EXCLUSIV/SARABANDA ILEGALITATILOR SAVARSITE DE CONDUCEREA POLITIEI LOCALE PLOIESTI/HOTARARILE CONSILIULUI LOCAL, SIMPLE HARTII DE STERS PE PARTEA DORSALA A CONDUCERII/SOLICITAM OFICIAL DEMISIA CONDUCERII INCOMPETENTE

0
123

În urmă cu 3 zile, ziarul Incisiv de Prahova dezvăluia public faptul că familia soților Veștemeanu (polițiști în M.A.I.-I.P.J. Sibiu) se deplasau cu autoturismul instituției în interes personal, având și minori pe bancheta autoturismului de serviciu.

Niciunul dintre ocupanții autoturismului nu purtau centura de siguranță, minorii nefiind asigurați, măcar, în vreun dispozitiv special.

În data de 09.10.2018, SNPR „Decus” susține că „s-a documentat” cu privire la acest caz evindețiat de ziarul Incisiv de Prahova și a postat comunicatul: Deunăzi apărea într-un jurnal online știrea că un polițist cu funcție de conducere a ieșit la plimbare cu familia, “profitând” de autoturismul de serviciu, dacă Loganul poate fi numit autoturism… https://www.incisivdeprahova.ro/…/exclusivseful-politiei-m…/

Fiind vorba despre un membru al SNPR DECUS, ne-am documentat și am făcut verificări temeinice, fiind acum în măsură să vă furnizăm info concrete despre incident.

Astfel, în seara zilei de 06.10.2018, cms. șef Veștemeanu Sebastian era de serviciu în dispozitivul de control al polițiștilor ce asigurau paza secțiilor de votare cu ocazia referendumului, în zona străzilor Hațegului, Banatului, Turismului, Emil Cioran, etc., aproximativ 35 de locații. În aceeași seară, soția dumnealui, care lucrează în același minister, a fost solicitată pentru a se prezenta la unitate și, întrucât solicitarea a fost una de interes operativ, neplanificată, colega noastră Veștemeanu Roxana a fost nevoită să-și ia și copiii, neavând cu cine să-i lase. Se întâlnește cu soțul – Veștemeanu Sebastian pe str. Crișanei și pleacă împreună spre sediul IPJ Sibiu.

Acum este adevărat că ofițerul „și-a permis” ca în timpul acestei deplasări să mănânce un sandwich, având în vedere că toată ziulica a alergat dintr-o parte în alta, în misiune fiind, aspecte ce pot fi verificate din procesele-verbale întocmite cu ocazia controalelor. Așa este, unii oameni mănâncă în fiecare zi…

Deci membrii noștri de sindicat nu erau la promenadă în familie, așa cum, tendențios, a fost prezentată situația. Ci se deplasau spre serviciu, soțul savurând o felie de salam cu o chiflă. Delicios prânz.

 Luăm în calcul și varianta în care jurnaliștii au fost intenționat dezinformați despre situația de fapt, cu scopul vădit de denigrare a colegilor noștri, dezinformare provenită, poate, de la un fost angajat al IPJ Sibiu, în prezent cercetat penal, ale cărui frustrări eșapează flatulând deranjant, chiar și prin parcările mall-urilor sau toaletele gărilor.

Tocmai pentru faptul că ziarului Incisiv de Prahova nu îi place „să vorbească vorbe”, a solicitat și opiniile: M.A.I., I.G.P.R., I.P.J. Sibiu. Bineânțeles că M.A.I.-ul a pasat, de urgență, problema la IGPR (deși MAI-ul emite acele ordine și instrucțiunii ambigue, de regulă fără temei în lege) iar IGPR-ul nu a vrut să dea curs solicitării noastre (nu ne surprinde, la câte ilegalități mușamalizează IGPR-ul, asta e o nimica toată).

În schimb, I.P.J. Sibiu (de frică să nu facem „judecăți proprii de valoare” care să-i incrimineze și mai mult) a răspuns … cu furie. Fiindcă, este foarte neplăcut când un „big boss” care trebuie văzut în M.A.I. și Poliție, de către cetățenii țării, ca și „lumina Lumii”… nu ca ființă umană expusă erorii… vanității ș.a.m.d. Iar IPJ Sibiu ne spune franc că nu există derogări de la Constituție pentru polițiști… și, ne mai spune același IPJ Sibiu că șeful Veștemean era „în misiune de control la secțiile de votare”. Interesant este că nici în legislația electorală și nici în Legea de organizare și funcționare a Poliției Române nu se prevede „controlul șefilor polițiști de către șefii acestora”. Angajații M.A.I. care dețin calitatea de „agent constatator” sunt direct răspunzători de promptitudinea și interpretările date în stabilirea eventualelor contravenții/abateri de la Lege. Șefii „își fac de lucru” fiindcă nu au ce căuta în acest peisaj, conform legii.

În fine, să zicem că Veștemeanu Sebastian, ca și șef, are obligația profesională, morală să vadă ce se întâmplă cu subalternii săi (i s-o fi făcut vreunuia rău și trebuie internat/schimbat din post, îl găsește încercuit de indivizi periculoși etc. și trebuie să ofere o mână de ajutor ș.a. situații). Numai că, IPJ Sibiu îi contrazice pe cei de la Decus și nu spune nimic despre soția lui Veștemeanu Sebastian… Adică, doamna Veștemeanu nu avea ce căuta „în misiunea soțului” ci trebuia să rămână acasă, cu copiii … ce ce nu s-a întâmplat. Iar IPJ Sibiu nu spune absolut nimic de „misiunea intempestivă a doamnei Veștemeanu”. Deci, SNPR Decus a fost prins cu minciuna! Rușine să vă fie, stimabililor, dacă ați crezut că mințind opinia publică, membrii „Decus” pentru a scuza fapte, ilegalități, ale unor membrii ai acestui sindicat veți reuși să-i și ajutați…

În concluzie, frica de șef este chiar și în sângele sindicaliștilor Decus așa cum o regăsim și în sângele celor de la celelalte sindicate din M.A.I. (SNAP, Diamantul, SNPPC etc.) fiind aceștia dispuși chiar să și mintă „doar ca să îl scape pe șeful mult-iubit”. (Alexandru Firicel – sef Departament Investigatii).

N.R. Nu ne-am propus să fim „iubiți” de cineva anume. Singura noastră obligație, ca și jurnaliști, este să evidențiem fapte însoțite de probe urmând ca opiniile noastre să fie confirmate/infirmate de cititorii noștrii exclusiv în baza probelor și a Legii.

Iar dacă polițista de birou, Welter Elena, susține că suntem „tendențioși”, părtinitori, „răi”, ei bine nu suntem, spre disperarea ei și a celor ca ea: falși polițiști din structurile suport și „mahări cu epoleți”. Adevărul doare! Știm… dar asta nu înseamnă că trebuie să mințim opinia publică, persoanele fizice și juridice precum Decus sau IPJ Sibiu, I.G.P.R., M.A.I. etc. doar ca să-i scăpăm pe ilegaliști atunci când Legea și probele îi inculpă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here