Numirea noului sef de la Conpet Ploiesti coincide cu scaderea profitului

0
754

Numirea noului sef de la Conpet Ploiesti coincide cu scaderea profitului. Conform unei raportări care viza rezultatele financiare pe semestrul I, compania de stat a înregistrat o  diminuare serioasă a profitului net.

În urmă cu câteva zile, Gheorghe Cristian Florin a fost ales preşedinte al consiliului de administraţie al Conpet Ploieşti (COTE), cu un mandat de patru ani, până în 2022.

Cu doar câteva luni înainte, acesta fusese ales într-o funcție similară și la altă companie energetică controlată de statul român, respectiv Oil Terminal (OIL).

Conform CV-ului, Gheorghe a terminat în anul 2000 Universitatea Bioterra – Facu­ltatea de Inginerie şi Management Agroturistic.

În ședința de marți, membrii Consiliului de Administrație au aprobat structura și componența comitetelor consultative constituite la nivelul CA al CONPET.

Astfel, la Comitetul de Nominalizare și Remunerare a fost numit președinte Albulescu Mihai Adrian și membri Iacob Constantin Ciprian, Gavrilă Florin Daniel, Pavăl Karina și Meșca Darius – Dumitru, iar la Comitetul de Audit, președinte Gavrilă Florin Daniel și membri Iacob Constantin Ciprian, Meșca Darius – Dumitru.

Președinte al Comitetului de Dezvoltare și pentru Relația cu Investitorii și cu Autoritățile a fost numit Popa Claudiu Aurelian și membri Meșca Darius – Dumitru și Albulescu Mihai – Adrian.

Transportatorul naţional de ţiţei şi gaze naturale Conpet Ploieşti (COTE), controlat de statul român în proporţie de 58%, a inregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 184,9 milioane lei, în scădere cu 0,7% faţă  de perioada similară a anului trecut, iar profitul net s-a diminuat cu 39%, la 21,6 milioane lei.

Ziarul de Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here