. Urma să se faca demersuri pentru a obține dovada legală a existenței unui drept real asupra terenului, lucru imposibil însă la acel  moment, întrucât compania minieră nu avea un drept tabular asupra terenului, și nu obținuse atestarea dreptului de proprietate conform HG 834/1991.

În luna decembrie 2008 însă, Compania Minvest a intrat în faliment, fiind numit lichidator de către Tribunalul Hunedoara SCP IT Management Advisors Timișoara, reprezentantă de d-nul Tudor Ion.

Aceasta fiind din acel moment entitatea împuternicită a gestiona și administra afacerile ce priveau activele companiei, s-a luat legătura cu Tudor Ion, pentru a obține întabularea terenului, ajungându-se chiar la o înțelegere privind încheierea unui contract de asociere în participațiune , acest proiect de contract purtând chiar și număr, 146/30.01.2009 fiind depus la dosar. Contractul privea demolarea și demontarea construcțiilor din incinta respectivă, prețul participației SC Alexa Mir Tur fiind de 300.000 de lei.

Întrucât lichidatorul a cerut să i se plateasca o sumă mare de bani sub forma de mită, pentru beneficiul respectiv, relația s-a deteriorat, si s-a formulat o plângere penală la DNA Alba Iulia, dosarul având nr. 70/P/2009, finalizat cu NUP, deși la dosar s-au strâns destule probe cu privire la vinovăția făptuitorului.

Întrucât certificatul de urbanism eliberat de Primăria Hunedoara în toamna lui 2009 expira trecând un an, s-a solicitat eliberarea altuia de către aceeași instituție.

De precizat că certificatul de urbanism eliberat în 2008 nu purta semnătura primarului învinuit Ovidiu Hada, ci al viceprimarului Dan Robert, iar șef al Biroului de Urbanism era Lucian Bilei. Acum, după un an, noul certificat era semnat de învinuitul primar Hada Ovidiu, nou șef al urbanismului, învinuitul Dragotă Iosif, și de același secretar al primăriei Aurel Rață Bugnaru. (declarația de martor a acestuia, dată în fața procurorului, merită atenție)

În mod umitor, acest nou certificat de urbanism cu nr. 385 din 20.10.2009, are la punctul ”regimul juridic” un conținut năucitor, expresie a abuzului, prin care se specifică faptul că deoarece în acel moment ar exista discuții între primăria Hunedoara și primăria Teliuc cu privire la limita teritorială dintre cele două entități administrative, nu se poate emite favorabil acel certificat de urbanism.

Din cercetări, pînâ în prezent, a rezultat că această afirmație este mincinoasă. Nu au existat nici discuții, nici corespondențe cu privire la vreo neînțelegere de acest gen. De asemenea declarația de martor a  primarului din Teliuc, Pupeză Mihai, arată acest lucru. În plus faptul că, deși ar fi existat cică aceste discuții, primăria Hunedoara încasa fără probleme impozitele pentru imobilele situate la acea adresă.

Mai mult, exact în aceeași perioadă a toamnei lui 2009, primarul semna autorizație de funcționare pentru altă societate comercială ce are în incinta Voicu Cneazu 62  o fabrică de reșapat anvelope, autorizație existentă la dosar.

S-au demarat lucrări de amenajare a clădirii de birouri, pentru care nu se avea nevoie de autorizație de construire. Au fost opriti și amendati, primarul deplasându-se personal la fața locului, deși tot el susținuse prin actul administrativ emis că nu are în jurisdicție acea zonă !

Toate acestea sunt probate deja în urma anchetei efectuate de primul procuror de caz, care în final a înțeles existența minciunii și a contradicțiilor din dosar, și a ținut dosarul în anchetă o vreme, începând urmărirea penală față de primar și șeful biroului urbanism.

  1. Zona crepusculara a activitatilor de lichidare

Partea interesantă începe în primăvara lui 2010, când lichidatorul SC IT Management Advisors încheie în numele CNCAF Minvest, cu o altă firmă celebră hunedoreană, Sc Valmet Production, condusa de către un infractor celebru hunedorean, Ilisei Mircea, exact același contract pe care îl avusese cu SC Alexa Mir Tur în proiect (faptul că sunt redactate de aceeași mână și la aceeași tehnică de calcul e vizibil și de către ochiul unui copil), doar că suma pe care noul contractant, SC Valmet Production trebuia să o plătească era ridicolă în comparație cu cea pe care se angajase să o plăteasca, fiind de doar 25.000 de lei. Așadar o afacere minunată făcută de același lichidator, totul în ”beneficiul” debitorului pe care îl reprezenta.

