PSD şi ALDE au bătut până la urmă palma pe Legea Offshore

0
574

PSD şi ALDE au ajuns la un consens în privinţa modificărilor la Legea Offshore, liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu precizând că, în urma şedinţei din coaliţie, s-a decis ca 50% din producţia de gaz din Marea Neagră să se tranzacţioneze pe bursa din România, iar investiţia celor care operează să se deducă maxim 30% din impozitul pe venitul suplimentar, relatează Agerpres.

Decizia a fost luată miercuri după o întâlnire a şefului PSD Liviu Dragnea şi Daniel Suciu cu reprezentanţii ALDE – Andrei Gerea şi Toma Petcu.

„La rugămintea şi la solicitarea colegilor din ALDE, ne-am reîntâlnit pentru a ne pune de acord asupra unor aspecte tehnice. În esenţă nu am avut puncte de vedere divergente foarte multe, nici măcar procente, am avut de discutat mai multe chestiuni tehnice vizavi de autorizări. Cel puţin poziţia PSD a rămas aceeaşi şi cred că din această perspectivă colegii de la ALDE pot să spună la ce concluzie au ajuns. În esenţă, nu a fost un subiect de fractură în coaliţie, nici pe departe, şi am discutat şi fără patimă şi pur tehnic, având un singur interes, ca statul român şi România de pe această lege să câştige cât mai mult. Nu a fost o negociere – dă-mi mie, na-ţi ţie procente”, a declarat Daniel Suciu.

Liderul PSD a susţinut că s-a luat decizia ca „50% din producţia de gaz la Marea Neagră se tranzacţionează pe bursa din România, investiţia celor care operează se deduce maxim 30% din impozitul pe venitul suplimentar”. (/Ana Ion/Epoch Times)

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here