SPP faulteaza Romania!

0
622

Pe altarul bataliei dintre PSD si Statul paralel, Romania este victima colaterala de care nu ii pasa nimanui. Pentru moartea dusmanului, se sacrifica tot, de la imagine si interese nationale pana la relatii interumane, orice este permis in acest razboi iesit din tiparele clasicelor inclestari politice pentru putere. Credeam ca le-am vazut pe toate, dar ce s-a intamplat luni seara, cu sosirea in tara a liderului european Jean-Claude Juncker, intrece orice inchipuire. O fi Viorica Dancila cel mai tolomac premier dintre cati am avut, habar n-am si nici ca-mi pasa de eticheta cu care va intra in cartea de istorie, insa lovitura pe care i-a tras-o SPP se vede ca o meschina razbunare de cartier, tipica golanilor ce pretind taxa de protectie putinilor buticari ramasi in piata.

Incidentul de la sosirea lui Jean-Claude Juncker trebuie sa se lase cu demiteri

Da, Liviu Dragnea si-a facut-o cu mana lui cand a renuntat la serviciile SPP, numai ca nicaieri in lume nu s-a mai pomenit ca o astfel de institutie sa-l faulteze tocmai pe primul ministru! Si s-o faca taman intr-un moment ca asta – vizita oficiala de rang inalt. Mai mult, si asta chiar e culmea, Dancila a fost umilita fix de oamenii pe care-i plateste cel mai bine: dintre bugetarii romani, angajatii ROMATSA sunt campionii lefurilor la nivel national, iar Lucian Pahontu (seful SPP) are un venit lunar peste cel al tuturor sefilor de servicii din tara (21.100 lei, vezi dezvaluirile lui Adrian Ursu, la Antena 3)!

Asadar, ca sa incheiem cu tolomacii rosii care au ales protectia Jandarmeriei, pesedistii si-au asumat riscurile, desi, la ce consilieri are Liviu Dragnea (pe ai lui Dancila nici nu-i mai pomenim!), ne miram sa-i fi trecut cuiva prin minte acest posibil scenariu. Tocmai despre un pericol (pentru PSD) precum cel de luni seara a vorbit si Traian Basescu: „In Romania, echivalentul lui Juncker este primul ministru. Nu prea se cade sa te astepte premierul la aeroport, domnul Juncker trebuia sa faca o vizita la Palatul Victoria, intr-o intalnire nu de un sfert de ora, ci de jumatate de ora, standardul optim (…) Povestea cu SPP e una infinit mai complicata decat se vede. SPP nu inseamna ofiterul care sta langa demnitar. SPP este o masinarie (…) daca trebuie sa soseasca un demnitar la Otopeni, SPP este inainte cu doua ore la aeroport. Serviciului de Paza si Protectie i se subordoneaza toate institutiile cand executa o misiune – SRI, Directia de Informatii a Armatei, Ministerul de Interne si toate structurile de forta. SPP nu e o camasa pe care o dai jos si apoi imbraci camasa Jandarmeriei. Serviciul de protocol al niciunui demnitar din lumea asta nu va contacta Jandarmeria Romana cand vine in Romania. Este contactat SPP din Romania pentru protectie, indiferent daca e vorba de presedintele Statelor Unite, de Juncker sau de presedintele Republicii Moldova. Structura asta care e relativ mica, are insa autoritate totala pe misiuni. Cu certitudine ca SPP a stiut ora exacta la care soseste avionul lui Jean-Claude Juncker. Dar, daca doamna Dancila nu a avut SPP si a avut Jandarmeria… Sunt convins ca biata Jandarmerie nu a stiut sa sune nici macar la ROMATSA. Daca Viorica Dancila avea protectie SPP, tinea avionul in aer pana ajungea ea la aeroport”.

Binomul, in continuare pazit cu sfintenie

Altfel, observ ca, in timp ce oficialii Statului sunt lasati cu ochii-n soare si pusi in situatii cat se poate de stanjenitoare, SPP nu mai poate de grija Binomului. Recente imagini date publicitatii o infatiseaza pe Laura Codruta Kovesi insotita la o vizita peste hotare de un barbat prezentat drept ofiter SPP. Or, stiam ca, dupa ce a fost inlaturata de la conducerea DNA, LCK a ramas fara dreptul de a beneficia de paza oficiala. Dupa cum se vede, vechile obiceiuri se uita greu, iar implicarea SPP-ului in protectia Binomului continua sa fie preocuparea numarul unu a generalului Pahontu.

Pe de alta parte, nu-i exclus ca episodul „Juncker” sa fi fost atent regizat chiar de Liviu Dragnea, care avea nevoie de un motiv cat se poate de solid – iar acum il are – pentru executia finala a lui Lucian Pahontu. Si intr-un caz, si-n altul, concluzia este ca se impune nu numai schimbarea din functie a sefului SPP, ci restructurarea intregului Serviciu, care in ultimii ani si-a pierdut din credibilitate, lasand sa se vada ca a uitat ce rol si misiune are de indeplinit! (Nicholas Cezar).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here