EXCLUSIV/M.A.I. „ȚINE CU DINȚII” DE „ȘNAPANII” SINDICALI!

0
752

Se zice că, în Constituția României, la articolul 1 alineatul 5, în România ar fi obligatorie respectarea Constituției și a Legii… se mai susține că, în aceeași Constituție ar mai scrie pe la articolul 16 alineatul 2 că „Nimeni nu e mai presus de Lege”. Chiar nu știu cine a inventat aceste texte și susțineri fiindcă în Constituția României „nu scrie” așa ceva doar e „democrație totală”, fiecare având dreptul și obligația să facă numai ceea ce dorește… adică, haos general.

       Exact acest lucru ne spune și M.A.I.-ul la solicitarea noastră de a ne comunica câți angajați M.A.I. sunt înscriși în 2 sau mai multe sindicate: deși Legea dialogului social nr.62/2011 interzice înscrierea unui singur angajat în 2 sau mai multe sindicate constituite la nivelul aceluiași angajator iar Acordul colectiv de muncă înregistrat la Ministerul Muncii și Justiției Sociale sub nr.415/25.04.2018 și publicat în Monitorul Oficial al României prevede clar că structura financiară a M.A.I. va reține, lunar, membrului înscris într-o organizație sindicală cotizația aferentă: Art. 57. (1) Structurile financiare care deservesc unitățile în care este încadrat personal contractual vor proceda la reținerea pe statul de plată a cotizației de membru de sindicat și la virarea acesteia în contul organizației sindicale din care acesta face parte, realizând și operațiunile de deducere la impozit, conform Codului fiscal, în baza acordului de voință exprimat în scris de acesta. https://www.incisivdeprahova.ro/2018/10/16/exclusivincisiv-de-prahova-incepe-o-campanie-de-evidentiere-falsei-reprezentativitati-sindicale-din-m-si-politie/

De fapt, M.A.I. împreună cu „sindicaliștii reprezentativi” știu foarte bine că încalcă Legea prin menținerea și reținerea cotizației lunare unui singur angajat petnru 2 sau mai multe organizații sindicale. Sindicatele din M.A.I. s-au constituit în „federații” ori au aderat la o federație din afara M.A.I. sau au constituit cu alte sindicate din afara M.A.I. federații sindicale petnru a induce în eroare membrii organizațiilor sindicale cum că „au reprezentativitate” și, astfel, pot dialoga cu șefii din M:A.I. în vederea apărării intereselor/drepturilor lor.

Prin „federatizarea” sindicatelor M.A.I. se arată, primordial un aspect esențial: lipsa încrederii angajaților M.A.I. în organizațiile sindicale (de fapt, în liderii/șefii din/ai aceste/acestor organizații sindicale). Adică, sindicatele nu pot avea 50+1% din numărul de angajați ai instituției. De aceea, pentru supraviețuirea lor, M.A.I.-ul și structurile sale financiare „închid ochii” acceptând ca și parteneri de dialog social „ilegaliștii reprezentativi” care, pentru supraviețuire, acceptă inclusiv afilierea la federații din afara M.A.I. sau consituirea de federații sindicale cu sindicate care au drept scop apărarea membrilor care desfășoară alte profesii (precum personalul medical ș.a.m.d.).

Toate acestea se întâmplă fiindcă „partenerii de dialog social” ai M.A.I.-ului sunt lideri apuși (pensionari) sau obedienți… oameni „cu frică de boss”. Și, cum întotdeauna „o mână spală pe alta și împreună fața”, fiecare parte își face propriul „joc de glezne” care prinde la prostime: M.A.I.-ul încalcă Legea pentru a umple buzunarele uor „jmecherași cu epoleți”, sindicatele orăcăie despre modificările legislative din Thailanda iar „prostanii” se uită cu interes la „gargara sindicală” din spațiul public neînțelegând că, de fapt, ei sunt doar „iobagii” care în continuare sunt jecmăniți și de „boier” (M.A.I.) dar și de „haiduci” (sindicatele).

Abia când „iobagii” vor deschide: ochii, cărțile și nu se vor mai lăsa prostiți nici de „boier” și nici de „haiduci” se va produce o revoluție intelectuală, a conștiinței în M.A.I. Însă, cât timp guvernanții au nevoie de o masă de proști pe care să o conducă, iar sindicatele vor continua să adopte poziția de „portavoce politică”, o populație educată (mai ales în instituiile de stat) nu vom vedea prea curând. (Paul D.).

 

Articolul EXCLUSIV/M.A.I. „ȚINE CU DINȚII” DE „ȘNAPANII” SINDICALI! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here