”Adormitii” lui Oprea din Servicii!

0
589

Au fost vremuri nu chiar atat de indepartate in care puterea lui Gabriel Oprea era atat de uriasa incat acesta isi permitea, la propriu, sa-l scoale de pe scaunul din avion pe reprezentantul FBI in Romania pe motiv ca sta prea aproape de el si nu-i place moaca lui! Poveste pe care o stiu foarte bine, desi nu si-o asuma public, cam toti ”greucenii” sistemului care erau in aeronava militara cu care se deplasa delegatia guvernamentala romaneasca la Washington, pe cand premier era ”finul” Victor Ponta. Iar tocmai acela a fost momentul in care generalul Florian Coldea si-a asumat in fata partii americane misiunea ingrata de a-l ”praji” pe Oprea inainte ca acesta sa se suie cu totul cu bocancii sai de ofiter ”izmenar” de intendenta pe Soarele Puterii. Si, in mare parte, dincolo de celelate pacate ale sale, fostul sef operativ al SRI a si reusit, intr-un timp record, sa-l readuca cu picioarele pe pamant pe fostul vicepremier. Cel caruia Victor Ponta ii jurase nu doar functia de director general al Serviciului Roman de Informatii, dar si arestarea ”in masa” a generalilor care s-ar fi  opus unui asemenea demers.

Oprea a vrut toata Puterea

Iar pentru ”pifanii” hastagieni rezistenti care urla acum ca din gura de sarpe sa apere in strada ”fecioria” serviciilor trebuie amintit ca, daca Gabriel Oprea pastrase atunci pentru sine conducerea Serviciului Roman de Informatii, reusise sa-si implanteze oameni de incredere la varful tuturor celorlalte servicii secrete. Pentru ca daca Nicolae Gheorghe a fost ”plantat” cu japca la conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie din cadrul Ministerului de Interne, cu misiunea expresa de a aservi total controversata unitate ”Doi s un sfert” lui Gabriel Oprea, strict ”pe persoana fizica”, fostul vicepremier reusise si penetrarea altor doua importante serviciii secrete, odata cu promovaraea generalului Daniel Ion Balasa in locul ”creierului” Alexandru Burian in fruntea contrainformatiilor Serviciului de Protectie si Paza si prin detasarea colonelului Cornel Burete de la Serviciul Roman de Informatii la Directia Generala de Informatii a Armatei, unde acesta a fost ”tintuit” in functia de comandant al Directiei de Filaj din cadrul DGIA. Culmea este insa ca, desi Gabriel Oprea a ajuns acum sa clameze clementa procurorilor care altadata ii papau din palma, multi initiati ai sistemului se intreaba inca daca acesta ar mai fi in stare sau nu sa-si reactiveze reteaua de ofiteri de contrainformatii aflati in conducerile actuale ale cam tuturor serviciilor secrete de la noi. Sau, altfel spus, daca toti acesti ofiteri promovati de Gabriel Oprea i-au ramas loiali si sunt doar intr-o stare de ”adormire”, pana vor primi ordinul de mobilizare sau pur si simplu doar si-au vazut interesul si acum este fiecare pe picioarele lui. Ceea ce ar insemna implicit ca interesul lor major ar fi acum tocmai ca Oprea sa nu se mai ridice niciodata, pentru a nu mai fi nevoiti nici ei sa-i intoarca acestuia servciiile facute cu cativa ani in urma.

