Protocolul găsit de Vâlcov în prag. Iţele duc spre locul de muncă al procuroarei pe care Toader o vrea în fruntea DNA

0
138

Augustin Lazăr a confirmat vineri, fiind întrebat despre faptul că protocolul publicat de Darius Vâlcov ar fi provenit din seiful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa – locul de muncă al Adinei Florea – că Parchetul General face verificări la acea instanţă.

Protocolul – făcut public de Darius Vâlcov în baza căruia Tudorel Toader a anunţat evaluarea lui Augustin Lazăr – ar proveni de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, loc unde profesează în prezent Adina Florea, procuroarea pe care ministrul Justiţiei şi-o doreşte în fruntea DNA. De altfel, la parchetul respectiv are loc o anchetă, lucru confirmat vineri de procurorul general.

Întrebat vineri de presă dacă protocolul publicat de Vâlcov pe pagina sa de Facebook provine din seiful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Augustin Lazăr a confirmat că sunt verificări la această instanţă. Întrebat dacă este doar o coincidenţă că de acolo vine şi Adina Florea, procurorul General a evitat să dea un răspuns.

„Dacă mai aveţi vreo întrebare…”, a parat procurorul răspunsul.

Reamintim că procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal după ce consilierul condamnat la închisoare al premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, a publicat pe pagina sa un protocolul secret semnat între Parchetul General şi SRI, consilierul susţinând că a găsit documentul în pragul casei.

Or, articolul 305 din Codul Penal stipulează că: „(1) Neglijenţa care are drept urmare distrugerea, alterarea, pierderea sau sustragerea unui document ce conţine informaţii secrete de stat, precum şi neglijenţa care a prilejuit altei persoane aflarea unei asemenea informaţii se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele prevăzute în art. 303 alin. (1) şi art. 304, dacă au fost săvârşite din culpă”, arată Hotnews.

Mai amintim, în context, că în urma apariţiei acestui protocol, Tudorel Toader a anunţat evaluarea lui Augustin Lazăr, arătându-se indignat de faptul că procurorul general ar fi ascuns existenţa documentului. Ulterior, s-a dovedit că ministrul fusese informat despre protocol, protocol care altminteri a şi fost abrogat la o lună de la semnarea sa.( Loredana Diacu / Epoch Times)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here