Că afacerea a fost murdară, rezultă din faptul că la scurt timp asociatul secund, SC Valmet se retrage , iar noul asociat secund, SC Uzin Grup Vest vinde deșeurile rezultate din procesul de demolare unei societăți din Turnu Severin, SC Remat Scholz, contra sumei de 500.000 de lei ! (contract 4251/16.08.2010) Iar acest beneficiar final al deșeurilor este cel care efectuează de fapt lucrările efective de demolare!

De menționat și faptul că acest contract de asociere în participațiune nu a fost raportat de lichidator judecătorului sindic! Iar un alt detaliu interesant și drăguț care leagă cercul: SC Valmet  Production a intrat între timp la rândul ei în faliment, dosarul fiind pe rolul Tribunalului Hunedoara. Cine este lichidator oare ? O singură variantă de răspuns: SCP IT Management Advisors Timișoara.

Cercetările din dosar nu se ating însă în nici un fel de această afacere, deși se nasc un milion de întrebări. Ar deveni poate prea complicat dosarul, și nimeni nu are chef să-l doară capul inutil. Deși abuzul reprezentanților primăriei capătă formă continuată, astfel:

Discuțiile referitoare la delimitarea teritorială dintre primăriile Teliuc și Hunedoara, ce stătuse la baza refuzului tras de-a dreptul societății mele, dispare brusc în fața cererilor și documentațiilor depuse de membrii afacerii descrise mai sus, deși era vorba despre aceeași adresă aceeași incintă, aceeași locație !

Primăria Hunedoara le eliberează rapid și certificat de urbanism, și autorizație de desființare, le facilitează absolut tot, fără să-i mai intereseze vreun  drept de proprietate asupra terenului ! Nici măcar atât, deși legea este clară ! Au avut grijă să  nu deranjeze cu absolut nimic, alegând să nu observe documentația deficitară și necorespunzătoare cu legea în materie.

Nici măcar faptul că, datorită documentației deficitare, făcută pe genunchi, în planul de demolare au intrat clădiri care deja aparțineau SC Alexa Mir Tur.

Această atitudine de tipul pentru unii mumă,pentru alții ciumă, evidențiază clar faptul că abuzul în serviciu a fost comis în formă continuată în ceea ce privește interesele legale ale SC Alexa Mir Tur, rezoluția infracțională fiind zugrăvită de expresia ”orice, numai să i-o tragem lui Ionescu.”

 

Alte „smecherii”

În zona, cea a lichidarii activelor sucursalei Minvest Teliucu Inferior, societatea lichidatoare încheie un contract de asociere în participatiune (de când încheie un lichidator așa ceva?, este cumva vreun afacerist?) cu o societate din Hunedoara .

Din cercetările efectuate în dosarul cu nr. de mai sus, sau mai precis din cercetările care ar fi trebuit efectuate, rezultă faptul că numitul Tudor Ion a încheiat contractul de asociere în participațiune cu societatea Valmet Production, depășindu-și în mod evident atribuțiile conferite de legea specială care reglementează procedura insolvenței. Conform acestei legi, lichidatorul are posibilitatea de a valorifica activele societății supuse lichidării doar prin procedura vînzării, fie ea prin licitație, fie prin negociere directă. Iar aceste valorificări trebuie să se supună principiului maximizării , așa cum precizează art. 116 alin.1 din legea specială.

În nici un caz, lichidatorul nu este în drept să facă afaceri, prin încheieri de parteneriate, și mai ales în detrimentul intereselor creditorilor participanți la procedură.

În mod evident, valorificarea bunurilor trebuie supusă controlului adunării creditorilor și a judecătorului sindic.

