EXCLUSIV/„TERORISTUL DE SIBIU” A INTRAT ÎN „FIBRILAȚII” ȘI FACE GREȘELI DUPĂ GREȘELI PENTRU A-L HĂRȚUI PE AGENTUL RĂDUINEA

0
162

Pentru cititorii ziarului nostru care au urmărit „cazul polițistului Răduinea” cercetat și sancționat disciplinar fiindcă comite fapte „de neiertat” și fără prejudicii (are opinii personale, adică gândește; își expune punctul de vedere fără menajamente ceea ce îi enervează pe „matusalemii comuniști” din Poliție, nu îi este frică de „stăpânul plantației” și-l sancționează când încalcă legislația rutieră ș.a.m.d.), acest articol este o continuare a dezvăluirilor noastre așa că nu vom mai rezuma povestea.

După ce șeful IPJ Sibiu, domnul Ivancea Tiberiu, a încălcat Legea emițând o dispoziție prin care îl delega pe agentul Răduinea la o altă structură (pe timpul cercetărilor disciplinare, polițiștii nu pot fi: mutați, delegați, detașați ș.a.m.d.), s-a apucat de studiat și a emis o nouă dispoziție prin care „să-l facă” pe agentul Răduinea.: de data aceasta, l-a pus la dispoziție fiindcă „e apt limitat”… adică, „bolând”. Așa o fi făcut și cu ceilalți aproape 50 de polițiști aflați în situația de „apt limitat” a agentului Răduinea? Nu prea credem fiindcă aceia sunt „cantitate neglijabilă”… nu au „stofa lui Răduinea”.

Așa s-a născut dispoziția 55641/08.10.2018 prin care „constată” șeful IPJ Sibiu că polițistul Răduinea e apt limitat și trebuie pus la dispoziție acest „bolând” care are idei și, astfel, se comportă necorespunzător.

Dar, să vedem temeiul legal invocat de șeful IPJ Sibiu (Legea nr.360/2002):

  1. Articolul 22 alineatele 4 și 7: (4)Polițiștii se încadrează în funcții de execuție prevăzute în statele de organizare cu grade profesionale egale sau mai mari cu cel mult 3 trepte față de cele pe care le au. (7) Competențele emiterii actelor administrative privind nașterea, modificarea, suspendarea și încetarea raportului de serviciu al polițistului se stabilesc prin ordin al ministrului afacerilor interne, în condițiile legii.
  2. Articolul 27^21 alineatul 1 lit.d): Articolul 27^21(1)Polițistul este eliberat din funcție și pus la dispoziție, în vederea numirii într-o funcție prin aplicarea prevederilor art. 27^31, în următoarele situații: d) când nu sunt acordate sau când sunt retrase de către autoritățile competente avizele, autorizațiile sau atestările necesare exercitării funcției;
  3. Articolul 27^22 Situația polițistului pus la dispoziție se soluționează astfel: a) pentru polițistul prevăzut la art. 27^21 alin. (1), în termen de cel mult 6 luni, care poate fi prelungit cu încă cel mult 6 luni, cu aprobarea ministrului afacerilor interne;

Nenea Ivancea, ce aviz/avize i-au fost retrase „bolândului” Răduinea? Că, dacă te uitai mai atent, la articolul 27^21 alineatul 1 lit.c) zice de apt limitat. Ia uite, bre, ce zice aicea, în legea voastră 360/2002 (scrisă și susținută tot de „iluminați”): c) ca urmare a clasării «apt limitat» de către comisiile de expertiză medico-militară, atunci când nu mai poate îndeplini atribuțiile funcției deținute. Păi, una e una și două sunt mai multe, dom’ șef Ivancea iar avizele „pentru construcții” de la litera d) nu au treabă cu „apt limitat”. Mai ales că „apt limitat” e, mai mult, o chestie pentru pile/leneșii din sistemul de apărare și ordine publică care nu prea au chef de muncă și sunt obișnuiți să lâncezească (obosesc repede fiindcă sau cam îngrășat de la băutură/mâncare sau ambele, au stări de somnolență de la materialele pornografice vizionate la birou ș.a.m.d.)… căci polițiștii adevărați „de stradă” și „de frontieră” își îndeplinesc atribuțiile, primordial, din pasiune… și, aceștia, cam uită de: sănătate, familie, casă etc. … mai ales ca strada e cam pustiită (tot mai puțini polițiști „de stradă” și tot mai mulți falși polițiști – ascunși prin birourile structurilor suport).

Așa! Deci, la prima interpretare și aplicare a Legii a dat chix dom’ șef Ivancea. Mai departe:

O clasare din 2012 „apt limitat” a Comisiei Medicale a fost menținută de aceeași Comisie și în anul 2018… asta, fiindcă „s-a sculat bolândul” Răduinea de pe scaun în fața comisiei (în luna ianuarie 2018) și a avut idei, opinii care nu erau conforme cu directivele primite de Comisia Medicală „de la șeful de la Sibiu”. Deci, după 6 ani de „bolânzeală”, polițistul Răduinea e din-ce-în-ce mai „gălbinariu la față” (ăla de zice pe faceBook că e polițistul Răduinea Marian, să știți că nu e el ci o altă persoană care s-a „vopsit” rozaliu (cu mult fond de ten) și pompează aer prin haine ca să pară musculos numai ca să inducă în eroare „vigilenții” din comisiile de cercetare disciplinară și Comisia Medicală)…

Așadar, „dacă a sunat șeful de la Sibiu, medicii din Comisia Medicală de la CMDTA Kretzulescu s-au conformat și au văzut bolânzeala polițistului Răduinea” … mai ales că boala a degenerat: idei, opinii contrare șefilor, medicilor… nasol! Boală grea în M.A.I. și Poliție chestia cu: gânditul, opinia, separată…

Ce ne mai zice nouă dom’ șef Ivancea în dispoziția lui cea nouă:

La fila 1 zice că îl pune la dispoziție pe Răduinea Marian pentru 6 luni (adică, temporar), „pe o funcție ipotetică” (adică, virtuală, inexistentă) iar la fila 2, primul paragraf susține că îl încadrează: „permanent” în locuri și condiții de muncă normale.

Mda… dom’ șef Ivancea, câd e „permanent” și când e „temporar” într-o funcție stabilă (conform legii nr.188/1999 și Legii nr.360/2002: stabilitatea în funcție a funcționarului public/polițistului)? Sau aceste formulări sunt cu „schepsis”: dacă bagă capul în pământ și își face treaba „conform directivelor stăpânului de plantație”, va fi iertat… dacă nu, „unde-i sunt picioarele, îi va sta și capul”?

Și, încă ceva, dom’ șef Ivancea: cum se face că ai invocat ca și temei legal (în preambul) acceași dispoziție prin care l-ai delegat pe agentul Răduinea pentru ca apoi, la final, să zici că „își încetează aplicabilitatea”? Adică, dumneata emiți o dispoziție în baza celei care o abrogi?

Unde ai învățat drept, dom’ șef Ivancea? În birourile M.A.I.? Dacă da, atunci ne scuzați… nu mai avem nelămuriri.

Cam așa se face muncă „managerială de poliție” nu doar în IPJ Sibiu ci în toată Poliția: fiecare face ce și cum îl taie capul numai să își mențină scaunul sub părțile moi. Să ne mai mirăm că M.A.I.-ul și Poliția colcăie, la propriu, de ne(in)competenți iar persoanele certate cu legea își fac de cap? Nu are rost…(Ceraseala N.).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here