EDITORIAL/Nouă tendință – judecătorii psihologi si uneori chiar psihiatri

0
508

ÎN SIBIU POLIȚIȘTII TREBUIE SĂ FRATERNIZEZE CU INTERLOPII! ALTFEL, SUNT ELIMINAȚI DE „INTERLOPII BUGETARI” !

Într-o noapte de aprilie 2016 când polițistul Răduinea Marian se afla în serviciul de patrulare rutier, în Municipiul Sibiu, zona Alba Iulia, un autoturism BMW cu numere de probă (SB-PROBE) nu a oprit la semnalul agenților rutieri, gonind cu viteză prin oraș pentur a scăpa de polițiști.

Ulterior investigațiilor efectuate de polițsitul Răduinea Marian, autoturismul marca BMW s-a dovedit că aparținea unui personaj dubios din Sibiu pe nume Ciociu Ilie, patronul unor magazine de aur din zona P-ța Cibin, mun. Sibiu și administrator al unui parc auto cu autoturisme ce se vând la mâna a II-a.

Între timp, comisarul Prodea Nicolae de la Biroul Furturi de Auto din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Sibiu a identificat autoturismul în incinta unui service auto. În urma verificărilor s-a stabilit că auto figura în evidențele Poliției Europene (Cooperare Polițienească Internațională) ca fiind furat din Italia. Din Italia, autoturismul BMW în cauză a fost „expediat” în Germania de unde a și fost achiziționat de Ciociu Ilie (în luna octombrie 2015) la solicitarea cms. șef Pahonțu Alin șef serviciu rutier Sibiu – nepotul generalului Pahonțu Lucian (șeful Serviciului de Pază și Protecție) -, în prezent adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.

   Pahonțu Alin a rezervat autoturismul BMW de pe un sitte, ulterior cumpărată și adusă în țară de Ciociu Ilie. Ciociu Ilie a fost omul de legătură al lui Pahonțu în această tranzacție, același Ciociu fiind cel care a primit și montat numerele roșii provizorii pe autoturism chiar de la Pahonțu Alin pentru a putea circula legal și se deplasa la RAR Sibiu. În momentul în care autoturismul a fost dus la RAR Sibiu (undeva prin luna ianuarie-februarie 2016) pentru identificarea autoturismului în vederea înmatriculării definitive în circulație, angajații R.A.R. Sibiu i-au comunicat lui Ciociu Ilie că autoturismul figurează furat în evidențe. Auzind aceasta Ciociu Ilie i-a rugat pe angajații R.A.R. să nu sesizeze Poliția întrucât autoturismul aparține, în prezent, lui Pahonțu Alin. Angajații R.A.R. Sibiu s-au conformat rugăminții lui Ciociu Ilie și nu au mai anunțat Poliția.

Ciociu Ilie este vecin cu locuința cu fostul adjunct al IPJ Sibiu, Făgădar Ioan, în prezent pensionar MAI. Făgădar l-a contactat telefonic pe comisarul șef Ivancea Tiberiu, șeful IPJ Sibiu, spunîndu-i că autoturismul achiziționat de Pahonțu Alin prin intermediul lui Ciociu Ilie este furat și că să rezolve problema urgent, altfel va fi nevoit să îl confiște. Discuția aceasta a fost auzită de Ana-Maria Păcurar (protejata șeflui IPJ Sibiu, Ivancea Tiberiu și colegă de birou cu polițistul Capotă căruia i-a fost furată suma de 10.000Euro din fișet în urmă cu câteva luni)

Șeful IPJ Sibiu, Ivancea Tiberiu, l-a contactat telefonic pe Pahonțu Alin: „Aline! Rezolvă poblema și vezi să nu afle comisarul șef Tarnu Lucian pentru că ar putea crea probleme!” (Tarnu Lucian este al doilea adjunct al lui Ivancea). Șeful S.I.P.I. Sibiu, Șebu Sebastian, lucrător M.A.I. pensionat la 42 de ani, în prezent directorul cancelarului prefectului Sibiu, a fost contactat urgent de același Ivancea și avertizat să nu facă vreo notă informativă în legătură cu autoturismul furat, până nu rezolvă Pahonțu Alin cu mașina.

La aproximativ o săptămână după e autoturismul a fost sechestrat de comisarul șef Prodea și adus în curtea IPJ Sibiu, polițistul Răduinea marian a avertizat public pe rețeaua de socializare FaceBook despre cum se încerca mușamalizarea furtului autoturismului pentru a rămâne în proprietatea lui Pahonțu Alin. Cercetările interne cu privire la autoturism au fost efectuate superficial, defectuos, ca și ancheta penală întocmit de același Prodea întrucât Ciociu Ilie a fost chemat pentru a-i fi returnat autoturismul. Nu se cunoaște dacă Ciociu Ilie a avut procură de la Pahonțu Alin pentru a ridica autoturismul, așa cum nu se cunoaște dacă există document notarial autentificat între Pahonțu Alin și Ciociu ilie pentru achiziția și înmatricularea autoturismului furat.

În urma postărilor lui Răduinea autoturismul nu a mai fost lăsat în custodia numitului Ciociu Ilie ci s-a luat legătura cu proprietarul de drept din Italia și a fost remis acestuia prin căi judiciare. Fiindcă polițistul Răduinea Marian a postat pe FaceBook fotografii cu BMW-ul furat și achiziționat de Pahonțu Alin, a fost cercetat disciplinar. Norocul lui Răduinea a fost că șeful IPJ Sibiu, Ivancea Tiberiu, a fost detașat 6 luni la IGPR și nu a mai apucat să îl sancționeze dsiciplinar.

În tot acest timp (de când a aflat despre faptul că autoturismul mult-dorit pe care l-a achiziționat și până să-i fie reținut pentru remiterea adevăratului proprietar), Pahonțu Alin  a folosit diverse mijloace pentru ca autoturismul furat să rămână în posesia lui… (a luat legătura cu un prieten polițist german pentru a-i facilita emiterea documentului de proveniență al autoturismului) Însă autoritățile germane i-au trimis un mare: „flit”.

Furtul autoturismului BMW achiziționat de Pahonțu Alin la suma de 18.000EURO a făcut obiectul unui dosar penal însă nu știm dacă a fost soluționat și, dacă a fost soluționat, nu se cunosc amănunte cu privire la soluția dată de Corpul de Control al IGPR la acea dat condus de chestorul Sandu Tudor (fost șef al Corpului de Control al MAI, în prezent pensionar MAI și angajt la Corpul Național al Polițiștilor) și nici de către DNA Alba-Iulia (prietenii lui Ivancea și Kovesi).

În prezent Ciociu Ilie este condamnat de instanțele naționale să execute o pedepsă privativă de libertate de 3 ani în România însă, a fugit în Italia unde execută o pedeapsă mult mai blândă: arestul la domiciliu https://sibiu100.ro/eveniment/109040-6-sibieni-urmariti-international-pentru-operatiuni-ilegale-cu-aur-retinuti/. (Alexandru Firicel- sef Departament Investigatii).

N.R. În urmă cu 2 săptămâni, în data de 04.10.2018 orele 1430 , polțistul Răduinea Marian a fost primit în audiență la Insectorul General al Poliției Române, domnul Buda Ioan, căruia i-a relatat și acest caz mușamalizat de polițiști sibieni (posibil și de procurori). Vom reveni cu dezvaluiri ale patrulaterului Pahontu, Coldea, Kovesi si Ivancea. Sa va tineti bine, ca noi ne-am luat masurile de protectie adecvate!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here