 

În speță, lichidatorul Tudor Ion, nu numai că a încheiat o afacere prin care a oferit altor societăți comerciale ocazia concretă de a realiza profit substanțial din acea afacere, în comparație cu suma de bani obținută în beneficiul societății lichidate, dar a omis, fără dubii în mod intenționat, să includă efectele economice și juridice în vreun raport sau dare de seamă supusă controlului. Astfel, sumele de bani s-au „pierdut” pe drum, nefiind lămurit unde au ajuns și ce s-a întâmplat cu ele.

 

  1. Suprinzatoare elemente noi

Documentele care arata ca modul în care opereaza lichidatorul Tudor Ion  nu s-a „limitat teritorial’ doar la Teliuc, ci a respirat și  în alte zone de lichidare a patrimoniului Minvest, și anume la Filiala Bradmin (zona aurifera a orașului Brad) și a filialei Anina!

Ce asocieri a făcut lichidatorul în aceste zone? Ups, autorizatii de desfiintare și certificate de urbanism emise de primaria Criscior, pentru solicitantul….ati ghicit, SC Uzin Grup Vest Hunedoara, datate 28.05.2010 și 01.06.2011, exact perioada în care se dadeau lupte grele la Teliuc. Actele priveau desfiintarea și demolarea cladirilor apartinand Uzinei de preparare Gura Barza și  Minei Gura Barza.

Însă apare în mod straniu, în 07.03.2013 un contract de asociere în participatiune cu Sc Steel processing SRL Hunedoara, societate controlata tot de Mircea Ilisei, prin interpusi.

În zona Anina, primaria acelui oraș emite autorizația nr. 4/02.04.2012, permitandu-se demolarea incintei Uzinei de preparare a IM Anina, de către societatea SC Turnovi SRL Pestisu Mic, firma condusa de un alt escroc celebru hunedorean, Barticel Marius, cercetata de DIICOT în dosare de evaziune fiscala.

Un prim aspect interesant: prin adresa 6907/19.11.2012, Primaria Anina instiinteaza societatea SC Turnovi ca va anula autorizația de desfiintare mai sus pomenita, din cauza faptului ca imobilele supuse desfiintarii nu sunt intabulate pe numele lor. Aspect care nu a deranjat alte primarii. Unii însă au observat.

Alt aspect interesant: autorul memoriilor tehnice și a documentatiilor tehnice este aceeași societate de topografi, SC Coneta SRL, prezenta și la Teliuc, și la Anina, și la Brad. Partenerii asociati ai lui Tudor erau de fiecare data aceiași, indiferent unde dezmembra cadavrul Minvest.

Clădirea sediului filialei Poiana Rusca din Teliuc a fost vândut de lichidator altor persoane binevoitoare contra sumei de …2000 de lei.

La scurt timp acele persoane au vândut clădirea mai departe contra sumei de …200.000 de euro. Printre persoanele avantajate din aceste afaceri ar fi fost și tatăl primarului Hunedoarei, Ovidiu Hada.

Așa cum s-a precizat, la dosarul de faliment nu este depus contractul de asociere în participatiune.

Ce este limpede este faptul ca lichidarea a fost efectuata în frauda creditorilor, a debitorului însuși, iar beneficiile au fost obtinute de alții, care s-au infruptat copios din bunuri care nu le apartineau. Aceste operațiuni nu au putut fi făcute gratis de către lichidator. Nimeni nu-și risca pielea dacă nu exista niște recompense.

Este evident faptul că lichidatorul a favorizat terțe persoane, oferindu-le șansa de a realiza beneficii cu averea altuia, prin punerea la dispoziție a activelor pe care le gestiona, și nu-i aparțineau! Practicianul în insolvență nu este un stăpân peste averea altuia. Este un profesionist ce trebuie să respecte legea, nu un afacerist care face ce vrea cu averea debitorului.

În cadrul dosarului nr. 67/P/2014 al DNA Alba Iulia, dosar născut prind declinarea celui de la Hunedoara, denuntatorul a fost chemat la procurorul de caz, și i s-a pus în vedere sa renunțe la „pretentiile” pe care le are fata de Tudor Ion.

Vom reveni cu dezvaluiri senzationale, inclusiv cu dezvaluiri despre interesele firmei MASTER-RECOVERY SRL BUCURESTI, firma ce apartine prin interpusi celebrului Florian Coldea, societate care a inregistrat intr-un an si jumatate, cu doar doi angajati, cca 320 milioane de euro. (Ec Adrian Radu).

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here