Iohannis i-a predat ”finului” Palatul Cotroceni

Iohannis cica gireaza doar pentru ce a semnat…

Inca din data de 20.12.2016 dezvaluiam ca ”Klaus i-a predat Palatul Cotroceni lui Gabi Oprea”, subliniind asupra amanuntelor incendiare din jurul straniei decizii a sefului statului care ii mira pana si pe initatii sistemului, ”prin semnarea decretului prin care Daniel Ion Balasa a fost numit adjunct al directorului general al Serviciului de Protectie si Paza. Post in care l-a inlocuit pe Alexandru Burian, cel caruia, in luna noiembrie, tot Klaus Iohannis ii oferea cea de-a patra stea de general, odata cu trecerea sa in rezerva. Si pentru ca misterul comportamentului neamtului sa fie si mai adanc, in aceeasi zi a fost semnat si decretul de trecere in rezerva a chestorului de politie Danut Tudor, pana atunci secretar general al Ministerului de Interne. Desigur, la prima vedere toate aceste informatii par o insailare de stiri birocratice separate si fara nicio noima. Numai ca, totusi, ele au un numitor comun mai mult decat suprinzator : Gabriel Oprea! (…) Insa socul loviturii mazilirii cuscrului Tudor a fost atenuat de celalalt decret semnat de catre Klaus Iohannis, prin care Daniel Ion Balasa a ajuns stapanul informatiilor de la SPP, luandu-i locul pensionatului Alexandru Burian. Desigur, si aici victoria poate fi considerata una deplina. Pentru ca, sa nu uitam, in vremurile de glorie ale vicepremierului, cand interesul national era in tot si-n toate, numele lui Daniel Ion Balasa figura in fruntea listei scurte, fiind printre marii favoriti in cursa de a-i lua locul nemuritorului Lucian Pahontu. Oricum, desi multi habar nu aveau la acea vreme ca Balasa este ofiter SPP, sefii de prin Ministerul de Interne l-au indragit pe acesta pe vremea cand toti il cunosteau ca ”seful de cabinet” al lui Oprea si chiar drept ”finul” acestuia. Dar, la cati cumetri a avut vicepremierul, inclusiv unii celebri ca Victor Ponta, aproape ca nici nu mai conteaza acest aspect, mai ales ca, intr-un fel, Balasa nu a fost deloc expus in vremurile tulburi cand lucra la secretariatul fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea. Care, daca intre timp nu s-o fi suparat pe fostul sau om de incredere, nu ar avea acum decat motive sa se bucure ca, uite, Iohannis nu-i poarta ranchiuna. Bine, asta in conditiile in care neamtul chiar are habar ce i se pune la mapa sa semneze”. Si, pentru ca seseistii lui Voroneanu sa nu mai toace aiurea si alte fonduri operative pe ”verificari”, subliniez ca aceste randuri au fost publicate in anul 2016! Cu toate ca, intr-adevar, nimic nu pare a se fi schimbat de atunci, Balasa continuand sa se afle in ”pole position” pentru a-l inlocui pe acelasi ”nemuritor” general Pahontu. Caruia  afirmatia mucalita facuta intr-un cerc de prieteni de Iohannis ca ”in servicii girez doar pe cine am numit eu” ar trebui sa-i dea de gandit. Mai ales ca, in fond si la urma urmei, numirea generalului Balasa in conducerea SPP este singura pe care Iohannis si-a pus semnatura de la preluarea mandatului…

Burete, la pachet cu Gheorghe

Fifor l-a ”inghitit” pe Burete, Pahontu pe Balasa\

De asemenea, alte doua structuri informative carora Gabriel Oprea le-a acordat o atentie cu totul aparte penetrandu-le la cel mai inalt nivel operativ sunt serviciile secrete ale Ministerului Apararii Natioanle si cel al Ministerului de Interne. Iar pentru a intelege mai bine schema prin care Gabriel Oprea a incercat sa acapareze controlul asupra tuturor serviciilor secrete de la noi este suficient sa citam cateva paragrafe dintr-un raport contrainformativ incendiar, intrat recent in posesia noastra. Cu mentiunea expresa ca, desi la nivelul DGIA, generalul Marian Hapau era cunoscut in tot sistemul drept omul sau de casa, fostul vicepremier nu a avut totusi incredere deplina in acesta si a preferat sa-l ”dubleze” in organigrama informatiilor militare,aducandu-si propriul om de la SRI in fruntea Directiei de Filaj : ” Colonelul Cornel Burete este un militar cu experienta relevanta in domeniu, anterior acesta desfasurandu-si activitatea in Ministerul de Interne, in cadrul Departamentului Securitatii Statului, existand informatii ca ar fi activat chiar in cadrul Directiei Filaj care avea atributii in domeniul supravegherii ambasadelor occidentale din Romania. A fost mutat la cererea expresa a dlui. Gabriel Oprea si cu aprobarea conducerii SRI la Ministerul Apararii Nationale, in cadrul Directiei Generale de Informatii a Apararii cu acordul sefului acestuia, ca parte a planului de preluare sub control a tuturor structurilor de informatii de catre dl. Gabriel Oprea. Mutarea s-a produs concomitent cu cea la DGIPI a lui Nicolae Gheorghe in cadrul planului anterior mentionat. Initial, colonelul Cornel Burete a ocupat functia de comandant al Directiei Filaj in DGIA iar acum este prim loctiitor pentru contrainformatii al sefului Directiei de Contrainformatii si Securitate  Militara, el filtrand informatiile care sunt promovate in cadrul sau in afara Directiei Generale de Informatii a Apararii. Ofiterul controleaza informativ inclusiv Departamentul pentru Armamente si este responsabil de asigurarea protectiei informatiilor de acolo”. Context in care concluzia raportului contrainformativ este ca tocmai colonelul Burete este unul dintre cei care se ocupa de ”documentarea” ministrului Mihai Fifor, cel care, prin schimbarea ”axei” partenerilor strategici ai Armatei Romane, tocmai ce a ajuns cap pe lista neagra a ministrilor care vor fi reevaluati, cel mai probabil chiar in aceste zile, la Neptun…(Catalin Tache).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here