Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scăpat de dosarul penal aflat pe masa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

0
581

Parchetul General a decis să claseze dosarul de abuz în serviciu în legătură cu modul în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a solicitat să intre în corpul notarilor publici.

Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, citat de Agerpres, dosarul a fost închis în baza art. 16, lit.b) din Codul de procedură penală: „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

Ancheta a pornit după ce o persoană fizică a depus denunţ la parchet, fiind ridicate suspiciuni de abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Reamintim că Ziare.com a dezvăluit recent că Tudorel Toader a solicitat să intre în Uniunea Naţională a Notarilor Publici (UNNPR) din România, iar la scurt timp după, Newsweek România a aflat că, în contextul în care la Iaşi nu erau destule locuri de notar, ministrul a creat unul special pentru el.

Solicitarea lui Tudorel Toader către UNNPR a fost făcută de pe 10 august, într-o vineri. În prima zi de lucru consecutivă, adică luni, 13 august, cererea a şi fost înregistrată la UNNPR. Dar nu numai atât: în aceeaşi zi, Consiliul Uniunii a şi aprobat-o. Şapte zile mai târziu, un secretar de stat subordonat lui Toader a semnat Ordinul ministrului Justiţiei prin care numărul de notari din Iaşi a fost suplimentat cu un loc – cel al şefului său. Detalii aici. (Andrei Pricopie).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here