Tăriceanu exclude varianta Guvernului PSD-ALDE de îngheţare a salariilor în 2019

0
580

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică la Bacău, că nu a văzut documentul trimis de ministrul Eugen Teodorovici către Comisia Europeană, însă sub nicio formă nu e vorba despre o îngheţare a salariilor din anul 2019, atâta timp cât economia creşte susţinut.

„Documentul trimis Comisiei Europene pe care eu nu l-am văzut, nu am primit o informare de la Guvern în acest sens, nu angajează cu absolut nimic niciun fel de îngheţare, pentru că economia românească este într-o perioadă de creştere puternică şi această creştere a PIB nu este pentru a figura în statistici pe primul loc al clasamentului de creştere economică în Europa. Această creştere economică trebuie să se reflecte în puterea de cumpărare a cătăţenilor, aşa încât sub nicio formă nu poate fi vorba de o îngheţare a salariilor atâta vreme cât economia creşte susţinut”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică, într-o conferinţă de presă, duminică la Bacău.

Liderul ALDE a adăugat că pentru acest an rezultatele vor fi foarte bune şi acestea trebuie să se regăsească în pensii şi salarii.

„Vom avea rezultate foarte bune şi ele trebuie să se regăsească anul acesta în salarii şi pensii. Obiectivul nostru şi ambiţia noastră este să creştem puterea de cumpărare şi să ne apropiem de stadardele din Occident, aşa încât nici pomeneală să discutăm despre blocarea salariilor. Comisia Europeană nu cere aşa ceva, nu are de ce să ceară şi în ultimii ani România a avut o evoluţie ascendentă, care trebuie continuată”, a completat Tăriceanu.

Acesta a mai spus că dacă avem în plan să ţinem forţa de muncă acasă, atunci este necesar ca oamenii să fie bine plătiţi.

„Nu putem să lăsăm România ca o ţară care este competitivă mai cu seamă prin nivelul mic al remunerării forţei de muncă, pentru că altfel nu vom putea să frânăm în niciun fel exodul forţei de muncă. Dacă vrem să ţinem foarţa de muncă acasă, oamenii trebuie să fie bine plătiţi. Nu are rost să ne plângem că ne pleacă oamenii. Vrem să nu plece, atunci va trebui să îi plătim. Şi aceasta este o abordare extrem de liberară”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

sursa

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here