Fiul vitreg al lui Meleşcanu face un pas în spate. Amână preluarea postului de consul

0
176

Fiul vitreg al ministrului de Externe Teodor Meleşcanu, Sorin-Adrian Pîrvulescu, a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) că nu va prelua imediat postul de consul general al României la Strasbourg. Informaţia a fost confirmată oficial de MAE, joi, într-o adresă transmisă hotnews.ro.

Sorin Adrian Pîrvulescu este fiul din altă căsătorie al lui Viki Meleşcanu, actuala soţie a ministrului Teodor Meleşcanu.

Reamintim că Guvernul Dăncilă, sub semnătura ministrului Meleşcanu, l-a numit pe Pîrvulescu în această funcţie, iar ulterior MAE a şi demarat formalităţile interne de trimitere a acestuia la post. Povestea s-a lansat însă cu dosar penal.

Parchetul General a deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi conflict de interese în cazul ministrului de Externe Teodor Meleşcanu, care şi-a numit fiul vitreg consul general la Strasbourg, dezvăluie g4media.ro.

Dosarul 378/P/2018 a fost deschis după ce, pe 25 iulie, profesorul universitar Bazil Popovici, fost ambasador al României în Maroc şi Portugalia, a făcut o plângere penală împotriva lui Meleşcanu în care reclamă faptul că nu a fost numit în acest post, deşi a câştigat un concurs în decembrie 2016.

„Meleşcanu a comis un abuz în serviciu pentru a-şi promova un membru al familiei, ocazie cu care a încălcat un drept pe care subsemnatul l-a dobândit prin concurs (…) Fapt fără precedent în istoria postrevoluţionară a României, domnul ministru Meleşcanu îşi numeşte fiul vitreg, prin urmare rudă de gradul I, consul general printr-o Hotărâre de Guvern contrasemnată fără jenă în nume propriu, id est cu propria semnătură, în dispreţul legii 161 din 19 aprilie 2003„, a arătat profesorul Popovici în plângerea penală. (Loredana Diacu/Epoch Times)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here