Totul pana la independenta justitiei. Care justitie?

0
309

„Protestam pentru o Justitie independenta, pentru eliberarea Justitiei de sub parghiile politice”. Doamne, cat de frumos vorbeste acest Iancu Jianu al unei justitii pe care, nu stiu de ce, o scrie cu litera mare.

Daca ma uit mai atent imprejur, justitia asta de care face vorbire judele Vasilica Danilet de la Cluj, si Cristian, sa nu uit, e mai independenta ca niciodata. Nu asculta de nicio schimbare, face tot ce stie ea ca ar fi mai bine.

La rugamintea unei vecine

Ca magistratii trebuie sa raspunda pentru abuzurile savarsite atat in ancheta cat si la pronuntarea sentintelor, ei bine, astea sunt cuvinte care nu le convin. Cum vine asta, sa dea socoteala pentru arestari facute aiurea, in dosare in care de la bun inceput se vede ca nu exista probe? Cum sa raspunda pentru santajarea inculpatilor si ticluirea a tot felul de prostii pe post de probe? Foarte bine ca SRI le-a spus cum trebuie infundat ala si ala si a mai si spus cati ani de ocna sa le puna in carca judecatorii. Ce, SRI e vreun tampit care nu stie ce vorbeste? Ca vine o zi cand magistratii trebuie sa-si recunoasca vinile si sa faca schimb de locuri la puscarie cu cei trimisi acolo pe nedrept sau sa plateasca din propriul buzunar daunele, ei bine, asta nu mai justitie. Nu le place sub nicio forma sa se intoarca roata. De ce sa fie infiintata o sectie sau o directie, ce-o fi ea acolo, care sa le racaie cu unghia dosarele in care au primit ordin cine si in ce fel trebuie infundat? Justitia, dupa mintea lor, este cand hotul fura si ii dai opt ani, din care iti pare rau ca nu poate face 12 sau, mai bine, 15. Nu si cand esti luat la bani marunti si intrebat daca, tot s-a dovedit ca hotul e nevinovat, de ce a mai fost trimis la puscarie. Iar cand toate astea se vor indreptate, bineinteles ca e mana politicului la mijloc. Hai, lasa-ma cu independenta justitiei care si-a facut de cap cum a vrut pana acum! Domnule Danilet, iti marturisesc faptul ca lucrurile astea ma umplu de scarba. Mai bine spune-mi cati dintre cei care au protestat pe treptele Curtii de Apel Bucuresti nici macar nu au fost numiti de Klaus Iohannis pe posturi. Si mai spune-mi si cati sunt fii sau fiice ale unor procurori si judecatori cu greutate. M-a rugat o mamaie palavragioaica din cartier sa te intreb. Nu stiu ce ganduri are mai departe.(Valentin Boeru).

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here