Cad dosarele ”marii evaziuni”!

0
169

Iata ca isteria combaterii ”marii evaziuni” cu o armata de inspectori ANAF dotati cu masini cu girofar declansata de cuplul de trista amintire Victor Ponta – Gelu Diaconu este gata sa fie ingropata definitiv dupa ce Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a adoptat un raport favorabil pe proiectul de lege al bataiosului parlamentar Catalin Radulescu ”Mitraliera”. Iar principala prevedere al noului proiect se refera la faptul ca, de acum inainte, persoanele care comit evaziune fiscala si nu sunt recidiviste pot scapa de urmarirea penala daca respecta conditia obligatorie de a plati prejudiciul la timp.

Proiectul deputatului Catalin Radulescu a trecut de Comisia Juridica

Iar decizia Comisiei Juridice din Camera Deputatilor este cu atat mai importanta cu cat, pana acum, in forma adoptata la Senat, majorarea prejudiciului era stabilita la un prag de 50 la suta. In timp ce prejudiciul trebuia platit intr-un termen de un an, judecatorul putand extinde motivat acest termen pana la o durata maxima de trei ani. In schimb, dupa cum prevede amendamentul deputatului Catalin Radulescu si care a trecut deja de ”furcile caudine” ale Comisiei Juridice, ”in cazul savarsirii unei infractiuni de evaziune fiscala prevazute de art. 8 si 9, daca in cursul urmaririi penale  sau al judecatii, pana la primul termen de judecata, inculpatul va acoperi integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20 la suta din baza de calcul, la care se adauga dobanzile si penalitatile, se va dispune, o singura data, renuntarea la urmarirea penala”.

”Revolutie” in instante

Si uite cum, odata cu inevitabila intrare in vigoare a noilor prevederi legale vom asista la o adevarata ”revolutie” si in instantele de judecata. Acolo, unde, de-a dreptul ”sufocati” in ultimii doi-trei ani cu dosarele de ”mare evaziune”, judecatorii vor avea ”supapa” legislativa prin care sa decida asupra acestor spete de multe ori halucinante. Si sa pronunte astfel decizii prin care sa se urmareasca mai intai de toate recuperarea prejudiciilor la bugetul de stat, asa cum se intampla in toate statele civilizate. Ceva mai ”dureros” va fi insa cand patronii ”hingheriti” cu aceste dosare ”subtiri” ale ANAF-ului se vor adresa CEDO, unde este de asteptat sa castige pe banda rulanta…(Catalin Tache).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here