Prahovean retinut pentru ca a vrut sa mituiasca examinatorul auto

0
462

Prahovean retinut pentru ca a vrut sa mituiasca examinatorul auto. Polițistul vizat a refuzat o șpagă de 350 de euro și a anunțat Direcția Generală Anticorupție – SJA Prahova.

Un agent de poliție din cadrul Instituției Prefectului Prahova – Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Prahova a sesizat la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Prahova faptul că o persoană în vârstă de 46 ani, candidată la susținerea probei practice a examenului de obținere a permisului de conducere, i-a remis suma  de 350 euro în scopul de a o promova la proba practică.

În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, iar sub coordonarea procurorului de caz ofițerii DGA au efectuat cercetări în urma cărora s-a reținut că, în aceeași zi, în jurul orei 12:30, în timp ce se afla în autoturismul de școală pentru susținerea probei practice a examenului de obținere a permisului de conducere, femeia i-a înmânat agentului examinator dosarul de candidat în care introdusese în prealabil un plic de utilități în care se afla suma de 350 de euro.

Când agentul examinator a descoperit suma de bani i-a solicitat acesteia să explice prezența banilor în dosarul de examinare, moment în care persoana în cauză a recunoscut inițial că a remis suma de bani pentru promovarea probei practice, după care a justificat gestul prin faptul că a uitat banii în dosar.

Față de inculpată, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, cercetările fiind continuate cu persoana în stare de libertate.

Ziarul de Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here